A magyarok felsőbbrendűbbek - még külföldön is?
A HVG-n olvastam egy nagyon érdekes cikket, amelyben többek között ezek állnak:
"Mindig megdöbbenek azon, amikor a magyarok elkezdik, hogy az angol hülye, mosdatlan, hogy lehet tejjel inni a teát meg ilyenek. Úgy érzem, a legtöbben az otthoni életüket akarják itt folytatni, és útban vannak nekik az angolok, akik ugye annyira iskolázatlanok, hogy még a cipőjüket se veszik le a lakásban."
"Némely gyerektől hajmeresztő mondatokat hallok, amelyeket ők nyilván a szüleiktől tanulnak, az angolokat lekicsinylő üres frázisokat arról, hogy az angol gyerekek butábbak, mint a magyarok, hogy a magyarok többet érnek, és hasonlók"
"az angol gyerekek butábbak, mint a magyarok"
Ezt aláírom, mivel volt szerencsém ott iskolába járni. Több osztállyal le vannak maradva, 14 évesen már egyáltalán nem tanítanak nekik történelmet bizonyos középiskolákban (ha nem veszik fel külön a tanulók). Nem azt mondanám, hogy butábbak, de ennek folyományaként műveletlenebbek, az biztos.
Lenézni persze attól még nem kell a másikat, mert nekik is megvannak a maguk erényei, amik pedig a magyarokból hiányoznak.
1. Mi az, hogy ,,felsőbbrendűbb"? Ja tudom, az alábbvalóbb ellentéte. :)
2. Az angolok pedig igenis elég furcsa népség, nemhogy magyar, de európai szemszögből nézve is, ők ugyanis mindig kicsit elkülönültek ,,a Kontinenstől" szokásokban, vallásilag, mindenhogy. Nem véletlenül figurázzák ki őket rengeteg kabaréban, paródiában. A mosdatlanság pedig a közép-európaiak számára valóban furcsa, a franciák, angolok, olaszok valóban ritkábban tisztálkodnak, és ez nem csak a ,,felsőbbrendűségi tudatú" magyarnak tűnik fel, hanem a horvátnak, lengyelnek, szlovénnek, stb. is.
Az angol gyerekek pedig nem butábbak, hanem műveletlenebbek, mint egy közép-európai, mert teljesen más az iskolarendszerük.
Az pedig, hogy egy magyar észreveszi a saját előnyös tulajdonságait, hát én spec épp emiatt küldenék ki mindenkit egy kis időre külföldre. Igenis tisztában kell lennünk a jó és a rossz tulajdonságainkkal egyaránt (persze a rosszat mindenki látja ebben az országban). És erről tudni kell nyíltan gondolkodni és beszélni, máshol ez valahogy nem tabu, pl. a németek is tisztában vannak rendkívüli műszaki tehetségükkel, precizitásukkal, mégsem cikkez arról egy német sem, hogy ,,a németek felsőbbrendűnek érzik magukat, és műszaki analfabéta kőbaltásoknak nézik a franciákat" vagy pl. azt a franciát sem szólják le, aki többre nézi a francia konyhát a dánnál. Különbségek vannak nemzet és nemzet között, és ez így van jól.
De tipikus HVG-s cikk amúgy... Mint mondtam, egy lengyelnek, horvátnak, stb. átlagban ugyanez a véleménye az angolokról, de azért képesek beállítani úgy a dolgot, hogy ,,a hülye magyarok felsőbbrendűnek érzik magukat".
"Elnézve a Magyar iskola rendszer eredményeit és a Magyar iskolából kikerülő tanulók színvonalát hamarosan az Angolok szintjére süllyedünk vagy még lejjebb."
Megdöbbentő volt hallani a Horti emlékmű ellen tüntető fiatal válaszát arra a kérdésre hogy tudja e hogy ki volt Horti Miklós? A válasz így hangzott: nem igazán jut eszembe semmi róla. HÁT NA!!!
"ki volt Horti Miklós?"
Horthy Miklós?
10:02
Neked se lehet túl sok fogalmad róla...
,,ahová megyek oda nekem kell beilleszkedni és nem várom el, hogy hozzám igazodjanak. Enélkül kb. olyan lennék mint a sokakat megbotránkoztató, felsőbbrendűség-tudattól vezért muszlim bevándorlók, akik képtelenek és nem is hajlandók beilleszkedni."
Ebben teljesen igazad van.
De ettől függetlenül az említett ismerősödnek annyiból igaza van, hogy a mai kultúra és életmód elképzelhetetlen lenne a mi vívmányaink nélkül, pl. alsóruházat, napi tisztálkodás, napi háromszori étkezés, főzés - mert nyugaton régebben gyakorlatilag csak a sütést ismerték, boszorkányüldözések nálunk szűntek meg először, de lehetne sorolni pl. a magyar találmányokat is, helikopter, lézer, csuklós busz, dinamó, gyufa, stb. Persze az ,,Isten népe" meg hasonló jellegű vallási fanatizmus már tényleg a baromság kategória, értem én, hogy sokakat érdekel a magyar ősvallás (engem is), de azért ne essünk már át a ló túlsó oldalára...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!