A zsidók közül miért akarnak sokan a pénzzel foglalkozni?
Először is nem vagyok rasszista, csak érdekel a dolog. A kérdést írhattam volna az orvos kategóriába mert félig az.
Vannak olyan ismerőseim akik zsidó származásúak de abszolút leszarják ezt. Semmi rabbihoz járás, semmi hitkövetés, egyszerűen csak ilyen származásúak. De akarva, akaratlanul azt vettem észre, hogy szeretnek a pénzzel foglalkozni, érdekli őket az üzlet, a pénz szerzés, stb.
Tudom nem szabad általánosítani mert vannak a zsidók között írók, orvosok stb. de azért a nagy többségükre igaz, hogy a pénz világában helyezkednek el vagy olyan területen ahol pénz mozog.
Még egyszer leírom, hogy ezek az ismerőseim abszolút nem követik a vallásukat, annyi közük van a zsidó valláshoz, hogy a nevük és a szarmázuk olyan.
Ezek szerint az emberi gén képes konkrét, világi dolgokat is megjegyezni, tárolni és tovább adni mert csak ez ad okot arra, hogy miért szeretnek a pénzzel foglalkozni.
men vartam volna,hogy nem tudjatok:
a zsido az utolso ezer vagy tobb eve elszortan el,nem birtokolhatott foldet ingatlant kastelyt.
olyan kereseti lehetosege volt mint:utazo tudos,orvos,kereskedo,kulonbozo penz,drag ako szakerto,
esetleg szabo,szeszfozo.
szerencseje lett az utolso szaz evben ezek a regen utalatos szakmak divatos JOL jovedelmezove valtak.
nem vagyok zsido...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!