Mi az Európai Unió szerepe a világpolitikában és a világgazdaságban?
Összefogja/próbálja összekötni az európai államokat. Ez-elvileg-erőt ad nekik, mert így szinte egy. De amúgy nincs olyan nagy jelentősége, mint amekkorát tulajdonítanak neki.
Gondolj a "sok lúd disznót győz"-re.
ECL nyelvvizsgára (Az EU szerepe a világpolitikában c. pont) én is sokat tökölődtem mire kifejtettem, de végülis az alábbi szempontok mentén sikerült:
1. Gazdaságilag az EU óriás, politikailag törpe: Ennek okai, következményei. + Néhány mondat az EU világgazdasági súlyáról.
2. Mely területeken vannak a tagállamok között véleménykülönbségek: pl. migránskvóták, közös külpolitika, közös hadsereg létrehozása etc.
3. Hogyan próbálják egyes politikusok a problémát megoldani és mi ezzel kapcsolatban Magyarország álláspontja: a kétsebességes Európa modell lényegének ismertetése + a magyar vélemény.
Szerintem ez még így is kissé kevés, ha van valakinek ezen kívül ötlete, azt én is szívesen látom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!