Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért neveznek nagyon sokan...

Miért neveznek nagyon sokan rasszistának?

Figyelt kérdés

Itt az elméletem:

A rasszizmus = fajgyűlölet. ---> származás ill. bőrszín alapján való megkülönböztetés.

Én nem azért "nem szeretem" a romákat, mert barna a bőrük, nem magyar származásúak, hanem a viselkedésük egyszerűen tűrhetetlen. Tisztelet a kivételnek! Ismerek olyan romákat, akik igen is jó emberek, tudnak viselkedni!

Nem trehány bunkó rabló munkanélküli gyermekgyárasok, hanem tanult, ápolt, munkával rendelkező tisztességes polgárok.

Most akkor ebben mi a rasszizmus?

Az a baj, hogy a rasszizmus fogalmát nagyon sokan nem értik/nem tudják a jelentését?

2009. jún. 13. 16:08
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
61%

"Ha az a pár cigány épp a munkából jön haza, ahol késő estig robotoltak, akkor semmi okod nincs arra, hogy gyanúsan méregesd őket és "veszélyes"-nek tituláld"

Ha szerinted rasszizmus elővigyázatosnak lenni, akkor menj be Ózdnak arra a részére, ahova a rendőrök sem mernek bemenni, és feltételezd, hogy csupa tisztességes dolgozó ember vesz körül. Az ellenkezőjét feltételezni gonosz rasszizmus lenne, a rendőrök meg mind rasszisták.

2009. jún. 14. 20:56
 22/30 anonim ***** válasza:
72%

Jó .. tisztázzunk valamit. Minden ember valamilyen szinten rasszista (a definició alapján) és ez nem minden szempontból rossz !

A rasszizmus néha életet is menthet azzal elővigyázatosságra nevel (ezt fent szépen kivesézték).

Akkor válik negatív tulajdonsággá mikor mániává válik (ugye ezt nem kell kibontanom).

nyilván én sem mennék el Ózdra, de félvér barátnőm van (félig magyar, félig nigériai; a legjobb nő a világon) szóval úgy érzem, h egy egészséges rasszizmusom van. és ezzel nincs gond.

ha valakire azt mondják, h "te rasszista vagy! " nyilván nem arra értik aki elővigyázatosságból nem megy sötét sikátorba, hanem mondjuk arra aki KKK-s videókat néz a youtube-on és élvezi, avagy olyan megjegyzéseket tesz, h "minden cigányt ki kéne irtani ! " ... ugye az egyik egészséges rasszizmus, a másik nem .

legyen az ember annyira bátor, h bevallja magának, h milyen és h mit érez és ne érezze magát rosszul, én azt mondom.

és a 6:29- es, 16:53-as és 13:09-es voltam akit úgy lepontoztak, pedig csak jó akartam.

szép estét !

2009. jún. 14. 22:16
 23/30 anonim ***** válasza:
51%

"Minden ember valamilyen szinten rasszista (a definició alapján) és ez nem minden szempontból rossz !"

Egy olyan definíció, ami alapján minden ember rasszista, hibás definíció, mivel egy definíció arra való, hogy meg lehessen különböztetni azokat, akikre ráillik a fogalom azoktól, akikre nem illik rá.

Mindenki általánosít, de nem mindenki rasszista.

Az általánosítás egy induktív, a rasszizmus egy deduktív gondolatmenet.

Az általánosítás azt jelenti, hogy valakinek saját vagy közvetett tapasztalatai vannak a cigányokról, és ezért egy ismeretlen cigánytól jót/rosszat vár aszerint, hogy mik ezek a tapasztalatok, de ha az illető cigány nem támasztja alá a rossz várakozásokat, akkor őt nem fogja a sztereotípia szerint megítélni az általánosító.

A rasszizmus ezzel szemben az, ha minden egyes egyént a sztereotípia alapján ítélünk meg, tehát az illető egyéni cselekvése helyére a sztereotípia kerül mint a morális megítélés alapja.

Ezért van az, hogy félni a cigányoktól nem rasszizmus, hanem tapasztalaton nyugvó általánosítás, míg egy cigányt bűnösnek tekinteni azért, mert cigány, miközben semmiféle bűnt nem követett el, rasszizmus. Aki nem érti a különbséget, az nem tudom, hogy járta ki az általános iskolát ilyen gyatra logikai képességekkel.

2009. jún. 15. 04:23
 24/30 anonim ***** válasza:

Ezt nem hiszem el ! :) komolyan ! legalább ne írtál volna semmit ...

műszaki pályán mozgok, van 1-2 berögződésem hogyan kell a definiciókat értelmezni. Nálunk úgy működik, h ami megfelel egy definició atributumának az megkapja a definiciót mint jelzőt pl. a matematikai gyűrű : algebrai struktúra amely két kétváltozós művelettel rendelkezik. ha van ilyen struktúra akkor az egy gyűrű.

"A rasszizmus ezzel szemben az, ha minden egyes egyént a sztereotípia alapján ítélünk meg, tehát az illető egyéni cselekvése helyére a sztereotípia kerül mint a morális megítélés alapja. " nem érzed ezt egy kicsit sem ellentmondónak ?

