Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Dél-Amerikában van antiszemiti...

Dél-Amerikában van antiszemitizmus?

Figyelt kérdés
És úgy általában hogy viszonyulnak egyéb más vallású / származású emberekhez? Azt hallottam, hogy a fehér emberrel (turistákkal) szemben kissé tartózkodók, de ha megtudják, hogy nem amerikai, hanem európai, akkor barátságosabbak. És hogy pl az USA-ba emigrált társaikra is kicsit ferde szemmel néznek. Minden ilyesmi érdekel, hogyan viszonyulnak ezekhez a dolgokhoz, melyik országról / népről mi a véleményük (ami attól még persze lehet téves vélemény is).
2012. máj. 9. 13:24
 1/7 anonim ***** válasza:
Mi az hogy a fehér emberrel? Csak Brazíliában vannak feketék,ott is csak a lakosság felét teszik ki.Meg van egy-két rézbőrű is.Antiszemiták meg mindenhol élnek.
2012. máj. 9. 13:35
 2/7 anonim ***** válasza:

Az amerikaiak nem a hajad színe , stílusod , szexuális orientációd alapján ítélnek hanem a származásod alapján.Főleg a lengyelekkel előítéletesek , nem véletlenül.Sok lengyel olyan "kis" maffiózó arra fele meg zöldkártya házassággal üzletelnek.Vannak zöldkártyára szakosodott lengyel nők meg néhány orosz is akik bizonyos összeg fejében 3 évig a feleséged lesz amíg kapsz állampolgárságot.Főként más lengyeleknek és oroszoknak de egyéb kelet-európaiaknak segítenek emigrálni.

Na meg a lengyelesen szlávos vezetéknevek , ha ilyen a vezetékneve valaki akkor az amerikai egyből azt hiszi hogy zsidó az illető , főleg ha dél USA beli részre megy az illető.

pl:

*Im Jacob Wasilewski.

-My god!Are you jewish?Go away!

2012. máj. 9. 13:47
 3/7 A kérdező kommentje:

"Mi az hogy a fehér emberrel?"

Nem az a fehér, aki nem fekete. Fehér az fehér. :) A többség ott tudtommal indián meg mesztic. És hallottam olyat, hogy nem igazán csípik a "fehéreket" (de ha ez nem jó szó, akkor se lovagoljunk rajta, mert nem ez a lényeg), és ez a negatív benyomás szerintem két helyről jöhet, az egyik a személyes tapasztalat, a turisták viselkedése, akiket személyesen is látnak, a másik pedig a média, ami ferdítve vagy túlozva adja át a befogadónak az információt. És ezek alapján érdekelne, hogy mit gondolnak más népekről, vagy esetleg pont a közép-európai emberről. (Fehér, fekete, mesztic stb - ezek mind pozitív vagy negatív előjel nélkül értendők.)

2012. máj. 9. 15:02
 4/7 anonim ***** válasza:
valóban vannak mesztic többségű országok latin-amerikában, de brazília, argentína, uruguay, chile, costa rica és kuba pl fehér többségű. egyedül guatemalában alkotnak többséget az indiánok. az antiszemitizmus pedig nem igazán jelentős sehol és ahol előfordul, ott sem faji, hanem inkább vallási okokból. buenos airesben és sao pauloban pedig elég jelentős számú zsidó él.
2012. máj. 9. 15:12
 5/7 anonim ***** válasza:

Hát azért van eltérés az ott élők közt is.Nézd meg az Urugvay-i és a Brazil foci válogatottat.Meg ne is haragudj azért a kérdésedből nem ere következtettem egyből.Az antiszemita az aki kiíratná a zsidókat, semmi köze a bőrszínhez.

Na de a kérdésre válaszolva, nem ismerek személyesen egyet sem és még oda utazni se volt lehetőségem de egyszer mindenképp megteszem.Nyilván más és más emberek élnek ott is p. Brazil gettóban sok jóindulatra ne számíts turistaként.Az biztos hogy nagyon vallásosak, de emiatt nem hiszem hogy lenéznék a többi vallás hívőit.A latin nők meg valami elképesztően dögösek, bekapcsolsz egy szánalmas c kategóriás délelőtti brazil sorozatot tuti tele lesz dögös lányokkal.De mondhatnám személyes kedvencem a paraguayi foci válogatott szurkolólánya Larissa Riquelmét.

2012. máj. 9. 17:01
 6/7 A kérdező kommentje:

Hát, a kiírtás az túlzás, inkább ellenszenvet jelent, de amúgy szó szerint azokra voltam kíváncsi, amiket a kérdésben pontosan megfogalmaztam. :)

Köszönöm a válaszokat!

2012. máj. 10. 09:35
 7/7 anonim ***** válasza:
a latin-amerikai nagyvárosok vallásosságáról meg annyit, hogy kb mindenhol szoci polgármesterek vannak és rioban, bogotában vagy buenos airesben olyan melegélet van, mint bármelyik nyugat-európai fővárosban
2012. máj. 10. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!