Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Állásinterjú? Adnátok pár tippet?

Állásinterjú? Adnátok pár tippet?

Figyelt kérdés

A következő kérdésekre kell egy-egy kisebb fogalmazást írni:

1. Miért akarsz a cégünknél dolgozni?

2. Miért lennél Te a megfelelő személy?

Milyen általános dolgokat lehet írni? (Még nincs diplomám, de azon vagyok...)

2012. febr. 16. 18:21
 1/7 anonim ***** válasza:
88%

1. Mert nem tudok komolyan venni egy olyan céget, amelyik azt hiszi, hogy csak azért jártam ki az x/y iskolát és tanultam hülyére magam, hogy csak és kizárólag náluk, és sehol máshol dolgozhassam ki a belem kb. ingyen. Ha ezt a kérdést meghallom, akkor már tudom, hogy nem is igazán érdekel, hogy felvettek-e vagy sem...

2. Mert imádom, ha egy cégnél az interjúztató egy okádék troll, és élvezi, ahogy a jelentkezők megalázzák magukat azzal, hogy egymásra rálicitálva próbálják magyarázni a bizonyítványukat, miszerint ők a legf*szább emberek a földön, bizonyítva az interjúztató totális inkompetenciáját, aki önmaga nem képes eldönteni, hogy a jelentkezők közül ki a legmegfelelőbb ember, ezzel fölöslegessé téve az egész szar interjút.

2012. febr. 16. 18:25
 2/7 anonim ***** válasza:

NE haragudj, de lefordúltam a székről amikor ólvastam ezt ! Azt hittem csak poénkodnak a médiában, azzal hogy a második kérdést felteszik :S :(

Figyelj, legjobb az őszinteség !

1. Miért akarsz a cégünknél dolgozni?

Mert kajálni szeretnék és telt csak úgy adnak a boltba, ha van miből kifizetnem és úgy gondolom, hogy itt fognak adni pénzt a munkáért.

2. Miért lennél Te a megfelelő személy?

Mert csak nekem van ilyen árnyalatú séróm, amivel jól beleillek a csapatba.

DE ! ha azt látod, hogy húzza a száját kérdezz vissza !

1. Miből gondolták az önéletrajzom alapján, hogy megfelelőképpen ki tudom bontakoztatni magasan kvalifikált képességeimet az önök cégénél ?

2. Miért az Önök cége lenne, az arra megfelő, ahol a karrieremnek megfelően tudnának honorálni ?

2012. febr. 16. 18:31
 3/7 anonim ***** válasza:
faság kérdések naon..aki ezt ki találta:S
2012. febr. 16. 18:33
 4/7 anonim ***** válasza:

Na ez lenne elméletileg a korrekt válasz, amit az első írt. A gyakorlatban azonban 90%-ban befejeződik az interjú, ha ezt tálalod fel.

Igazából ezekre a kérdésekre nem lehet mást válaszolni, mint nyálas ömlengéseket, amiktől már minden jelenlevő hányni tudna. Úgysem azt fogják felvenni, aki szakmailag a legrátermettebb, hanem valamelyik ismerős ismerősét.

2012. febr. 16. 18:35
 5/7 anonim ***** válasza:

Tipikus HR-es semmitmondó f@aszságok. Ebből kb. annyit lehet leszűrni, hogy mennyire kreatívan tudsz kamuzni, seggetnyalni.

Az őszinte válaszok:

1. Mert itt van állás.

2. Mert pénzt akarok kereseni.

De ezeket nem javaslom.

2012. febr. 16. 18:43
 6/7 anonim ***** válasza:

Szerintem nezz utana a cegnek, mit csinal, miben jo.

Az elso valaszra mondd azt, hogy mert tetszik az, amit JOL csinal, (minel tobb konkretum legyen a szovegedben es NE altalanossag)

A masodik kerdesre ird azt, hogy te miert es hogyan tudnal hozzajarulni a jo megjobba tetelehez (es / vagy esetleg a hiba csokkentesehez)

2012. febr. 17. 06:03
 7/7 anonim ***** válasza:

1.Leírod, hogy a cég profilja nagyon érdekel téged,és amit hallottál,olvastál róla,azok alapján úgy gondolod,ez lenne számodra a megfelelő hely.Pl amivel foglalkozik a cég,az téged miért is érdekel k*rvára.

2.Kérdésre elkezded szépen leírni, hogy az álláshirdetés alapján úgy gondolod mert megfelelő vagy-és itt felsorolod a jó tulajdonságaidat(főleg nyálas kamuszövegek,mint pl a csapatszellem,jó szervezőképesség,számítógépes ismeretek,önálló munka,stb ilyesmiket írj).Felsorolod, hogy ha pl fősulira-egyetemre jártál,akkor az ottani tanulmányaid miképpen kapcsolódnak az álláshoz.

2012. febr. 18. 02:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!