Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szerintetek a magyar munkanélk...

Szerintetek a magyar munkanélküliek hány százaléka tartozik az alábbi csoportba?

Figyelt kérdés

Aki azért nem dolgozik,

mert neki xy munka nem tetszik

mert ő havi 80 ezerért nem dolgozik

mert ott dolgozni kell és nem kávézni meg cigizni

mert neki diplomája van és nehogy már, h alja munkát végezzen(persze szocped meg bölcsész diplomával)

mert neki nem erről van papírja és ő azt szeretné, amiről papírja van(persze valami lehetetlen foglalkozás, akivel otthon ülhet évekig mire talál)

Esetleg ha valaki ismer.valami hasonló indokot feldobhatja!

2012. jún. 14. 21:42
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

A többség azért nem dolgozik, mert egyszerűen nem kap munkát, semmilyent.

Amiket a kérdésben írtál amúgy szintén lehetnek okok, de ezekről általánosságban beszélni nehéz...

2012. jún. 14. 23:00
 12/24 anonim ***** válasza:
37%

"taps az önfényezésért és "hátezekamaifiatalokozásért" csak azt nem értem hogy jön a témához"

Mielőtt beszólsz,legalább vetted volna a fáradságot , hogy végig olvasod.

De az is lehet ,hogy a szövegértelmezéssel problémáid vannak.

Ezért is írtam most ,ilyen rövid egyszerű mondatokat ide.

2012. jún. 14. 23:08
 13/24 anonim ***** válasza:
84%
Hát igen, meg a te idődben, amikor még működtek a gyárak meg épültek a házak, még biztos értelme is volt dolgozni.A mai világba meg melyik huszonéves mer gyereket vállalni? Ja majd a hitelekkel...Régen nagyobb volt a szabadság is. Most próbáljon meg egy 13 éves munkát vállalni. Még azért is megbüntetnek ha rágyújtasz a buszmegállóban. Az meg hogy ki mit csinál a szabadidejében mindenkinek a saját szíve joga eldönteni. 13 évesen én is fociztam a haverokkal, 23 évesen inkább olvasgatok a gép előtt ülve a tiedhez hasonló színvonalas hozzászólásokból.
2012. jún. 14. 23:11
 14/24 anonim ***** válasza:
53%

"ja úgye azt is érdemes tudni hogy a meghirdetett álláshelyek töredékét nyeri el a mezei pályázó.a hirdetések többsége fals azaz már azelőtt tudják kinek adják még mielőtt megjelenne a hirdetés."

Ebben a történetben nem vágom, hogy ha tudom, hogy Kovács Kleopátrát veszem fel, akkor minek adok fel hirdetést? Felhívhatnám telefonon.

2012. jún. 14. 23:11
 15/24 anonim ***** válasza:
72%
Mert jár valamilyen támogatás annak a cégnek amelyik hirdetés alapján veszi fel az embert- legalábbis én így tudom.
2012. jún. 14. 23:13
 16/24 nem dávid ***** válasza:
85%

A probléma elég összetett.

Az emberek kis része abból a kisebbségbe tartozó emberek nagy része nem akar dolgozni.

Az hogy valaki azért nem megy el mert csak 80-100ezer fizetés az kevés ember mert enni kell valamit és segélyeket már nem elegek semmire. tehát akinek nem jó a fizetés vagy elmegy innen vagy belenyugszik vagy 2.ik állásba próbál megélni.

Viszont vannak olyan térségek Magyarországon ahol 0. munka van. Itt se közmunka se semmi csak segély.

De végtérbe meg kéne fizetni a magyar munkaerőt de ameddig ekkora munkanélküliség munkáltatok kihasználják és nem viszik feljebb béreket. Illetve rossz a gazdaságunk itt az is közre játszik. Az a baj Magyarország beállt erre 80-100ezres fizetésekre de még pár éve talán meg lehetett élni belőle de azóta duplák az árak...

2012. jún. 14. 23:33
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

"Addig rágtam a fülüket minden nyáron míg nem intéztek valami munkát"

Nem mindenkinek tudnak a szülei protekciós munkát szerezni. Akinek az ismeretségi körében (főleg család és család barátai) van munkalehetőség, az biztosan el tud helyezkedni. Ha a szülőknek nincs jó kapcsolati tőkéjük, és a gyerek nem az egyetem legjobbja, akkor jó eséllyel munkanélküli lesz diplomával is, vagy kezdhet takarítani. Magyarországon ez így megy. És pont ezért szeretne mindenki külföldre menni dolgozni, mert ott nem haveri alapon megy a válogatás.

2012. jún. 14. 23:37
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Pont szeretett miniszterelnökünk mondta valamelyik videójában, hogy mindenkinek dolgoznia kell, akármilyen munkát el kell vállalnia. És természetes, hogy ami van azt elvállalja az ember, de ebből ami most van biztos hogy nem lesz gyerekvállalás. Ilyen jövőképpel nem csoda ha az ember lánya nyűgölődve megy dolgozni, mondjuk én épp a szerencsések közé tartozom, és rendesek közé kerültem, viszont ismerek olyat aki nem mert szólni a munkahelyünkön, hogy már 5 hónapos terhes (nem a főnökök miatt, hanem mert a mai világban már félni kell),ilyennek nem szabadna megtörténnie.
2012. jún. 14. 23:47
 19/24 anonim ***** válasza:
64%

Az neked protekciós munka a cipekedés a csicskaság félpénzért.Mindenki mester meg főnök volt csak én nem:)

A nagycsöcsű Editke munkája a mázsaháznál az irodában, az volt a protekciós.Úgy nézett át rajtam mintha üvegből volnék.Pár év múlva meg alig bírtam levakarni magamról(vagy inkább menekülni előle:).

Kapcsolati tőkéről csak annyit:Aki ember az emberrel azzal emberként bánnak az emberek.

Sose azt nézd mit kaphatsz, hanem hogy miben tudsz segíteni.

2012. jún. 15. 00:23
 20/24 anonim ***** válasza:

kedves kérdező

3 szakmám van és nem tudok elhelyezkedni még árurakodónak SEM

mert nem keresnek árurakodót

anno több szakmát is tanultam arra az estre ha az egyikbe nagy lenne a "konkurencia" nehogy állástalan maradjak

ma ez mit jelent? nem vesznek fel takarítónak sem mert többet kell fizetniük mint a 8 általánossal rendelkező droidnak tehát nem kapok munkát

De ha tudsz valami melót Pécsen szólj,már öltözöm is és munkába állok

2012. jún. 15. 10:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!