Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Akik elüldöznék a külföldi...

Akik elüldöznék a külföldi multikat, nagyvállalatokat azok, hogyan képzelik el a magyar gazdaságot?

Figyelt kérdés
Tehát kiűzzük a multikat és a külföldi nagyvállalatokat. Bocsássatok meg, ha rosszul tudom, de én úgy hallottam a jobbikosoktól, hogy ez után az arabokkal, oroszokkal és kínaiakkal üzletelnénk főként, ott szereznénk piacokat. De ezt, hogy, milyen jogon, mi alapján? Nekik is vannak ám multijaik, nagyvállalataik akik szépen be szeretnének jönni a nyugatiak helyett. Vagy ez, hogy működne? Ott szerzünk piacokat, oda exportálunk, oda mennének magyar vállalatok és visszafelé ez már nem működik, vagy hogy gondoljátok?
2012. jan. 31. 15:00
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
Egyfolytában hallom ezt a multi kiüldözést a baloldaliak részéről mi Jobbikosok egy szóval se mondtuk hogy ki akarnák üldözni őket.
2012. jan. 31. 16:57
 12/29 anonim ***** válasza:
Egyszerűbbnek épp nem egyszerűbb, mert ha nem termelünk lófaszt se, akkor arra sem lesz pénzünk, hogy a sok fot beimportáljuk.
2012. jan. 31. 16:58
 13/29 A kérdező kommentje:

"nem üldözné őket senki sehova, maguktol mennek ha kicsit kevesebb pénzt kénytelenek zsebre tenni mert nem engednek meg nekik mindent"

És majd az oroszok, arabok és kínaiak meg eltűrnék a magasabb adókat?

" az arabok meg ide se jönnének mert náluk ócóbb a munkaerő"

Jéé?! Nem is tudtam. Már csak az nem stimmel, hogy ha náluk olyan olcsó a munkaerő, akkor miért indiaiakkal, bangladesiekkel építtetik a felhőkarcolóikat? Oroszok nem jönnének ide? Tegnapi, tegnapelőtti hír, hogy egy orosz bank jelent meg a magyar piacon. Kínaiak is jelen vannak Magyarországon. Te hol élsz öregem?!

"az árujuk egy részét persze hoznák ahogy a nyugatiak is de azt meg nem kötelező megvenni ha van jobb alternativa"

És ki fogja megvenni azt a csodálatos magyar árut, ha a külföldiek dömpingáron adják a magyarhoz képest?

"meg hogyhogy milyen jogon , miért a nyugati cégek milyen jogon vannak Mo.n?"

Olyan jogon, hogy itt megy a nagy multi és nagyvállalat-ellenes duma, de ha már a mi vállalatainkat, termékeinket diszkriminálják, akkor megy a sírás-rívás úgy, mint a fürdősku.rvák.

2012. jan. 31. 17:17
 14/29 A kérdező kommentje:

"Jaja, egyszerűbb megvenni az olcsó szar selejtet, mint házilag megtermelni a jót."

Háztáji "termelésből" egy ország sem él meg, még a mezőgazdaságból élő, lecsúszott afrikai államok sem.

2012. jan. 31. 17:19
 15/29 anonim ***** válasza:

"Háztáji "termelésből" egy ország sem él meg, még a mezőgazdaságból élő, lecsúszott afrikai államok sem."

Senki sem írt háztáji termelésről. Csak arról írt a hozzászóló, hogy itthon termelnénk meg ugyanazt jó minőségben, amit most importálunk szarban. Vagy meghaladja a képzelőerőd ennek nagyüzemi megvalósítása?

2012. jan. 31. 17:43
 16/29 anonim ***** válasza:
Jahogy a házilag megtermelni kifejezés szúrja a szemed? Úgy értette hogy itthon. A magunk háza táján. A saját portánkon. Az országunkban, a hazánkban.
2012. jan. 31. 17:45
 17/29 anonim ***** válasza:

"Egyfolytában hallom ezt a multi kiüldözést a baloldaliak részéről mi Jobbikosok egy szóval se mondtuk hogy ki akarnák üldözni őket."

Őszintén szólva én sem hallottam még ilyet egy Jobbikostól sem. Az más lap, hogy én egy percet nem gondolkodnék adóreformokon, hajtanám ki őket a p..ba teljes vagyonelkobzás terhe mellett. Viszont én meg nem vagyok Jobbikos. :)

2012. jan. 31. 17:47
 18/29 anonim ***** válasza:

"Az ilyenektől össze tudnám karmolni magam,"

Engem is karmolj össze.

2012. jan. 31. 18:03
 19/29 anonim ***** válasza:

És majd az oroszok, arabok és kínaiak meg eltűrnék a magasabb adókat?

szóval se mondtam hogy jönnek ezt te állitottad

Jéé?! Nem is tudtam. Már csak az nem stimmel, hogy ha náluk olyan olcsó a munkaerő, akkor miért indiaiakkal, bangladesiekkel építtetik a felhőkarcolóikat?

mert olcsóbbak mint a hazai

És ki fogja megvenni azt a csodálatos magyar árut, ha a külföldiek dömpingáron adják a magyarhoz képest?

erre van a védővám amit az unijó valamiért következetesen nem szeret

Olyan jogon, hogy itt megy a nagy multi és nagyvállalat-ellenes duma, de ha már a mi vállalatainkat, termékeinket diszkriminálják, akkor megy a sírás-rívás úgy, mint a fürdősku.rvák

ez a mondat elég zagyvára sikeredet

csak azért hogy lásd kivel van dolgod, szóra se kellet volna hogy méltassalak ,adod itt a kis naivat aztán jól beletrollkodsz ...no pá kisaranyom pá .....

2012. jan. 31. 18:47
 20/29 anonim ***** válasza:

Drága Invesztor!Itt nem a multikkal van baj,hanem aki szarért húgyért,vagy óriási pénzért a saját zsebébe ideengedte őket.Más országba a multik fizettek azért hogy odamehessenek,itt meg ez a sok barom fizetett nekik.A mi politikusainknak nem érdeke egyáltalán hogy ebben az országban jól éljenek az emberek,miért akarnák fejleszteni a gazdaságot?Itt minden politikus tudja hogy ha el is basszák akkor majd kivárnak kicsit mert a másik párt is elbassza és megint ők jönnek és ez így megy míg világ a világ,mert a magyar ember olyan mint a birka!2008 óta egyenesen szégyenlem hogy magyar vagyok,egy olyan országban ahol ez már lassan bűn!három gyereket nevelek és azon töröm egyfolytában a fejem hogy miként tudok elhúzni innen a családommal együtt:ezt csak azért írtam hogy lásd hova jutottunk és ez nem a multik miatt van hanem mert a pártok akiket mi támogatunk a szemünket is kilopják,és még elvárják hogy örüljünk is neki.

Üdv:gebasz

2012. jan. 31. 19:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!