Hogyan lehet valaki parlamenti képviselő?
Minden nagykorú magyar állampolgárnak joga van ahhoz, hogy az országgyűlési képviselők, a
helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az európai parlamenti képviselők
választásán választó és választható legyen. Sarkalatos törvény a választójog gyakorlását vagy
annak teljességét magyarországi lakóhelyhez, a választhatóságot további feltételekhez kötheti.
Betöltött 18. életév,
Megfelelő számú ,,kopogtatócédula" begyűjtése
Elindulni a választásokon, és ott többséget szerezni.
Lehet egyéniként indulni, vagy valamelyik párt színeiben.
Ehhez szükséges még: szemrebbenés nélkül hazudni, milliókat másodpercek alatt eltüntetni, LEGÁLISAN. Nagyjából ennyi szükséges hozzá, a többi majd jön magától.
A#3 válasz elavult. Most készül a "modern" változat.
Szalonképesen (úgy értem, dolgozatba, ha jobb jegyet akarsz): betöltött 18. életév, állampolgárság, és pártlistára kerülés/egyéni indítás/egyelőre ismeretlen feltételek a jelöltté váláshoz. A jelölt többségi megválasztása érvényes választáson, vagy a pártlistán a pártra jutó hányadnál előrébb lévő hely.
Szalonképtelenül, de valójában: hosszú nyelv, jó gyomor, gerinchiány, kellő beszédkészség az alkalmasságról való meggyőzéshez, az előbbi eredményes eljárás után pedig szolgai, csukott szemmel való végrehajtás, gondolatmentesség, jó érzék idegen értékek megszerzéséhez (a - párt - közösség javára).
jelenleg még ez a rendszer van érvénybe. Ha nem a készülő új választási rendszerre gondolt a tanár, hanem a jelenleg is érvénybe levőre, akkor úgy van. Persze a hazudást-lopást ne írd bele, mert én is amiatt kaptam majdnem osztályfőnökit :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!