Mikor folyósítják a családi pótlékot?
Ha a jogosultságot megállapították, akkor kéne kapnod valamilyen határozatot, vagy valamilyen értesítést.
Sajnos elég lassan dolgoznak a legtöbb helyen. Ha csak hónap közepén adtad be a kérelmet, akkor lehet, hogy még nem bírálták el. Egy telefonhívást megér a dolog, elvileg utána tudnak nézni, hogy hol tart a dolog.
Egyébként minden hónap első munkanapján utalják a banknak, a bank pedig másnap továbbítja a számlára. Tehát ha elseje munkanap, akkor másodikán van számlán, ha másodika is munkanap. Ha elseje mondjuk péntek, akkor viszont csak negyedikén, azaz hétfőn kerül számlára. Ha elseje munkaszüneti nap, akkor a következő munkanapon utalnak a banknak, és az azt követő napon kerül a számlára.
"De max 3 hónapot folyósítanak visszamenőleg, én úgy tudom, viszont én beadtam a kérelmet, lehetséges hogy majd küldik hónap elején és kész?!"
Csak két hónapot folyósítanak visszamenőleg, ha akkor is jogosult voltál a családira. A visszamenőleg nem attól számít, hogy mikor kapod meg, hanem a kérelem beadásának időpontjától, nekem is négy havit küldtek egyszerre, a határozatot egy héttel a pénz után kaptam meg. Egyébként van telefonszámuk, neten megtalálod, "zaklasd" őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!