Miért bún az egészséges nacionalizmus?
Nem értem!
Miért vetik meg az embert azért, ha büszke arra, hogy magyar, miért köpnek folyton ezért arcon. Pedig, egyáltalán nem vagyok egy Jobbikos karakter, inkább konzervatívnak tartom magam, mint radikálisnak, de miért kell megvetni azért, hogy büszke vagyok őseinkre, akik értünk hullatták vérüket?
Úgy látom itt elég sokan nem igazán értik mi is az igazi nacionalizmus. Ez nem csoda, hiszen elég nagy zavar van a hazai jobboldalnál is, igazából még kialakulatlan az egész.
Ami leginkább szemet szúrt a válaszokban:
A nacionalizmustól távol áll a gyűlölet, a saját nemzet felsőbbrendűsége más nemzetekkel szemben. Ez egyszerűen ökörség.
Jó szívvel ajánlom az Északi Korona című újságot.
A Nemzetek Európája kiadó könyveit.
Valamint az alábbi filozófusok, szerzők munkáit (ők az említett újságban is publikálnak többek között):
Baranyi Tibor Imre
Németh László Levente
László András
Virág László
Horváth Róbert
Julius Evola
Ez a filozófiai irányzat amit ők képviselnek megvilágítja a radikálisabb konzervativizmus, a nacionalizmus, de akár a fasizmus szellemi ideológiai hátterét.
De megvilágítják a konzervativizmus és kommunizmus, liberalizmus közti ellentét lényegét is például...
Nem propagálni szerettem volna őket, nem kötődöm hozzájuk, vannak olyan területek, vélemények melyekkel pl. nem értek egyet, de az biztos, hogy ha bárki már csak kíváncsiságból is érdeklődik (ahogy én is) a jobboldali eszmékről, akár a legszélsőbb irányzatokról ezekben az írásokban megértheti a mögöttük rejlő motivációt, a történelmi összefüggéseket és filozófiai lényeget...
De hogy még némi saját véleményt is írjak: miért vetik meg egyesesek a nemzeti oldalt?
Mert a nemzeti oldal olyan is. Én is megvetem és szégyenlem, pedig elég radikálisnak vallom magam ezen e téren.
Tényleg alapdolgokkal nincsenek tisztában emberek ma Magyarországon. Sorolhatnám a példákat: Horthy, Trianon, Szent István, EU, nemzetközi politika... Elképesztő katyvasz van a fejekben ugyanakkor szinte reflexből szajkóz mindenki olyan dolgokat amelyek nem fedik a valóságot és nagyon sokat ártanak ezzel mindnyájunknak. Ez nagyon szomorú...
Önmagában a nacionalizmus nem bűn. Minden nép büszke kultúrájára és értékire.
Ez a fajta nacionalizmus viszont, amit sok radikális, jobboldali ember képvisel, sokakban visszatetszést kelt.
Ezek az okok játsszák a fő szerepet szerintem:
1. Sok magát nemzeti érzelmű azt vallja: éljünk mi magyarok, vesszenek a romák, a zsidók, a melegek és a környező népek!
Sokan tagadják közülük a holokausztot, míg mások, ha egy pl. zsidó származású közszereplőről van szó, gázkamrát emlegetnek
2.A nők többségének se tetszik a mostani jobboldali hozzáállás a gyengébb nem szerepével kapcsolatban. Hogy pár népi idézetet felsoroljak: "Pénz számolva, asszony verve jó." "Asszony nem ember, lány nem gyerek." "Asszonynak hallgass a neve!" Ezt vallották nagyapáink, ezt vallják a mai szélsőjobbosok, hogy ez magyar érték.
Ha egy nő tanulni szeretne és karriert akar, az ne szavazzon jobboldali pártra. Pláne, ha fogyatékkal él.
3. Járj templomba! A szélsőjobb annyira keresztény, hogy aki más vallású vagy istentagadó, az szerintük nem is ember.
Te hiába nem gondolod így. ha azt mondod, h a konzervatív nacionalista magyar értékeket vallod, külső szemlélő azt fogja gondolni, hogy egy idegengyűlölő, hímsoviniszta vallási fanatikus vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!