Kire mondják azt, hogy proli?
Figyelt kérdés
2012. febr. 18. 14:08
1/14 anonim válasza:
Sokrétű lehet a proli kifejezés,de én szerintem arra vonatkozik leginkább aki a lehető legszabályosabban akar egy adott dolgot véghez vinni,és kizártnak tartja legkisebb szabálysértést is a témában,magyarán csőlátő.
Számára már-már bűncselekmény a szabályosságtól való eltérés.
Példa:
pl 50km/h nál abszolút elfogadatlanak tartja az 55km/h haladást,vagy pl nem fúr a fúrógéppel ha nincs meg az előírt védőszemüveg,kb így jellemezném a prolit mint embert.100% Szabályelvű ember.
2/14 kovpet válasza:
3/14 anonim válasza:
Akik az alsóbb társadalmi osztály tagjai, vagyontalanok.
4/14 anonim válasza:
A latin proles (utód) szóból származik, az olyan műveletlen és csóró embereket jelöli, akiknek "csak utódjaik vannak", azaz se vagyonuk, se értelmi képességük. Jellegzetességük az RTL Klub bambulása, az alkoholizáció, a Teszkós vásárlások, az ízléstelen, ám rajoskodó öltözködés (pl. aranynyaklánc + susogós naci) és a káromkodással tarkított beszéd.
5/14 doboszoli válasza:
Itt az oldalon, a Fideszt bírálni merőket illetik ezzel a jelzővel, kortól, nemtől, identitástól függetlenül.D)
6/14 A kérdező kommentje:
Ez szép írás volt 6-os, jó néhány emberre ráismertem belőle körülöttem.
2012. febr. 18. 22:35
7/14 anonim válasza:
Mensáros László érdeme. Nem az enyém, csak nem másoltam ki. Bocs.
8/14 anonim válasza:
Úrhatnám sznobok használják ezt a jelzőt azokra, akiket alacsonyabb rangúnak tartanak bármiben saját maguknál.Így tulajdonképpen bárkiből lehet proli.
10/14 anonim válasza:
Termőfölddel, termelőeszközökkel nem rendelkező, ezért csak munkaerejét árúba bocsátani képes nincstelen ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!