Állásinterjú? Adnátok pár tippet?
A következő kérdésekre kell egy-egy kisebb fogalmazást írni:
1. Miért akarsz a cégünknél dolgozni?
2. Miért lennél Te a megfelelő személy?
Milyen általános dolgokat lehet írni? (Még nincs diplomám, de azon vagyok...)
1. Mert nem tudok komolyan venni egy olyan céget, amelyik azt hiszi, hogy csak azért jártam ki az x/y iskolát és tanultam hülyére magam, hogy csak és kizárólag náluk, és sehol máshol dolgozhassam ki a belem kb. ingyen. Ha ezt a kérdést meghallom, akkor már tudom, hogy nem is igazán érdekel, hogy felvettek-e vagy sem...
2. Mert imádom, ha egy cégnél az interjúztató egy okádék troll, és élvezi, ahogy a jelentkezők megalázzák magukat azzal, hogy egymásra rálicitálva próbálják magyarázni a bizonyítványukat, miszerint ők a legf*szább emberek a földön, bizonyítva az interjúztató totális inkompetenciáját, aki önmaga nem képes eldönteni, hogy a jelentkezők közül ki a legmegfelelőbb ember, ezzel fölöslegessé téve az egész szar interjút.
NE haragudj, de lefordúltam a székről amikor ólvastam ezt ! Azt hittem csak poénkodnak a médiában, azzal hogy a második kérdést felteszik :S :(
Figyelj, legjobb az őszinteség !
1. Miért akarsz a cégünknél dolgozni?
Mert kajálni szeretnék és telt csak úgy adnak a boltba, ha van miből kifizetnem és úgy gondolom, hogy itt fognak adni pénzt a munkáért.
2. Miért lennél Te a megfelelő személy?
Mert csak nekem van ilyen árnyalatú séróm, amivel jól beleillek a csapatba.
DE ! ha azt látod, hogy húzza a száját kérdezz vissza !
1. Miből gondolták az önéletrajzom alapján, hogy megfelelőképpen ki tudom bontakoztatni magasan kvalifikált képességeimet az önök cégénél ?
2. Miért az Önök cége lenne, az arra megfelő, ahol a karrieremnek megfelően tudnának honorálni ?
Na ez lenne elméletileg a korrekt válasz, amit az első írt. A gyakorlatban azonban 90%-ban befejeződik az interjú, ha ezt tálalod fel.
Igazából ezekre a kérdésekre nem lehet mást válaszolni, mint nyálas ömlengéseket, amiktől már minden jelenlevő hányni tudna. Úgysem azt fogják felvenni, aki szakmailag a legrátermettebb, hanem valamelyik ismerős ismerősét.
Tipikus HR-es semmitmondó f@aszságok. Ebből kb. annyit lehet leszűrni, hogy mennyire kreatívan tudsz kamuzni, seggetnyalni.
Az őszinte válaszok:
1. Mert itt van állás.
2. Mert pénzt akarok kereseni.
De ezeket nem javaslom.
Szerintem nezz utana a cegnek, mit csinal, miben jo.
Az elso valaszra mondd azt, hogy mert tetszik az, amit JOL csinal, (minel tobb konkretum legyen a szovegedben es NE altalanossag)
A masodik kerdesre ird azt, hogy te miert es hogyan tudnal hozzajarulni a jo megjobba tetelehez (es / vagy esetleg a hiba csokkentesehez)
1.Leírod, hogy a cég profilja nagyon érdekel téged,és amit hallottál,olvastál róla,azok alapján úgy gondolod,ez lenne számodra a megfelelő hely.Pl amivel foglalkozik a cég,az téged miért is érdekel k*rvára.
2.Kérdésre elkezded szépen leírni, hogy az álláshirdetés alapján úgy gondolod mert megfelelő vagy-és itt felsorolod a jó tulajdonságaidat(főleg nyálas kamuszövegek,mint pl a csapatszellem,jó szervezőképesség,számítógépes ismeretek,önálló munka,stb ilyesmiket írj).Felsorolod, hogy ha pl fősulira-egyetemre jártál,akkor az ottani tanulmányaid miképpen kapcsolódnak az álláshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!