Az oroszok miért sírják vissza a Szovjetuniót?
Anyám volt kint még anno, és azt mondta, hogy nagyon brutális volt. Maximum a '80-as évek Romániájához lehet hasonlítani, olyan szegénység volt. Az oroszok mégis visszasírják.
Sok orosz ismerősöm van(volt), tőlük is tudom. Akinek meg nincs, annak elég megnéznie különböző orosz cikkek alatt a kommenteket(vagy magát a cikket). Ráadásul minden Szovjetuniót kritizálót ellenségnek tekintenek.
Mi azt mondjuk, hogy az akkori Magyarország hülyeségei nem rajtunk múlott, mert a vezetők hozták a döntéseket, nem mi. Úgy tűnik, hogy velünk ellentétben az oroszok teljesen azonosulnak az akkori vezetéssel.
De miért? Mert itt, a vidám barakkban még érthető, ha valaki visszasírja azokat az időket, de azért a Szovjetunióban nem volt ilyen jó az élet.
A válaszok nem rosszak, de elárulom, hogy miért is igazából.
Az oroszok azért sírják vissza a Szovjetuniót mert oroszok.
Az orosz nemzeti öntudatnak mindig is alapvető része volt az, hogy ők egy nagy birodalom. Az oroszoknak lételemük az, hogy elnyomjanak másokat és, hogy uralkodjanak felettük.
Nem általánosítok. Szeretem a vodkát, a kedvenc szerelmes történetem az Anyegin.
Hiába állították magukról azt az oroszok, hogy ők internacionalisták. Meg hiába hívták a Szovjetuiniót szabad köztársaságoknak, nem volt az. Egy hazugságokon és véren alapuló gyarmatbirodalom volt. Kérdezz csak meg egy ukránt,csecsent,azerit,grúzt stb. Elnyomták mindet.
Az oroszoknak mindig is privilégizált helyzetük volt a birodalmon belül.
És mivel ez most megszűnt, az oroszok nagyon pipák.
Nemcsoda, hogy akkora nacionalista mozgalmak vannak.
A világ neonáciajinak 50%-a ott él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!