Mit jelent az ha valaki radikális?
Nem csak a politikában.
A radikális a szélsőséges nézeteket valló ember.
Radikálisnak nevezhetnénk például a bolsevik kommunistákat meg azokat akik a nemzeti szocializmus, fasizmus elveit vallják.
A jobbik nem egy radikális párt ha erre gondolsz.
előző nem erre gondolok..!
akkor úgy teszem fel a kérdést hogy ha én radikális elvekben gondolkozom akkor én kit istenítek és kit gyűlölök ?
Mint ha én oda oda mennék hozzád és azt mondanám radikális vagyok.
"A radikális a szélsőséges nézeteket valló ember. "
Nem igaz. Amiről te beszélsz, az az extrémizmus.
A radikálisok a problémák tüneti kezelése helyett azok kiváltó okának megszüntetésében látják a valós megoldást. Ennyi.
adikális (latin) Gyökeres, gyökérig ható.
radikális reform Gyökeres változást létrehozó, a
javítandó hibák gyökereinek kiirtásával működő reform,
szélsőséges.
kicsit bővebben kérem !.... ?
átláthatóbban...
Radikalizmus: a politikai,társadalmi,vallási életben a gyökeres,szélsőségig elmenő újjáalakítás elve.
A Jobbik ilyen.
Igen és nem csak a politikában lehet GYÖKERES változást végrehajtani, hanem a gazdaság területén is pl. a nemzetközi pénzhatalom pénzcsináló kamatkapitalizmusa helyett "természes gazdasági rendet" létrehozni forgalom biztosított kamatmentes pénz bevezetésével. Ez az igazi radikalizmus.
Természetesen a jelenlegi pénzmágnások körömszakadtáig rgaszkodnak hatalmukhoz, ezért fizikailag meg kell előbb őket semmísíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!