Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Megoldás a halálbüntetés?

Megoldás a halálbüntetés?

Figyelt kérdés

Mielött leszólnátok olvassátok ezt végig.

Szerintem ezzel csak "megkönnyítjük" a gyilkosok ítéletét. Nem halálbüntetés kell hanek szigorúbb börtönök! Itt egy mai cikk részlet:

"Hajnalban ébreszt a fegyőr, de ezt sohasem várom meg, inkább felhúzom a vekkert

magamnak.Reggeli tornaként megcsinálok tízszer húsz fekvőtámaszt,

megborotválkozom, aztán elszívok jó pár cigarettát. Egy katonának fontos a fizikum

a túléléshez, a sporthoz. Odafigyelek, hogy elég fehérjét, vitamint egyek. Kérésre

vegetáriánus étkezést biztosítanak, ezt úgy kell elképzelni, hogy ha kelkáposzta-

főzelék van, a többiek húsból kapnak hozzá fasírtot, nekem szójából készítik."

Most nem az lényeg, hogy Damu Roland bűnös vagy sem. Hanem, hogy vegetáriánus étkezés????? Másoknak csirkenyakra nem tellik ezek meg tömik magukba a színhúst vagy a vega kaját? Sőt van ahol Tv, DVD, Laptop is van (persze nem netezhetnek de akkoris) Ez lenne a kemény börtönlét? Elküldjük a gyilkosokat, molesztálókat nyaralni? Gratulálok akkor a rendszernek! Bemennek és a kajának meg a kondi teremnek hála kétszer akkorában jönnek ki... Miért élnek egy börtönben jobban mint sokan kint?

Mit kéne akkor csinálniuk? Egy telephely közepére berakni pár tonna sódert és A pontból B pontba talicskázniuk napi 16órában! Nem lenne értelme de ennek sincs, hogy jobban élnek mint kint...

2012. júl. 25. 11:15
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
22%

tudod, mi a vicc??

[link] az, hogy némelyik egyetemi koli is így néz ki!

vega kaja a raboknak? apjuk f*szát... kenyér, meg víz, oszt csók

2012. júl. 25. 13:24
 22/28 Antimod ***** válasza:

"Akkor a honvédségnél miért nincs vega, kóser, muszlim stb koszt?"

Elég szomorú, hogy nincs, nekik is járna!

2012. júl. 25. 13:40
 23/28 kzsanyi7 válasza:
18%
igen segítene főleg a mai világban
2012. júl. 25. 14:10
 24/28 anonim ***** válasza:
Azért ez nem teljesen így van kérdező.El ne hidd már,hogy ilyen, meg olyan kaja van.Én egy kocsmában dolgoztam éveken át,ahol elég sok börtönviselt ember megfordult(törzsvendég)egyiküktől sem hallottam,hogy "remek"ellátás lenne bent.Normális ételt akkor látnak,ha a családtól a csomag megérkezik.Tévé sincs minden zárkában,csak akinek bevisznek.Nem kell mindent elhinni az újságoknak.Ezzel ellentétben,én mindig azt mondtam: gyerekek,nem kell panaszkodni,nem kell odajutni, és nincsenek ilyen problémák.
2012. júl. 25. 15:53
 25/28 anonim ***** válasza:

Megoldás lenne. Az semmiképpen sem megoldás, hogy életfogytig tartjuk a mindenre elszánt bűnözőket az adófizetők pénzén. Az pedig főleg nem, hogy hagyjuk a bűnözőket rabolni, gyilkolni, lopni, az adófizető állampolgárokat meg lenácizzuk és becsukatjuk.

"Visszatartó ereje sajnos nem nagyon van: a középkorban is gyilkoltak, és tolvajok is léteztek, hiába vágták le a kezüket adott esetben egy almalopásért."

Voltak, mindig is voltak, mindig is lesznek, csak a mennyiség a nem mindegy.

Azonkívül, ha lecsapták a kezét, már nemigen tudott hogyan, mivel lopni.

