Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi a véleményed a nacionalizmu...

Mi a véleményed a nacionalizmus eszméjéről? Egyetértesz vele?

Figyelt kérdés

Szerintem nagyon kétoldalú dolog.

Veszélyesnek tartom mert háborúkat kezdeményezhet ez az eszme, ellentéteket szülhet, nemzeti rasszizmus veszélye, fanatikusok ezen eszme érdekében bármire képesek, meggátólhatja a globális fejlődést, politikai ellentéteket szülhet, csoportok elszegényedését eredményezheti, széthúzás és megosztottság lehetőségét rejti, elavultnak tartom, gyűlölködés egyik alapeleme lehet, az országhatár rendszere korlátozhatja az egyént, családokat szakíthat el egymástól

Ugyanakkor szép dolog a történelmi gyökerek, hagyományok, elvek és "nemzeti összetartás" (Most őszintén, van még ilyen?), szép himnuszok, élet egyik célja lehet jót tenni a haza érdekében, az ember otthon érezheti magát valahol, érzelmi háttere is van, kultúrák

Hogy egyetértek vele? Nem, mert túl sok negatívumot latok benne. Neked mi a véleményed?

2012. júl. 5. 17:26
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
0%
A nacionalizmus és a hazaszeretet nem ugyanaz! Az előbbi szélsőséges és külső máz csupán.
2012. júl. 5. 17:28
 2/18 anonim ***** válasza:
16%

"mert háborúkat kezdeményezhet ez az eszme, ellentéteket szülhet"

Hülyeség. A gazdasági érdekek esetleg, de hogy a nacionalizmus...

"nemzeti rasszizmus"

Ezt a fogalmat most találtad ki? :)

"az országhatár rendszere korlátozhatja az egyént,"

Ezt úgy írod, mintha csak nemzetállamok lennének a bolygón, pedig ezeknek csak kisebb része az.

Az oké, hogy túl sok negatívumot találtál benne, de egyet sem sikerült megemlíteni, ami ne lenne hülyeség.

2012. júl. 5. 17:30
 3/18 A kérdező kommentje:

"Ezt a fogalmat most találtad ki? :)"

Arra utaltam, hogy sok esetben milliókat képesek gyűlölködő hangnemmel illetni csak azért, mert másik országhoz tartoznak, pl Románia és Magyarország ellentéte

2012. júl. 5. 17:33
 4/18 anonim ***** válasza:
56%
Ebből is mint mindenben az életben egy egészséges mértéket kell tartani, ami szükséges is. Ha túlzásba esünk vele ugyanolyan káros mint bármi.
2012. júl. 5. 17:35
 5/18 anonim ***** válasza:
15%
A románok nem azért gyűlölik a magyarokat, mert "másik országhoz tartoznak", hanem mert szükségük volt önigazolásra ahhoz, hogy legitimnek tekintsék a saját hódító hadjáratukat. Ennek megint semmi köze a nacionalizmushoz, ez pusztán politikai manőver. De látom nem tudod, mit jelent a rasszizmus szó.
2012. júl. 5. 17:36
 6/18 A kérdező kommentje:

17:36

De tudom, mit jelent. Az emberek külsejében megfigyelhető ellentétekre vonatkozik, ahol bizonyos csoportokat külső jegyek alapján ítélünk el! Ilyen lehet a bőrszín, haj stb

2012. júl. 5. 17:39
 7/18 anonim ***** válasza:
21%
Akkor azt is definiáld már nekem, hogy vajon mi az a nemzeti rasszizmus, mert nagyon komikus.
2012. júl. 5. 17:41
 8/18 A kérdező kommentje:

17:41

Inkább az a komikus ahogyan folyton keresel valamit hogy belémköthes. :)

2012. júl. 5. 17:43
 9/18 anonim ***** válasza:
21%
Nem kötöttem beléd, egy új kifejezést alkottál, gondoltam megosztod a nagyérdeművel, hogy mit akar ez jelenteni, de ha nem, hát nem.
2012. júl. 5. 17:44
 10/18 anonim ***** válasza:
31%
Elavult eszme, a 18. században volt létjogosultsága.
2012. júl. 5. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!