Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Akik elüldöznék a külföldi...

Akik elüldöznék a külföldi multikat, nagyvállalatokat azok, hogyan képzelik el a magyar gazdaságot?

Figyelt kérdés
Tehát kiűzzük a multikat és a külföldi nagyvállalatokat. Bocsássatok meg, ha rosszul tudom, de én úgy hallottam a jobbikosoktól, hogy ez után az arabokkal, oroszokkal és kínaiakkal üzletelnénk főként, ott szereznénk piacokat. De ezt, hogy, milyen jogon, mi alapján? Nekik is vannak ám multijaik, nagyvállalataik akik szépen be szeretnének jönni a nyugatiak helyett. Vagy ez, hogy működne? Ott szerzünk piacokat, oda exportálunk, oda mennének magyar vállalatok és visszafelé ez már nem működik, vagy hogy gondoljátok?
2012. jan. 31. 15:00
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

"szóval se mondtam hogy jönnek ezt te állitottad"

De, ha oda mennek magyar cégek (márpedig a növekedéshez menniük kell), akkor milyen jogon várod el, hogy ők meg ne jöjjenek? A pofádba röhögnének!

"mert olcsóbbak mint a hazai"

Előbb még a szaúdi munkaerő volt olcsó, most akkor mi van? A magyar munkaerő még a szaúdiaknál is olcsóbb egyébként, másrészt nemcsak arab cégekről van itt szó.

"erre van a védővám amit az unijó valamiért következetesen nem szeret"

Sorra lövöd az öngólokat! Ha te védővámot teszel az arab, kínai és orosz árukra - a hazai termelők érdekében - akkor a te exportodat is meg fogja dobni az általuk kivetett vámköltség, ergó nem tudod eladni és lőttek az ország bevételének. Te még mindig nem látod a 22-es csapdáját?

"ez a mondat elég zagyvára sikeredet"

Vagy csak nem tudsz mondatot értelmezni. Ugyanis nem csak a külföldiek jönnek be nagyvállalatokkal, de magyar nagyvállalatok is mennek ám külföldre.

"csak azért hogy lásd kivel van dolgod, szóra se kellet volna hogy méltassalak..."

Megtisztelő volt veled dumálni, csak nem tudom kinek képzeled te magad?!

2012. jan. 31. 21:13
 22/29 A kérdező kommentje:

"Más országba a multik fizettek azért hogy odamehessenek,itt meg ez a sok barom fizetett nekik"

A multik oda mennek, ahol a legalacsonyabb költségekkel működhetnek, ahol alacsonyak az adók.

2012. jan. 31. 21:14
 23/29 A kérdező kommentje:

"...miért akarnák fejleszteni a gazdaságot?"

Ha itt valóban gazdaságélénkítő reformátalakításokat hajtanának végre, akkor lógna az összes politikus. Itt Magyarországon egy csomó alrendszert át kellene alakítani. Volt itt a gyk-n egy hozzászóló, aki betett egy statisztikát, ahol látszik, hogy MO-n szinte a legmagasabb az állami újraelosztás.

2012. jan. 31. 21:17
 24/29 anonim ***** válasza:

Úgy értelmezem szereted a multikat!? És milyen vehemensen véded, főleg a nyugatiakat:)

Emberek!!! Új kaszt született a teszkóharcos, más néven multifighter!!!! :)))

Gratulálok!

Én inkább vagyok a saját kis cégem vezetője, mint egy idegen cég vezérigazgatója, de azért elég sokat tudok a hazai multik viszonyairól, sajnos így-úgy az ember kapcsolatba kerül velük.

Gondolom te valami kereskedelmi multinál ugrottál egyet a szamárlétrán és most azt hiszed tied a világ, mert kaptál egy kocsit, meg egy telefont:)

Van egy rossz hírem pár év múlva kirúgnak, ugyanis a multinál nem csak a nemzeti értékeket nem becsülik, de a dolgozót sem. A külföldi multik gyarmatnak tekintik ezeket a kis országokat (ez szó szerint elhangzott egyszer egy tárgyaláson), a szart is kihajtják a melósból, mert minden gyarmati cégnek van itt külföldi embere, akik követelik az eredményeket, minden szinten. A levegőbe lógatják mindig az elbocsátás lehetőségét, nehogy az emberek nyugodtan dolgozhassanak, meg persze a kollégák egymás között könyököljenek, idegesen menjenek haza és ne legyen kedvük a családjukhoz. Sőt még akkor is leváltanak egy vezetőt, ha nincs vele különösebb baj, mert ez bevett gyakorlat.

A multikörnyezetbe az boldogul el aki igazi qrvaalkat. Gyakran kell céget váltani, felfele nyalni, lefelé rúgni.

2012. febr. 1. 10:17
 25/29 anonim ***** válasza:

#24: vezesd csak a saját kis cégedet, és áltasd magad ezzel a szöveggel. Én dolgoztam már multinál is, most egy kis cégnél vagyok. Össze sem lehet hasonlítani a kettőt.

Egy hazai KKV-nál kanyar nélkül kirúgnak bárkit, a multinál ahol dolgoztam pedig büszkék voltak rá, hogy ők csak tényleg végső esetben küldenek el bárkit is. Emellett még rendesen meg is fizették a dolgozókat.

Mégis miről beszélsz?

2012. febr. 1. 10:23
 26/29 anonim ***** válasza:
Azért tudom, hogy miről beszélek kedves Emese, mert sokkal jobb a belelátásom a szánalmasan kicsi tapasztalatodhoz képest. Jó, hogy nem könyvet akarsz írni két munkahely utáni hatalmas tapasztalatból. Bár mai világban ekkora egoval már minden megeshet:))
2012. febr. 1. 11:47
 27/29 anonim ***** válasza:

Nem két munkahelyem volt. Ezt miből szűrted le?

Amúgy meg miféle rálátásod van, ha megkérdezhetem? Talán dolgoztál évekig multinál? A Tesco árufeltöltő nem számít, ők máshol még rosszabbul keresnek. :)

2012. febr. 1. 11:59
 28/29 anonim ***** válasza:
Soha nem dolgoztam multinál. Az üzleti és egyéb kapcsolatok miatt tudok véleményt írni.
2012. febr. 1. 12:23
 29/29 anonim ***** válasza:
Lehet hogy a multi olcsóbb,de én nem hiszem hogy jót tett nekünk amikor tönkretettük a saját kiskereskedőinket.Arról nem is beszélve hogy igaz az hogy drágább volt a kiskeres áru,de volt miből megvenni és nem volt benne méreg!Sem a bébiételben sem a paprikában.Amúgy az adómentességgel fizettek a multiknak mikor bejöttek ide,de hidd el az aki ezt intézte hirtelen gazdagodott meg,mert magyar mentalitás:ha nekem jó akkor üsse kő élhet a szomszéd lova is!
2012. febr. 2. 17:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!