"Továbbá fenntartom, senkinek sincs joga megölnie a másikat csak azért, mert bűnös."

Akkor nyilván Hitlert, Sztálint, Hernando Cortezt vagy Nicholai Caucescou-t se lett volna etikus megölni. Néhány tucat gazember helyett dögöljön meg hetvenmillió ember :DDDDD ezt nevezem!!!

Egy demokráciában a jogok elméletileg hasonlóak. Ha neki joga volt mást megölni, az államhatalomnak is joga van őt megölni. Annak semmi értelme, hogy ücsörög 8 hónapot, szabadul, és ott folytatja, ahol abbahagyta.

"És ha valakit tévesen ítélnek el, ahogy az USA-ban már többször megtörtént?"

Megtörtént, igen. Kérdés, hogy mivel járunk jobban - futni hagyunk egy közveszélyes bűnözőt, vagy bekaszlizunk egyszer-kétszer néhány ártatlant is?

Minden ítéletnél fennáll a hiba lehetősége, akkor ezek alapján engedjünk meg mindent? Legyen anarchia? Lassan már ott tartunk, hogy az anarchia is élhetőbb rendszer lesz.

"Te örülnél ha tudott, hogy ártatlan vagy és kivégeznek?"

Minden nehézsúlyú bűnöző erőszeretettel bizonygatja, hogy ő ártatlan, még az akasztófa tövében is. Lásd Henri Desire Landru, George Smith, William Palmer, Ted Bundy és még jópáran. És már akkor sem vették be.

Ha már mindenképp börtönben akarjátok csücsültetni őket és fizetni az ellátásukat, akkor javaslom mintának a vlagyimiri börtön szigorított részlegét. Kaja napi 1300 kalória, orvosi ellátás nuku, fürdő tíznaponként, azonkívül végig a cellában ülhetnek. Rádió,televízió, internet nyista, a kantinban havi 1000 forintot lehetne elkölteni (saját keresményből), évente egy 5 kilós csomag engedélyezve, látogatás és más egyebek semmi. Na ekkor lenne visszatartó erejük a börtönöknek, nem ezeknek a fitnessz-központoknak amiket ma börtön néven emlegetnek...

A vége az lesz, hogy az összes értelmes, keresőképes ember elhúz külföldre, mert megunja a féktelen nyomort, a kizsákmányolást és az állandó rettegést, aztán marad majd az országban egy rakás politikus, egy rakás börtöntöltelék, egy rakás cigány és egy rakás nyugdíjas, aztán mutogathatnak körbe, ki tartsa el a többieket. Még dalolhatnak is hozzá: én kis kertet kerteltem, bazsarózsát ültettem...

2016. aug. 14. 17:20
 26/28 anonim ***** válasza:

Az előző válaszadó válasza a jó. Zöld pacsit kapott!!!!

Mindenképp megoldás lenne. Az illető soha többé semmilyen bűnt nem követne el, és szerencsére a pokolban nincs fellebbezés se. Ha a bűnözés egyértelműen visszaszorul minél több elkövető kivégzésével akkor maximálisan támogatnám a halálbüntetést!

Sőt adott esetben még a kínzást is támogatnám.

2018. jan. 18. 03:15
 27/28 anonim ***** válasza:

én is jó megoldásnak találom a halálbüntetés visszaállítását

még jobb, ha nyilvánosan csinálják, hadd lássa mindenki, mi a bűn jutalma!

pár száz kivégzett gazember után drasztikusan visszaesne a bűnözés!!!!!

itt volna már az ideje - mert most pont az ellenkezője történik.

2018. aug. 25. 02:51
 28/28 anonim ***** válasza:

Mindenképpen megoldás lenne!

Egyrészt a kivégzett bűnöző soha többé nem fog bűnözni, oda kerül ahova való - a pokolba.

Másrészt nem kell az adófizetők pénzén etetni 10-20 évekig.

