Mi a véleményed a nacionalizmus eszméjéről? Egyetértesz vele?
Szerintem nagyon kétoldalú dolog.
Veszélyesnek tartom mert háborúkat kezdeményezhet ez az eszme, ellentéteket szülhet, nemzeti rasszizmus veszélye, fanatikusok ezen eszme érdekében bármire képesek, meggátólhatja a globális fejlődést, politikai ellentéteket szülhet, csoportok elszegényedését eredményezheti, széthúzás és megosztottság lehetőségét rejti, elavultnak tartom, gyűlölködés egyik alapeleme lehet, az országhatár rendszere korlátozhatja az egyént, családokat szakíthat el egymástól
Ugyanakkor szép dolog a történelmi gyökerek, hagyományok, elvek és "nemzeti összetartás" (Most őszintén, van még ilyen?), szép himnuszok, élet egyik célja lehet jót tenni a haza érdekében, az ember otthon érezheti magát valahol, érzelmi háttere is van, kultúrák
Hogy egyetértek vele? Nem, mert túl sok negatívumot latok benne. Neked mi a véleményed?
"mert háborúkat kezdeményezhet ez az eszme, ellentéteket szülhet"
Hülyeség. A gazdasági érdekek esetleg, de hogy a nacionalizmus...
"nemzeti rasszizmus"
Ezt a fogalmat most találtad ki? :)
"az országhatár rendszere korlátozhatja az egyént,"
Ezt úgy írod, mintha csak nemzetállamok lennének a bolygón, pedig ezeknek csak kisebb része az.
Az oké, hogy túl sok negatívumot találtál benne, de egyet sem sikerült megemlíteni, ami ne lenne hülyeség.
"Ezt a fogalmat most találtad ki? :)"
Arra utaltam, hogy sok esetben milliókat képesek gyűlölködő hangnemmel illetni csak azért, mert másik országhoz tartoznak, pl Románia és Magyarország ellentéte
17:36
De tudom, mit jelent. Az emberek külsejében megfigyelhető ellentétekre vonatkozik, ahol bizonyos csoportokat külső jegyek alapján ítélünk el! Ilyen lehet a bőrszín, haj stb
17:41
Inkább az a komikus ahogyan folyton keresel valamit hogy belémköthes. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!