és megbocsássál de azt a definiciót nálunk sokkal okosabb emberek hozták létre, én csak hivatkozom rá. nem jöhetsz csak úgy azt mondani, h hibás, teljesen át van az gondolva. ez olyan mint amikor valaki tisztán logikai eszmefuttatás után azt meri állítani, h Einstein relativitás-elmélete hibás. (ezek a kedvenceim)

és vannak nem rasszista emberek pl. cigányok akik soha nem láttak fehér embert, vagy a finnek egy része (ugye ott kevés a bevándorló), vagy az akinek roma a párja és abban a körben is mozog.

"Aki nem érti a különbséget, az nem tudom, hogy járta ki az általános iskolát ilyen gyatra logikai képességekkel." ezt én akárhogy is magamba nézek nem tudom magamra venni. nem kezdelek el szidni mint ahogy te tetted, de utána kéne nézzél a dolgoknak és át is kéne gondolnod őket még mielőtt reflexből leírod !

Tartom az álláspontomat! Minden emberben ott van a rasszizmus, meg szerintem genetikai is kicsit (ösztönösen félünk az idegenektől, a tőlünk különbözőktől), minden ember rasszista egy kicsit, és az nem rossz. Akkor kezd negatív tulajdonsággá válni amikor mániává válik !

2009. jún. 15. 10:19
 25/30 anonim ***** válasza:
29%

"műszaki pályán mozgok, van 1-2 berögződésem hogyan kell a definiciókat értelmezni."

Látom, tényleg van "egy-két berögződésed" (az meg micsoda?).

Az, hogy "műszaki pályán mozogsz", nem ment fel az alól, hogy egy vitában érvelned kell. Képzeld, én is műszaki pályán "mozgok", ez mégsem vette el az eszem.

"azt a definiciót nálunk sokkal okosabb emberek hozták létre, én csak hivatkozom rá"

Képzeld, én meg alkalmaztam a definíciót.

A különbség az, hogy te "hivatkozol rá", és közben lököd a saját prekoncepcióidat, én meg értelmeztem neked azt a definíciót, amire "hivatkoztál".

2009. jún. 16. 11:37
 26/30 anonim ***** válasza:
jah .. helytelenül
2009. jún. 16. 11:40
 27/30 anonim válasza:

"Egy-két rossz példát tudnak felhozni, ezek legtöbbje nem is személyes tapasztalat (pl a médiából hallottak róla, vagy valaki mesélte),,. ..........

Ez hülyeség 1-2 példa??? Minden órában 1tucat példa van.

Csak ugye könnyebb a sok lopásra azt mondaní hogy ez azért van mert éhesek meg a megkéselésekre hogy őnvédelem. Az nem állapot hogy sokan félnek utcára menni a romák miatt.Nem azt mondom a magyarok között is van olyan akit jobb lenne más országba láttni de azért nem annyí..Ezen elkellene gondolkodnod. Engem is loptak ki nem ÉHES hajléktalanok hanem aranyfuxos cigányok nem egyszer. Akkor ki is a rossz?

2009. jún. 16. 20:41
 28/30 anonim ***** válasza:
70%

"Ez hülyeség 1-2 példa??? Minden órában 1tucat példa van. "

Rendben van, akkor írj a tegnapi napról 100 cigányok által elkövetett bűnesetet (nem kell minden órából egy tucat, elég nekem napi száz is ha neked úgyis igazad van).

Ja, hogy csak túloztál? Miért is kell eltúlozni a cigánybűnözés mértékét? Kinek jó ez?

Vegyük inkább csak a múlt hetet. Hány cigányok által elkövetett bűnesetről tudsz? És hány nem cigányok által elkövetettről? És itt kiderül, hogy nem csak a cigányok lopnak hazánkban, hanem egy csomó más ember is, de ez persze elkerüli a figyelmedet, mert te csak a cigányok által elkövetett bűnesetekről AKARSZ olvasni. A többit átlapozod...

Én a 8. kerületbe jártam gimnáziumba. Láttam elég cigányt naponta, és elég sok balhét is csináltak. Viszont azt is láttam, hogy gyűlölködéssel, fenyegetéssel, ellenségeskedéssel csak romlott a helyzet és a távolság a cigányok és köztünk csak nőtt.

Az olyan emberek mint te éppen hozzájárulnak ahhoz, hogy az a kevés cigány aki változtatni akar, az ne tudja megtenni, mert te minden cigányra kijelented, hogy alávaló, pedig ez nem igaz. Ez a rasszizmus.

És amíg azt kérdezed, hogy "Akkor ki is a rossz?" és rögtön válaszolsz rá, hogy a cigányok, addig az ő helyzetük nem tud változni.

Végezetül pedig igazán nem bántani szeretnélek, de mindig olyan furcsán érzem magam amikor valaki veri a mellét, hogy ő mekkora magyar, és nem tud a szép magyar nyelven helyesen írni.

2009. jún. 17. 01:39
 29/30 anonim ***** válasza:
Lényegtelen,hogy milyenek,mert vannak a magyarok között is olyanok,hogy még a cigánynál is aljasabbak.Én inkább elkerülöm az ilyen embereket és ennyi.
2009. szept. 17. 21:57
 30/30 anonim ***** válasza:
A rasszizmus rohadtul nem fajgyűlöletet jelent.
2017. júl. 3. 12:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!