Mi a történelmi háttere annak, hogy a magyar forint ér a legkevesebbet, mint fizetőeszköz (valuta)?
Ezek szerint te nem emlékszel az olasz lírára... :-)
Az "érték" szempontjából TÖKMINDEGY, hogy egy fizetőeszköznél hány nullát kell a végére írni. Az a fontos, hogy mennyire stabil az a pénz.
A gyakorlati használhatóság szempontjából tényleg nem jó, ha nagy értékekkel kell számolni, hiszen nincs értelme milliókban számolni, ha egy doboz gyufa kerül annyiba. De a fordítottja is igaz, azért akkora "felbontásúnak" kell lennie a pénznek, hogy ne csak százasával tudj gyufát venni...
A pengőről olvastam, hogy milyen volt. De azzal, hogy leváltották a forinttal, végül is nem sokat értünk el. Mert az sem sokat ér más fizetőeszközökkel szemben.
Tényleg nem emlékszem a lírára. Én már az eurón nőttem fel. :)
Egy magyar forint=8 régi olasz líra.
Mostanában is vannak hiperinflációk, pl asszem Zimbawében, ahol már nem is számolják, hogy mit adnak. Vesznek egy kávét és csak adnak egy köteg sokmillióst.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!