Mi az adóelőleg?
Figyelt kérdés
Valaki elmondaná nekem, hogy mi az a levont adóelőleg? Azt majd valamikor visszakapom? Mert a fél minimálbérből (4 órás munka)kilencezret levontak.2012. febr. 17. 19:01
1/4 anonim válasza:
Nem kapod vissza.
A bruttó béred 16%-át levonják adóelőlegként és átutalják a NAVnak.
Ez is egy sarcolása a bérednek. Csak ezért nem kapsz semmit mint a nyugdíjjárulékért (ha esetleg majd lesz nyugdíjad) és az egészségbiztosítási járulékért (ha beteg leszel)
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi, csak azért kérdezem, mert eddig ilyet nem láttam a bérpapíromon. És minden évben nyilatkozni kellett eddig, hogy kérem e az adójóváírás megállapítását vagy mit, nekem meg fogalmam sincs soha, hogy mit ixelek be, mert nem értem ezeket a mondatokat. És gondoltam, hogy az idei évre talán mást jelöltem be, mint tavaly.
2012. febr. 17. 19:14
3/4 anonim válasza:
Idén már nincs adójóváírás.
Eltörölték.
4/4 A kérdező kommentje:
Jól van, köszi, sajna nagyon hülye vagyok ezekhez a dolgokhoz.
2012. febr. 17. 19:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!