Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A magyarok felsőbbrendűbbek -...

A magyarok felsőbbrendűbbek - még külföldön is?

Figyelt kérdés

A HVG-n olvastam egy nagyon érdekes cikket, amelyben többek között ezek állnak:

"Mindig megdöbbenek azon, amikor a magyarok elkezdik, hogy az angol hülye, mosdatlan, hogy lehet tejjel inni a teát meg ilyenek. Úgy érzem, a legtöbben az otthoni életüket akarják itt folytatni, és útban vannak nekik az angolok, akik ugye annyira iskolázatlanok, hogy még a cipőjüket se veszik le a lakásban."

"Némely gyerektől hajmeresztő mondatokat hallok, amelyeket ők nyilván a szüleiktől tanulnak, az angolokat lekicsinylő üres frázisokat arról, hogy az angol gyerekek butábbak, mint a magyarok, hogy a magyarok többet érnek, és hasonlók"

[link]

2012. aug. 13. 08:18
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Én ezt nem is állítottam magamról. Én legszívesebben el is felejteném úgy ahogy van mindenestől ha rajtam múlna.
2012. aug. 13. 11:06
 12/17 anonim ***** válasza:

Általánosítás. A magyarok általánosítanak az angolokra. A kérdező általánosít a magyar nagyképűségre. Mi a különbség?

Egyébként egy közép európai(német,magyar) tényleg meglepődhet. Európában rajtunk kívűl nagyon kevesen fürdenek naponta, állítólag az is előfordul, hogy egy fürdővízbe fürdik a család.( Ez mondjuk a japánoknál nem gond, mert ott zuhanyoznak előtte és a fürdés nekik inkább hagyomány és nem mosakodás)

2012. aug. 13. 21:17
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem pofon egyszerű az egész. Ha valaki fogja magát és családostul (vagy akár egyedül, ez most mindegy) önként átköltözik egy másik országba, akkor alapvető norma, hogy a befogadó ország szokásait ha nem is maradéktalanul felveszi, de tiszteletben tartja, és nem puffogtatja a lekicsinylő frázisokat meg nem gúnyolódik az otthoni szemmel nevetségesnek ható szokásokon. Nekem amikor lassan két éve átköltöztem Angliába nemcsak az járt a fejemben, hogy húdejó, itt kétszer annyit lehet keresni, hanem próbáltam megismerni a helyi szokásokat és rigolyákat. Emlékszem néha órákat ültem a youtube előtt és próbáltam utánozni az akcentust, hogy minél kevésbé tűnjek ki, mert szerintem egy jó bevándorló ilyen, én is ezt várnám el ha éppenséggel az én országom lenne vonzóbb a külföldieknek. Persze azért mély beidegződésektől nehéz megszabadulni, így én még mindig naponta zuhanyozom, és sajnos a gyakorikérdésekről se sikerült még leszoknom.
2012. aug. 13. 23:34
 14/17 anonim ***** válasza:
63%

Nah, ide figyeljél. Én nyugat európában élek. De az egész világot bejártam két helyet kivéve (dél-amerikát és az Antarktiszt).

Bár beszélem valamennyire de utálom az angolt is, és minden idegen nyelvet. A nyugat-európában (de főleg amerikában) élők olyan sötétek mint a legmélyebb barlang, kultúrájuk a béka seggét sem súrolja. Hogy jobban megértsed milyen egy átlagos nyugati: képzelj el egy fehér embert, kínaimódi utcaköpdöséssel, alkoholista magatartással, féktelen egóval, pénz az isten, egyszóval ilyen valóvillából szököttet vagy szabadultat képzeljél magad elé.

És ezek után ne legyen büszke a magyar? Csodálkozom hogy a nyugati szennyet meg zabáljátok otthon kétpofára a Tv-ből. Ezek nem érnek egy kalap szart sem, nem hogy még a seggüket nyaljátok Zamárdiban !

2012. aug. 15. 04:08
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Én Németországban dolgozom értrlmiségiként. EDV területen programozóként. A Német kollégák profik. Szerintem az átlagszínvonaluk veri a Magyarországit a modoruk, udvariasságuk is.
2012. nov. 12. 02:49
 16/17 anonim ***** válasza:
Jó, de az értelmiségi mindenhol értelmiségi, itt átlagemberekről van szó...
2012. nov. 16. 12:16
 17/17 anonim ***** válasza:

Egész egyszerűen tudni kell a nemzeti érdemeket, a negatívumokat meg nem szajkózni kell, mert az erősen bomlasztja az országot, hanem megoldani, kezelni őket.

Nem kell majmolni senkit, sem nyugatit, sem keletit, de meg kell látni bennük a jót is és a rosszat is. A jót átvenni, a rosszat meg soha.

2013. ápr. 19. 18:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!