Mennyivel lenne jobb világunk, ha nem tör ki a második világháború?
"Létezik úgynevezett történelmi szükségszerűség. "
Szerintem a történelmet sokkal inkább a véletlenek alakítják, semmint bármiféle szükségszerűségek.
A 2. világháborúnak köszönhető, hogy sokat fejlődött a technológia.
Ha nem lett volna a háború, akkor sokkal kisebb mértékben, vagy egyáltalán nem lett volna fejlődés.
Természetesen sokkal jobb lenne.
1.A háború miatt sokan meghaltak, hatalmas anyagi károk
keletkeztek.Ez baj! Ugyi?
2.Az emberiség későbbi sorsát-politikailag,gazdaságilag
stb. döntően befolyásolta.Rossz irányba.
3.Valójában szerintem azonnal keletkeztetett újabb
háborúkat 1945 óta.
4.A mai történelemhamísitás és politikai játszmák
alapvetően épülnek rá.(A győztes írja a történelmet) Ugyi?
"Sajnálom, hogy ki kell ábrándítalak, de minden ember kivétel nélkül RASSZISTA!"
Ezt már én is nemegyszer leírtam, de mindig valaki cáfolni akarta. Vannak emberek akik még önmagukkal sincsenek tisztában.
'Ha nem lett volna a háború, akkor sokkal kisebb mértékben, vagy egyáltalán nem lett volna fejlődés.'
Viszont az egyébként is risztó mértékű túlnépesedés már kivégezte volna Európát. :)
"Szerintem a történelmet sokkal inkább a véletlenek alakítják, semmint bármiféle szükségszerűségek."
Ugye tudod mi vezetett oda, hogy Németországban a náci párt hatalomra kerülhetett? Az I. világháborút lezáró békepaktum. Nem csak nekünk volt Trianon, a németeknek is, méghozzá sokkal durvább.
Amúgy előzőeknek igazuk volt, a Szovjetunió lett volna a fekete bárány. Csak annyi történt, hogy Németország hamarabb lépett, és megtámadta őket (is).
Az első világháborúnak amit a birodalmi terjeszkedés és a "becsületnek" hívott sebzett büszkeség robbantott ki ,az egyenes következménye volt a második.
Az első világháború lezárása a németek részére megaláztatás volt és megalázó helyzetbe hozta őket.Mert a fronton nem álltak vesztésre.Ha nem lett volna Hitler ,lett volna más aki azt mondja a revansista németek többségének amit hallani akarnak.Mert akkor is az emberek vágytak a rendre,szerettek volna hinni egy szebb jövőben és amellett ,hogy irritálta már őket a fene nagy liberalizmus(császári tolerancia )és a vele járó zűrzavar, örültek annak ,hogy van egy vezető aki megmondja nekik ,hogy mi a dolguk és milyennek kell lenniük ahhoz ,hogy sikeresek és életere érdemesek legyenek.
Bár elveszítették a németek a második világháborút, az erkölcsi győzelem az övék.Mert szinte egyedül rontottak neki a világ többi részének.Mert bebizonyították ,hogy sok szempontból sokkal erősebbek mint bármelyik európai ország.Mert igaz ,hogy nem voltak annyi és akkora gyarmataik mint a konkurenseinek, de nem lehet velük (rajtuk)"szórakozni" és jobb lesz vigyázni velük Európában.
A német ember fegyelmezettsége , önkontrollja ,munkamorálja és magas szintű képzettsége nélkül a mostani Európa sokkal szegényebb lenne.
Ne feledjük, hogy ha a német gazdaság olyan mutatókat produkálna, mint a déli államok gazdasága(olasz,spanyol ,görög ,portugál) már rég bedőlt volna az egész pénzügyi világ nem csak itt hanem az egész Földön.
Talán az angolok akik egyedül is megállnának a lábukon ,de a franciáknak ha nem lennének a kiváltságaik(politikailag kikövetelt gazdasági prioritásaik az EU-n belül) úgy dőlnének be minta huzat.
Kérdésre válaszolva ; ha elodázódott volna a második világháború sokkal pusztítóbb lett volna mert akkor már volt atombomba is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!