Ki számít ma ->szerinted<- Magyarországon zsidónak? (Zsidó kisebbségűnek, származásúnak, etc. Csak hogy a vicceket elkerüljük. )
"Hazánkban a huszadik században a zsidóság nagy többsége asszimilálódott (beolvad) a többségi társadalomba (már aki volt olyan szerencsés és túlélte). Ma sokkal több egy zsidó nagyszülővel rendelkező ember él hazánkban mint akinek négy zsidó nagyszülője volt.
Dolgozzátok fel, ma hazánkban körül-belül egy millió olyan ember él akinek az egyik felmenője 1944-45-ben zsidó származásúnak számított!"
# 12/12 Időpont ma 07:21
Tehát akkor a Jobbik vezetésének harmada aki zsidó származású, az nem zsidó. Ok, értem. De állítólag akkor például Szegedi Csanád miért akart fizetni???
Amúgy is a Jobbik mint párt nem antiszemita, minden jobb oldali párt szavazoi közt vannak antiszemiták, de minden baloldali párt szavazói közt is (max. ott kevesebb).
"Mindenki zsidó aki nem ért egyet a jobbikkal."
Ja értem attól, hogy valaki egyetért attól még lehet zsidó, csak ha nem ért egyet akkor biztos, hogy az. ;-)
Kicsit fáradt voltam, bele vesztem egy logikai gubancba.
"mint faji alapon" <--- ??? Látom a nácizmus hagyott nyomokat.
"lehet az, ha felveszi ezt a vallást" - Hát mondjuk ez még a vallásos zsidóság egy ezrelékét sem teszi ki, de azért hangsúlyozzuk túl! Mondjuk aki felveszi az is, szinte biztos zsidó származásúval jár jegyben, ahogy azt régen mondták.
A kitelepüléshez Izraelbe EGY zsidó nagy szülő elég, lényegtelen hogy apai vagy anyai ágon. ;-) Izrael világi állam.
Amúgy a vallás szerint pedig az zsidó, akinek az anyja zsidó, még ha az anyai nagymama nem is volt az. Amúgy nem is nézik.
De bárki betérhet, sőt szeretnék a vallásosok, hogy betérjen akinek akár csak egy zsidó felmenője volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!