Hányszor hiívahatnak be egy évben közmunkára?
De ha valaki munkanélküli, akkor miért gond, ha be kell mennie dolgozni? Milyen fontosabb dolga van? Nem hiszem hogy bárki is megfelelne annyi meghirdetett állásra, hogy napi 8 órában küldözgesse az önéletrajzait. Ha te mégis tudsz napi 8 órában állást keresni, szerintem felfedeztél egy új technikát, amit érdemes lenne másokkal is megosztani. (Nem kötözködésképp mondom, tényleg érdekel, ilyet még senkitől se hallottam.)
Az én tapasztalatom amúgy, hogy naponta fél óra az új hirdetések ellenőrzése, mert nincs valami sok új sajnos. Bármilyen keveset is kapsz a közmunkáért, az azoknak a fizetéséből megy, akik dolgoznak, szóval a minimum, hogy a munkanélküliként te is teszel valamit a közjóért. Ha a jelenleg szerencsésebb helyzetben lévő dolgozók segítenek neked, mint a közösség tagjának, akkor te miért nem akarsz segíteni a közösségnek? Ráadásul gondolj bele, amit csinálsz közmunkában, nemcsak a közösségnek, hanem a családodnak is jót tesz. Pl: tiszta, rendezett parkban játszhatnak a gyerekeid, ha elmész közmunkára játszóteret rendberakni. Ha úgy érzed hogy visszaélések vannak, akkor jelenteni kell a jegyzőnél vagy egyéb szervnél, nem pletykákra alapozva összeesküvéselméleteket szőni. Most rákerestem a részletekre és ráadásképp a közmunkával nagyobb az esélyed munkát kapni:
Meg azt is számítsd bele, hogy a közmunka is munka, tehát munkatapasztalat. A leendő munkaadók szemében jó pont, ha nincsenek üres foltok az önéletrajzodban, mert látják, hogy akarsz dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!