Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Az arabokat utálni miért nem...

Az arabokat utálni miért nem számít antiszemitizmusnak?

Figyelt kérdés
Sémi népek, csak úgy, mint a zsidók. Rengeteget olvasni olyat, hogy "arab terrorista" a mértékadó lapokban. Ha valaki "zsidó terroristákról" beszélne, akkor az rögtön antiszemitává válna, és ő lenne az első számú közellenség. Miért?

2012. ápr. 9. 16:19
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

> de mivel európában a közelmúltig egyetlen semita nép jelent még (a zsidók)

Tévedés. A mór hódítás az Ibériai-félszigeten és Szicíliában, illetve a magyar történelemben is előforduló ún. izmaelita kereskedők, akik arab muszlimok voltak.

2012. ápr. 10. 16:40
 12/19 anonim ***** válasza:
Az antiszemitizmus kifejezés kialakulásakor (18-19. sz.) egy darab mór vagy izmaelita nem volt európában. Azon a területen, ahol meg kialakult(németország), ott korábban sem éltek arabok.
2012. ápr. 10. 17:15
 13/19 A kérdező kommentje:
Na, ez már értelemsebben hangzik.
2012. ápr. 10. 20:23
 14/19 anonim ***** válasza:
50%
Le írhatnád a véleményed,mert úgy tűnik csak arra vársz,hogy valaki megerősítsen. Amúgy hogy utálom, az még nem antiszemitizmus,csak magán ügy. Én Pl:utálom az arabokat,hosszan sorolhatnám miért,a Zsidókat meg tisztelem!
2012. ápr. 11. 07:02
 15/19 A kérdező kommentje:

Nem szükséges leírnom (igekötő az ige előtt áll - így egybeírjuk) a véleményemet, hiszen információszerzés céljából tettem fel a kérdést, és választ is kaptam rá.

Én nem utálok senkit, csak mert egy bizonyos vallást követ/fajhoz tartozik, de azért köszönöm, hogy ezt megosztottad velünk.

2012. ápr. 11. 19:52
 16/19 anonim ***** válasza:
Látom én,csak kötekedel. Tehettél volna vesszőt a kérdésedbe,és magyarosabban is megfogalmazhattad volna. Magadban hibát sem lelsz,másban meg a legapróbbat is.Te írtad: utálni akkor miért nem.Nem inkább, "utálják"ha,te nem?A pontos választ megnevezhetnéd,mert én nem látom.
2012. ápr. 12. 06:38
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Antiszemitizmus=zsidóellenesség. Ezért. Kit érdekel, hogy több ezer éve ki volt sémi nép, és ki nem. A fogalom csak a zsidókra vonatkozik.
2012. ápr. 12. 15:18
 18/19 anonim válasza:

Mudri okfejtése téves, ugyanis a kifejezés nem szerves fejlődés eredménye, így egyrészt eleinte sem használták minden szemita népre, továbbá indifferens, hogy éltek-e arra arabok. A kifejezést Wilhelm Marr alkotta meg, hogy meg tudja különböztetni a korábbi egyházi antijudaizmustól Renan faji alapú elméletét. Marr egyenként bécsi volt, így a kifejezés nem Németországból ered, hanem Ausztriából.

Szóval röviden, a kifejezést kimondottan zsidóellenesség értelemben alkották, nem általában szemitaelle nesség értelemben. Ja, és a máltaiakon és arabokon kívül vannak még sémi népek, pl az arámir beszélő szírek, a drúzok meg még jó pár kisebb nep.

2012. máj. 10. 18:47
 19/19 anonim ***** válasza:

Ahogy fentebb volt, a kifejezést egy Wilhelm Marr nevű német emberke találta ki és kezdte el használni még a 19. században, ő pedig kifejezetten a zsidókra értette. A zsidó-ellenes ideológiáihoz keresett egy tudományosan hangzó nevet, ami eladhatóbbá teszi, ezt találta, utána pedig így terjedt el.

Szóval még csak nem is a zsidók "sajátították ki" a kifejezést, hanem pont, hogy az őket üldözők alkottak egy áltudományos kifejezést a zsidóellenességükre, gondolván, hogy ha tudományos köntösben jobban eladható a nagyközönségnek (a korai fajelmélet lényegében)

2012. máj. 10. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!