Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi lesz, amikor ez a sok...

Mi lesz, amikor ez a sok minimálbérre bejelentett nyugdíjba vonul?

Figyelt kérdés

Csak mert ők ugye azután fognak nyugdíjat kapni, vagyis a minimálbér után. Szóval ha nem raktak félre maguknak a hosszú évek során, akkor nagyon nagyon becumizzák majd.

Gondolom persze jönnek majd a hatalmas nyuggertüntetések, hogy "nem tudunk megélni a nyugdíjból ÁÁÁÁÁÁÁÁ!" Ja hát igen, nem kellett volna elcsalni.

Ez akár egy automatikus megoldás is lehet a szociális kiadások csökkentésére. Már csak a segélyen élősködőkkel kell foglalkozni, de úgy látom, hogy el jön annak is az ideje, itt az oldalon és a valóságban is egyre nagyobb ennek a támogatása.

2012. máj. 4. 16:17
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

Kiskezüket csókolom: és azokkal mi lesz, akik nem csak hogy minimálbérre vannak bejelentve, de ráadásul TÉNYLEG annyit is keresnek?!

Tetszik érteni: aki nem kap mellé borítékot. Se.

Ugyanis bármilyen hihetetlen: ilyen is van.

Azzal mi lesz, aki rendesen bejelentve dolgozik, és hazavisz nettó 70 ezret?! Jajj, hát ő aztán annyival, de annyival több nyugdíjat fog kapni, hogy csuhajjjj!

Annak milyen büntetést találtok ki, aki csak egy sza.r gyárban tud elhelyezkedni, rabszolgaként dolgozik egy multinak napi 12 órát, és nettó 90 ezret hazavisz?!

Ő gondolom már gazdag nyugdíjasnak fog számítani a többiek mellett, neki néha-néha már akár párizsi is kerülhet a szárazkenyérre.

Relax

Mondhatni csigalom, nyugavér.

A nyugdíjkorhatárt folyamatosan emelik, a munkakörülmények romlanak, az életkörülmények romlanak: igen kevés kivételes szerencsés lesz nyugdíjas a mai 40 alattiakból.

A Ratkó-korszak "gyerekei" most mennek tömegesen nyugdíjba, ők is minimálbérre vannak bejelentve, és nekik tőlünk vonják a járulékot: ők is, meg mi is bele fogunk gebedni.

Sebaj, lesz párizsi helyett 5-ös meg 6-os metró, ilyen beruházás meg olyan projekt, sok-sok milliárdért megépítve, hogy őrizze az aktuális kormány dicsőségét: addig a két évig, amíg áll/működik/üzemel, aztán összeomlik/elromlik/bezárják.

2012. máj. 4. 21:25
 22/26 anonim ***** válasza:
60%

"Mi lesz, amikor ez a sok minimálbérre bejelentett nyugdíjba vonul?"

Megbukik a kapitalizmus.

2012. máj. 4. 21:32
 23/26 anonim ***** válasza:
71%
nem kár érte:(
2012. máj. 4. 23:51
 24/26 anonim ***** válasza:
59%

Na ez az, hogy csakis a munkavállaló szívja meg!Miért nincs hatékonyabb érdekképviseletük??

Sajnos az sem tökéletes megoldás, ha olyan megyébe költözik az ember, ahol sok a munka, hisz ugyanúgy kihasználják, átbaxxák ott is.Külföldön sokszor korrektebbek a munkáltatók, de sajnos nem mindenkinek van lehetősége kijutni.Itt maradni lassan kész életveszély!

2012. máj. 5. 16:37
 25/26 Dudok Andrásné ***** válasza:
100%
Tudjátok okostojások én 42 év szolgálati idővel megyek idén nyugdíjba és sajnos kb.41 ezres nyugdíjjal.1970 ben 1000 ft volt a bérem, majd az ÁFÉSZ nál már 4500.Később már a 4 gyerek mellől takarítottam is 13.000.ért.10éve vagyok vállalkozó ez a 4. munkahelyem és nem a m.bér után havi járulékom 60 ezer.CSak sajnos nem jó szakmát választottam, de ezt szerettem és szeretem csinálni!!Nem lesz lelkiismeret furdalásom, ettől a nyugdíjtól, keményen megdolgoztam érte!!!
2012. máj. 7. 15:45
 26/26 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Én mint egykori és mostani minimálbéres válaszolok a kérdéseidre:

Onnan lesz nyugdíjam,hogy kötöttem egy biztosítást,ami egyfajta nyugdíjmegtakarítás,ez nem magánnyugdíjpénztár,mert azt ugye lenyúlhatja az állam,ahogy tette is.Ez az Unionnak az Elán típusú biztosítása ,havi 22000-ret fizetek be kb,de persze tehetek többet is be.Ez ha nyugdíjba vonulok,vagy úgy döntök,hogy hozzá akarok jutni,akkor vagy egyszeri összegben kifizetik,vagy x időre kiszámolva havonta vagy korlátlan hosszal életem végéig.Az utóbbinak a hátránya,hogy ha így kérem,akkor ha előbb halok meg,mondjuk két kifizets hónap után,akkor nem öröklődik a fennmaradt összeg.Ez a befizetett pénz persze kamatozik.Értékálló(remélem).S,hogy miért teszem ezt?hát pont azért mert "drágalátos" munkáltatóim nem jelentenek be rendesen.

