Miért ennyire reménytelen a helyzet a bérek területén?
Az Auchan még a részleges kompenzáció ellenére sem hajlandó megadni a dolgozóinak a kormány által elvárt béremelést, ami annyit jelent, hogy a dolgozók 70 %-ának a tavalyihoz képest csökkent a nominálbére. Ha ehhez hozzáadom az idénre prognosztizált 5,5 % inflációt, ez annyit jelent, hogy a nettó 100 ezer alatti bérekből tengődő tömegek reálbére közel 10 %-kal csökkent egyik évről a másikra. És nemcsak az Auchanban.
Ki a felelős ezért? A fukar Auchan és a többi vállalkozó, akik éhbéreken dolgoztatják az embereket, és nem bírnak odalökni fejenként bruttó 5-10 ezer Ft-ot, miközben Franciaországban 10-szer ennyit fizetnek? Vagy a kormány, aki a gazdagoknak kedvező adóváltozások terhét áttolta a vállalkozókra és a szegény dolgozókra?
Azt már nem is kérdezem, hogy lehet megélni, rezsit fizetni havi nettó 70-80 ezer ft-ból.
jah és még egy érv a 30% os árrés mellett.
Te azt gondolod, hogy az mennyire kevés mert te inkább másfélszeres áron adnád meg a gonosz bolt is tuti. De abba nem gondolsz bele, hogy a konkurencia nem lenne annyira kapzsi és ő simán olcsóbban adja. így tőled elveszi a vevőket. Tehát nem teheted meg, hogy drágábban adod.
Jo elismertem, h felretajekoztattalak.
De attol meg akkor is siman beleferne a fentiek alapjan egy nagyobb fizetes, (foleg, h nem jo osszeget mondtam) mert egy pestiben nincs nagyobb forgalom viszont megis tobb a penz.
Ezt nem en talaltam ki, ez igy van es felrebeszeles ide vagy oda, amit leirtam tovabbra is fenntartom, h troger semmirekello banda.
A kérdésben arról volt szó hogy nem adják meg a dolgozóknak a bérkompenzációt, és ezért csökkent a bérük a tavalyihoz képest.
Megtehetnék hogy megadják? Biztos hogy meg. Akkor miről vitatkozunk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!