Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Lakcím kártyát hogy tudok leadni?

Lakcím kártyát hogy tudok leadni?

Figyelt kérdés
Kint élek külföldön és most eladtam a lakásomat is és le szeretném adni a lakcímkártyát mivel megváltozott a címem és Mo.-i lakcímem nincs.Ilyenkor hontalan leszek?

2012. máj. 27. 09:21
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Mert amikor kijöttünk azt mondták magyar állampolgár nem lehet állandó lakcím nélkül.Ha nincs lakcímem akkor a személyit is vissza kell adni csak az útlevél maradhat igazolásnak hogy ki is vagyok.
2012. máj. 27. 10:22
 12/12 anonim ***** válasza:

Ja, így már értem.

Hát akkor két dolgot tudok elképzelni:

Egy az, hogy bejelentkezel mondjuk valamelyik családtagodhoz. Ez mondjuk tök nagy hülyeség, mármint olyan szempontból, hogy mégis miért kéne egy olyan helyre bejelentkezni, ahol nem is laksz, de hát ez van.

A másik az, hogy akkor megszünteted az állandó lakcímedet, személyivel együtt, az útlevél ugyanúgy jó személyazonosság igazolására, ettől még az állampolgárságod megmarad. Azt nem is lehet csak úgy elvenni. Egy időben én is az útlevelemet használtam, amikor elhagytam a személyimet, és amikor mentem újat csináltatni, akkor kérdezték, hogy útlevelem van-e, mondtam, hogy van, és erre mondták, hogy használjam azt, amíg érvényes, akkor most nem kell feleslegesen fizetnem az új személyiért.

2012. máj. 27. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!