Miért nem adóztak eddig a bankok Európában, ahol mindenkinek a jövedelem után adóznia kell?
Miért ne adóztak volna a bankok???
Egy bank - vállalkozás. Vonatkozik rá a társasági törvény, az adótörvény, meg a többi is. Pontosan meg van szabva, hogy milyen adónemekben hány százalékokat kell adózniuk, éppúgy, mint bármely egyéb vállalkozásnak.
És miért is lenne igazságos, hogy az egyik vállalkozási szektort (amely most éppen a banki szektor) különadóval sújtják, amelyet egyéb vállalkozásoknak nem kell megfizetniük?
Pontosan látszik, hogy a kormánynak nem az a célja, hogy csökkentse az adóterheket, hiszen akkor a bankok nyereségét (például a felszámítható díjakat) korlátozta volna. Így viszont sikerült a kormánynak új adóbevételhez jutnia, amit mi fizetünk, és közben szidjuk a bankokat, hogy milyen szemetek - na EZ az igazán ügyes húzás!
Pedro
A bankok olyan nyereséget csinálnak maguknak amilyet akarnak,tehát ez nem lehet adóalap. Ez egyrészt könyvelési technika, másrészt az USA ÉS HAZÁNK AZ A KÉT ORSZÁG AHOL Az uzsora kölcsönökből ilyen flancos épületeket építenek maguknak a bankok.Ráadásul pár évvel ezelőtt még volt bőr a képükön az állítólagos rossz kihelyezések miatt még állami támogatásra szorulni az én és a Ti pénzetek rovására.
Akik a bankot pártoljátok valószínű banktisztviselők vagytok, vagy sajnos nem láttok tisztán.
Nem vagyunk banktisztviselők, legalábbis én, de ha már szóba került, nemzetközi közgazdász diplomám van, úgyhogy nekem hiába jössz ezzel az uzsorázással, az egyszerűen szemfényvesztés. Már leírtuk a választ, hogy eddig is adóztak, és most azért akadtak ki, mert ennek ellenére egy olyan adót vetettek ki rájuk, ami nem eredményfüggő.
Ha könyvelési technikákról írsz, akkor biztos tudod, mi az a mérlegfőösszeg. A különadót ez alapján számítják, amin én is fel lennék háborodva.
"A bankok olyan nyereséget csinálnak maguknak amilyet akarnak,tehát ez nem lehet adóalap."
És melyik vállalkozás NEM???
"Akik a bankot pártoljátok..."
Nem pártolom a bankokat. Megvan azoknak a megfelelő nyereségük. Hiszen a bankadót is rajtunk verik le, emelkednek a "banki költségek", amit nekünk kell megfizetni. De átlátok azon is, hogy a kormány egyáltalán nem a bankok nyereségét korlátozta, hanem csak kikaparta magának a gesztenyét...
A bankoknak valóban hatalmas nyereségük van - ezt mind mi fizetjük nekik ÖNKÉNT - hiszen senkit nem kergetnek azért, hogy vegyen fel hitelt...
Az már más kérdés, hogy ha viszont felveszek hitelt, akkor mennyi kamatot és költséget kell fizetnem ezért. De őszintén - AZZAL nem segít nekem a kormány, ha ezt a profitot elveszi a bankoktól - hiszen ettől még nekem UGYANANNYIT kell fizetnem (sőt többet, mert ezt is rám terhelik). Ha rajtam, az adóson akarnának segíteni, akkor KORLÁTOZNÁK a bankok által kivethető kamatot és költségeket.
Ismét mondom, hogy ez a "bankadó" a jelenlegi formájában egy olyan adó, melyet az ADÓSOK fizetnek be a KORMÁNY pénztárába - csak éppen a bankokat teszik miatta bűnbakká.
Pedro
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!