Láttátok a tegnapi EP vitát?
Valami elképesztő volt, hogy milyen hangnemben beszéltek egyesek Magyarországról. Úgy beszéltek róla, mintha csak valami porszem lennénk, akinek örülnie kéne, hogy megengedik neki, hogy létezzen. Pl. a németek... Amikor hallgattam Swoboda Hannes-ot, akkor a 30-as évek-béli német szónoklatok jutottak eszembe... pont olyan lekicsinylő, lenéző hangnemben beszéltek Magyarországról, mint anno a "kiirtandó és a szolga" fajokról.
Persze azért jó volt hallani azokat, akik kiálltak mellettünk és visszaszóltak a németeknek és a lengyelek tapsvihara is megmutatta, hogy kik is a barátaink. Orbán Viktor pedig megmutatta, hogy miért is ő hazánk elnöke. Valami briliáns érveket hozott fel, még a támadóink is elbizonytalanodtak. Megmutatta, hogy Magyarország nem egy bábállam, amit a nagyhatalmak rángathatnak madzagon.
Milyen érveket? :D Orbán nem mondott hülyeségeket, de nagyon gyengén tálalta mindazt. Egyedül ami tetszett, hogy a keresztény értékekből nem akar engedni, és hogy ezen a sok pluralista européer hogy fel volt háborodva, és hogy nem képesek felfogni, hogy mi a különbség egy vallás és vallási értékek között. Mindjárt jöttek az iszlámmal ,meg az ateistákkal, az iszlámban is a társadalon alappillére a család, mint ahogy a zsidó vallásban is, szóval ugyanazokról beszélünk. Amikor ilyen emberek ülnek ott, akik nagyon europaiak és nagyon politikailag korrektek akarnak lenni, nem is lehet csodálkozni azon, hogy az emberek nálunk olyanokat elhisznek, hogy a melegházasság legalizálását akarják ránk kényszeríteni. Akkor a végén egy nő így nyilatkozott, leestem a székről: hogy majd ha lesznek fordítva a sarkalatos törvények, meg az alkotmány az ő anyanyelvükre, majd elolvassák :D Púzuk nincs, hogy miről beszélnek, és nincs is joguk kérdőre vonni Orbánt a magyar EP képviselőkön kívül, mert én se Cohn Benditre, se Swobodára nem szavazhattam, így nincs is legitimációjuk a magyar nép részéről feltenni a kérdéseiket, európai nép meg nem létezik, szóval kit is képviselnek? A Bizottságnak persze van joga lefolytatni az eljárást Mo. ellen, amiben majd vagy elmarasztalnak, vagy nem, de én úgy sejtem egy kiegyezés fog történni, mint a médiatörvény esetében.
Mindent összevetve egy kabaré volt sok bohóccal, amik közül Orbán is egy. Konfrontálódni nem akart, mert nem akart a következő Berlusconi lenni. Semmi értelme nem volt az egésznek, majd a Bizottsági eljárásnak lesz.
Nagyon jó beszéd volt Orbántól! A Kérdező jól írta, az eslő válaszoló nem látta a műsort.
Még a támadók is elbizonytalanodtak, nagyon sikeresen zárul a vita, Orbán végre sokmindent megmagyarázhatott, lehetősége volt megvédeni az országot.
nagyon támadják Magyaroszágot már évek óta, tényleg azt gondolják, velünk magyarokkal mindent megtehetnek, évek óta ez van és most vita van abból, hogy Orbán kiáll értünk?
Én szánalmasnak tartom, hogy az EU Parlamentben ugyanaz megy mint nálunk, csak nagyban. Szó sincs arról, hogy megpróbálnának valami megoldást találni a válságra amit előidéztek, hanem mocskólodnak, szenzációt hajhásznak, pártokra szakadnak és gyűlöletet szítanak, hogy a média és így a tömeg figyelmét eltereljék a valódi bajokról.
Pl pár hónapja azt olvasom hogy az EU olyan törvényt hozott, hogy az ásványvíz nem hidratál. WTF??? Ez egy rohadt nagy léhűtő bagázs... most találtak valamit amivel hónapokig elvannak...
Ez az egész csak arról kezdi meggyőzni az embereket, hogy egy nagy süllyedő hajó az egész, és ki kéne gyorsan lépni. Vagy tüntetni ellene, leváltani az EU képviselőket, bizottságot mindent úgy ahogy van, és újraszervezni. És kihagyni belőle pl. az ostoba franciákat.
Akkor elnézést, a francia kormány okos volt, hogy a legostobább képvsielőket küldte az EU Parlamentbe. Csak ostoba ember képes ugyanis olyan képmutató dolgokat mondani szemrebbenés nélkül, mint amit ezek mondanak.
Felvásárolja a gyárainkat a Danone, nyomják le a torkunkon a sok francia sz*rt, de magyar termék be nem teheti a lábát francia piacra. Ha jobban megnézitek, egész Európában náluk van a legnagyobb nacionalizmus - mert ők megtehetik. De ahogy egy kis ország szuverenitását akarja megőrizni, ők támadnak a legjobban, fröcsőgő pofával ordibálnak marhaságokat.
"Nekünk is azt kellene tenni."
Pontosan! De pont ezt nem hagyják!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!