Rengeteg családban szárazkenyérre nem futja, 4,6 millió mélyszegény van Magyarországon, ezeknek meg vegetáriánus étrend, meg szója, meg kiskutyafsza karikára vágva!?

Röhejes, vagy inkább siralmas, hogy egy rovott múltú sittes többet ér az államhatalom számára, mint a becsületes adófizető állampolgár.

Aki megérdemli, igenis végezzék ki!

Sőt, én a kínzást is újra bevezetném, rengeteg bűnöző megérdemelné azok után, amit tett!

Ezért szar a mai rendszer, és ezért nincs a börtönnek semmi visszatartó ereje.

Mert ezek fitnessz-központok, nem börtönök.

#1 de igen, megoldás lenne. Azt is elmondtam, hogy miért.

#2 még mindig sokkal olcsóbb és hatékonyabb, mint évekig etetni a rabot az adófizetők pénzén. Az ilyen úgyse fog semmi hasznot hozni a társadalom számára, mert még kényszermunka sincs, akkor már inkább öljék meg. Máris csökkent az állam csöcsén élősködők száma eggyel.

#7 igen, a középkorban is gyilkoltak, és nem is volt szükség börtönkomplexumokra meg ennyi rácsra meg őrre - volt a vármegyeháza, oda befért az összes bűnös. Aki pedig megérdemelte, ment a pallos alá. A földesúr meg a király se volt hülye, hogy a saját pénzéből eltartsa a rovott múltú fegyenceket. Tehát a halálbüntetés bizony jó megoldás volt.

A kisebb súlyú bűncselekményekért senkit nem kéne kivégezni, de az igazán nagyokért simán lehetne. Ő se tartotta semmire az embertársa jogait, akkor az ő jogait miért kéne tiszteletben tartani?

#8 olyan esetekben ne lehessen halálbüntetést kiszabni, amikor a bűnös személye kétséges. Tessék, már meg is van oldva a probléma.

#11 az a lényeg, hogy megölték, nem pedig az, hogy erről hányan tudnak.

#12 nem kell itt moralizálni, meg a jogi-erkölcsi húrokat pengetni, pont emiatt lett ennyi sittes jogvédősködő, hogy manapság már csúnyán nézni se szabad a rabokra, ne sérüljenek a pici jogai. Embert ölt? Milliárdokat sikkasztott? Akkor kapja meg, amit megérdemelt. Tehát igenis szükséges a halálbüntetés!

#14 ez neked is szól. Az igazságszolgáltatásnak joga van úgy eljárni, hogy a bűnös büntetése arányban legyen azzal, amit elkövetett. Ha ez halálbüntetést jelent, akkor igenis akasszák fel, vagy nyakazzák le, vagy mittomén. Az állam pénzén etetéssel meg annyi a baj, hogy tőlünk szedik el annak a költségét hogy őt etessék-ruházzák, és még a társaság is jó. Jogvédősködhetsz persze, hogy milyen embertelen is az a rendszer, ahol van halálbüntetés...nos, pontosan annyira embertelen, mint az elkövető. Arányosság.

#17 mutatál is egy ilyen tanulmányt, ami igazolja, hogy ezekből a wellness-központokból csupa angyalka repül aztán elő? Csak mert a valóság nem ezt igazolja...

#19 mindig vannak téves ítéletek, ennyi erővel akkor a bíróságokat is fel lehetne számolni, mert mi van, ha valakit ártatlanul ítélnek el 10 évre. Hogy adják vissza neki azt a 10 évét, zsenikém? Szóval ez nem érv.

#24 kocsmában dolgoztál, nem börtönben, tehát hogy mit mesélgetnek az állítólagos rabok, az nem releváns. Én nem voltam kórházban már jó rég, és nem is mesélgetek hülyeségeket arról, hogy milyen az ellátás, pedig hidd el, rosszabb, mint egy börtönben.

Ahhoz képest, amilyeneknek lenniük kéne a börtönöknek, igenis remek ellátást kapnak a sittesek.

2019. szept. 8. 01:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!