A tolvajok országa leszünk?
Egy vidéki város békés kertvárosi részén lakom. Vasárnap este megpróbálták kinyitni a nagykaput, ahol a kocsim áll, feltehetőleg azt akarták elvinni. Szerencsémre az egyik szomszéd pont akkor cigizett kinn, észrevette, hogy valaki nagyon ólálkodik arrafelé, a kocsit méregeti, a lakatot b.szogatja, rászólt, hogy segíthet-e, erre a pasas sietősen távozott. Engem megrázott az eset, mert tényleg békés egy környék, sokan a kapun belül lezáratlanul hagyják az autót (én is épp csak "megszokásból" zárom, de a riasztót eddig nem használtam). Másnap átjött szólni, hogy tudjak már róla, beszélgetni kezdtünk erről, mármint, hogy ki a fenének kell egy 12 éves autó, ami kapun belül lezárva áll? Mire ő azt válaszolta, bizony olyan időket élünk, hogy egyre többen elszegényednek, lopásra adják a fejüket. Na ne mondja már, hogy egy ilyen kocsi ellopása "megélhetési bűnözés"!!! (Viszonyításképp Szijjártó "Senkinemjárhatrosszabbul" Péter 1 havi bruttó képviselői béréből 3 ilyen autót tudnék venni, átíratási költséggel együtt!)
Azóta többekkel beszélgetek erről, és nagyon sokan mondják, hogy bizony tény: magyarok fognak magyaroktól lopni. A tolvajok országa leszünk?!
Személyes tapasztalatod elhiteti veled,hogy iszonyatosan rossz a helyzet,pedig máshol nyugat európában rosszab a helyzet ott több autót lopnak el.
Sajnos az tény, hogy a szegénység általában lazább erkölcsöket eredményez. A legtöbb magyar eddig is lopott, ha mástól nem, a munkáltatójától (amikor a tanár hazaviszi a krétát, a hostess a bemutatott termékből egy táskányit, stb.).
Most már lassan az emberek egymástól is fognak..
A megoldás: védeni kell az értékeink. De még inkább az erkölcsünk..
"olyan országban élünk, hogy ellopják azt amit megkerestünk, ami a miénk, csak mert kezdünk elszegényedni?"
Igen a lopás fogalmi eleme,hogy saját magunktól nem lophatunk,ezért más tulajdonát lopják el.
" A szegénység egyenlő a tolvajlással?"
Nem,de a logikádból kiindulva azt is kérdezhetnéd,hogy gazdagság egyenlő tolvajlással,mert van rá példa,hogy gazdag ember lopott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!