S a miért vállalom elre a válasz:azért mert nincs más.Ez nagyon durván így van,hentes vagyok Budapesten és nincs olyan cég(talán a sz@ rul fizető Spar-Match-stb boltokat kivéve) akik bejelentenének rendesen.Lehet választani:vagy elvállalom így vagy van helyettem más(és nem csak erdélyi vagy ózdi).Én is tudom,hogy ez egy sz@ r szemét dolog:

-nem adózom,tehát az ország büdzséje sem gyarapszik

-nem lesz rendes(állami) nyugdíjam

-a munkavállalóm hízik a rajtam megspórolt pénzen,én meg magamnak fizessem azt,hogy öregkoromba legyen pénzem farhátra.

Ma Magyarországon a húsipar úgy működik,hogy a nagyobb áruházláncok(Spar,Auchan stb),húsgyárak alvállalkozónak kiadják a munkát,ők így makulátlanok maradnak,és az alvállalkozó meg szépen bejelent minimálra(esetleg 4 órára,ami ugye még azzal a veszéllyel is jár,hogy az így eltöltött pl 2 év munkaviszony csak egy évnek számít)megspóról mindent,ami kötelező lenne(adó,ruha,szerszám,mosatás,étkezés,stb)ő is jól jár a fővállalkozó is(mert tiszta marad a keze és így olcsóbb)csak a melós jár sz@rul.

S hogy miért megyek bele mégis:mint írtam,mert van helyettem más,aki igent mond,és mert mindenhol hasonlóak a feltételek(voltam ételfutár cégnél,ott még kauciót is számoltak fel;két heti pénzt benntartották),de az éhség nagy úr,amikor már két hónapja nincs melód,amikor már 20 helyre küldtél önéletrajzot/jelentkeztél és közben jön a számla és a csajod fizujából vegetálsz,akkor kénytelen vagy elvállalni:majd csak lesz valahiogy alapon.

Sajnos ez nem a francia vasutas szakszerv,hogy majd jól összefogunk és nem dolgozunk:nem beszélve,hogy lehet akkor még ennyi meló se lenne,vagy pl a fővállalkozó külföldről hozatná a húst.

Külföld:nem mindenki tud vagy hajlandó külföldre menni.Van akinek itthon a családja,háza,nem beszél nyelveket(pl az én sulimban sem volt nyelvoktatás)nem akar 8-admagával egy vidéki német város lepukkant szállóján lakni,vagy csak mert már 40 éves.,másrészt külföldön is ez a helyzet,pont Németországban gyakoriak,hogy a német cég leszerződik az olcsó magyar alvállalkozóval,aki lehúzza a magyarokat.

Azt írod,lehet okolni az államot és a munkáltatót.Nos igen:azállam tehet róla,hogy nem ellenőriz és büntet szigorúan:ha pár lebukott céget megb@ sznának milliókkal,talán nem tenné.Pl a Teletálnál is ez az adócsalás megy,de ma már az őket lebuktató cikket is eltüntették a netről:csak ott min 200 emberrel teszi ezt meg.S nem beszélve az alkalmi munkavállalókkal,és azokról a szerencsétlenekről,akiket munkanélküli után kedvezménnyel felvesznek,majd a kedvezmény lejárta után kirúgnak.jelenleg egy oyan cégnél dolgozom,ahol az alkalmi munkavállalóival csalnak,de egy borsodi-szabolcsi ember örül ,hogy van munkája,hiszen nem mondhatja az éhező családnak,hogy nem megy el,mert nem jelentik be.Arról nem beszélve,hogy a vállakozó,sok esetben nem azért nem jelent be rendesen,mert nem tudna.Volt olyan munkáltatóm,amelyik többmilliós autókkal járt és évente eljutott egy-két hétre Balira meg hasonló csóró helyekre.

Egy szó mint száz:Ha nyugdíjba vonul nem lesz magas a nyugdíja,ha nem spóról, és azért megy bele ebbe az alkuba ,mert mindenhol ez van és mindig van más aki elvállalja még így is.

2013. aug. 21. 20:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!