Hogy került 10 millió lengyel az Egyesült Államokba?
Figyelt kérdés
Azért 10 millió mégis csak rengeteg.Mint Magyarország összlakossága.
Bár mondanak pletykákat hogy a lengyelek egymást "emigráltatják" házasságkötés útján és miután megvan az állampolgárság elválnak ,ugyanezt mondják az oroszokról is de belőlük "csak" 3,2 millió él kint.
2012. júl. 15. 21:41
1/5 anonim válasza:
Többnyire hajóval és repülőgéppel kerültek oda. Ha jól tudom, csak kevesen utaztak busszal, vagy autóval.
2/5 A kérdező kommentje:
Nem így értettem.
Hanem hogy ki az oka hogy a a kelet-európai népek közül lengyelből van a legtöbb az USA-ban.
2012. júl. 15. 21:54
3/5 anonim válasza:
Az, hogy Európában mocskosul megszivatták őket, már a 18.-19. században aktív kivándorlók voltak, lásd Lengyelország felosztása.
4/5 anonim válasza:
...de különben Franciaországba, az Egyesült Királyságba, Németországba vagy Magyarországra is rengeteg lengyel érkezett a háborúk során.
5/5 anonim válasza:
Ha úgy nézzük tényleg rengeteg,de a lengyeleknek nagyon rossz történelmi sorsuk volt ezért aki tudott emigrált a jobb élet reményében (nekem is voltak az őseim között lengyelek)
Amúgy meg az Egyesült Államokban 50,764,352 német származású ember él!! amivel ők az egyik legnagyobb etnikum az Usában
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!