Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Valaki érti ezt az összefüggés...

Valaki érti ezt az összefüggést? Azok az országok, ahol keveset dolgoznak az emberek sokkal produktívabbak?

Figyelt kérdés

Most hours worked for total employment:

1. Greece

2. Hungary

3. Poland

4. Estonia

5. Turkey

6. Czech Rep

7. Italy

8. Slovakia

9. Portugal

10. Iceland

Fewest hours worked for total employment:

1. Netherlands

2. Germany

3. Norway

4. France

5. Denmark

6. Ireland

7. Belgium

8. Austria

9. Luxembourg

10. Sweden

Most Productive:

1. Norway

2. Luxembourg

3. Ireland

4. Netherlands

5. Belgium

6. France

7. Germany

8. Denmark

9. Sweden

10. Austria

Least Productive:

1. Poland

2. Hungary

3. Estonia

4. Turkey

5. Czech Republic

6. Portugal

7. Greece

8. Slovak Republic

9. Slovenia

10. Iceland

2012. júl. 2. 11:21
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"Dolgozhat valaki akár napi 20 órát is, ha abban az időszakban a termelékenysége nem növekszik, akkor nem ér el vele semmit sem."

20órás műszakban a termelékenység már erősen meg fogja közelíteni a nullát.

2012. júl. 2. 12:36
 12/18 anonim ***** válasza:
előző, pontosan ilyen módon gondolta az is, akit beidéztél, csak el akartad mesélni nekünk hogy milyen k*rvajófej vagy, de ez a te saját magánügyed. Ha nem élnél meg a munkádból, hidd el hogy az idősektől is kérnél pénzt.
2012. júl. 2. 12:37
 13/18 anonim ***** válasza:
(kettővel előző)
 14/18 anonim ***** válasza:

"egyébként nem csak a munkásoktól, a munkáltatótól is függ a termelékenység"

Nem "IS" hanem szinte kizárólag tőle függ. A munkás hiába szeretne termelni ha már önmagát vonszolni sincs ereje, a bére miatt meg életkedve.

15/18 anonim ***** válasza:

"Ha nem élnél meg a munkádból, hidd el hogy az idősektől is kérnél pénzt."

Mért hinném el? Ha nem élek meg a munkámból akkor keresek más forrást. Például most sem élek meg a munkámból, hanem mellette be kell vetnem a kertet, fakitermelést vállalnom, kutat kellett fúratnom stb. ha mindent pénzért akarnék megvenni, vizet, villanyt, tüzelőt, zöldséget most sem tudnék megélni, sőt NEM TUDOK.

2012. júl. 2. 12:41
 16/18 anonim ***** válasza:

" német például 12 óra fele annyit sem termelne mint a magyar 7.5 óra alatt, mert a magyarnak jobb a munkabírása, megszokta a túlhajszoltságot, de egy német 12 órán át már képtelen lenne azt a teljesítményt nyújtani."

A magyar sem bírja a 12 órát. Tudom, dolgoztam gyárban, hát mit ne mondjak, sokan még a minimálbért sem érdemelnék meg, mert némelyek "munkája" olyannyira kevés. Amúgy meg nem órákban kell gondolkodni, hanem teljesítményben. Jelenleg egy svájci cégnél dolgozom(Informatikai területen), irodai munka, de a munkaidő abszolút kötetlen, egy a lényeg, hogy határidőre legyen kész az amit elénk raktak, mint megoldandó feladat. Így, van hogy egy nap 4 óra alatt végzek, de van hogy 15-16 órát is benn kell maradnom, ha határidőre végezni akarok. Így a valódi teljesítményem után kapom a fizetésemet, nem az órák alapján. Bár elhiszem, könnyebb a 8 órás műszakból 4-et dolgozni, majd hazamenni, és közben szidni az épp aktuális kormányokat hogy miért sz*r az életszínvonal.

2012. júl. 2. 12:41
 17/18 A kérdező kommentje:
6: köszi, most már leesett :) és tényleg igaznak tűnik, én pl dolgoztam egy olyan helyen üzletkötőként, ahol csak jutalékot kaptunk, tehát nem volt semmilyen fix bér, a főnök viszont elvárta, hogy ha éppen nem tárgyaláson vagyunk, akkor üljünk munkaidőben az irodában (ahol kb semmi dolgunk nem volt, mert mobilról intéztük a telefonokat, interneten keresztül meg az adminisztratív munkát, tényleg csak kb heti 3x volt fontos bemenni és akkor is csak 10 percre papírok miatt), tehát mindig menjünk vissza két tárgyalás között, akkor is ha totál kiesik az útból, hogy lássa, hogy "dolgozunk a munkaidőben". Persze, hogy dolgoztunk (többnyire munkaidőn kívül is), hiszen csak a teljesítmény után kaptunk pénzt, de ez a folyamatos ellenőrizgetés mindenkit kikészített, egyszerre kellett aggódni az ügyfelek miatt és a főnök miatt, hogy nem csesz-e éppen le, amiért aznap nem volt időm bemenni az irodába üldögélni és nézni magam elé. Azóta amúgy tönkrement a cég, pedig pár évig sikeres volt, bár azt nem hiszem, hogy pont emiatt ment tönkre, de az tény, hogy rombolja a munkamorált, ha folyamatosan "megfigyelnek" és mérik az munkaidőt.
2012. júl. 2. 12:52
 18/18 A kérdező kommentje:

16: általában azért nem jellemző nálunk, hogy a 8 órás munkaidő 4 órás :) Szerintem ha nincs munka, akkor bent kell ülni, meg beszélgetnek, olvasgatnak a munkatársak.

Amúgy én is hallottam a magyarokról, hogy nagy a munkabírásuk és szeretik EU-s országok alkalmazni őket.

2012. júl. 2. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!