Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi lesz a magyar egészségüggyel?

Tetris kérdése:

Mi lesz a magyar egészségüggyel?

Figyelt kérdés
2012. jan. 11. 18:09
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Nálunk felújítják a kórház egy részét. Szájsebészetre 1hónap volt, h bejutottam, de nagyon figyeltek rám, mivel nagyon rosszul lettem, közben, utána és kint, ahol várakoztunk. Jó munkát végzet és csak 1hétig szenvedtem, de nagyon megszenvedtem.. Egy másik műtétem, múlthéten voltam, és azt mondta csak tavasszal tud műteni, így márc. elején kérjek időpontot.

Az SZTK-ban van egy plakát, h víz, szappan ect.. kézmosásra buzdít, de se ott se máshol, ami eü. épület nem találtam szappant, papír is elvétve van csak.

Amikor volt vizitdíj, mikor meglátták, h nem soproni vagyok azt mondták legközelebb 1000Ft kérnek, ha valaki nem odavalósi és ellátást kér..lol És szerencsém volt, h rendesen elláttak..

2012. jan. 16. 01:02
 12/24 anonim ***** válasza:
Hogy mi is lesz a magyar egészségüggyel ? Nem tudom.El szeretnék oszlatni néhány tévhitet, amivel a politika tömi a fejünket, nehogy megokosodjunk. A fejlett országokban semmilyen összefüggés nincs a dolgozó járulékfizetők száma és az ellátásra szorulók száma között ! Aki nem értené: Pl. a holland nyugdíjasokat nem a holland munkavállalók tartják el, az eü. biztosítottakat, nem a hazai dolgozók, járulék fizetők finanszírozzák , hanem a biztosító cégek külföldi, a fejlődő országokban elhelyezett magas hozamú befektetéseinek profitjából fedezik ezt a magán, vagy állami biztosító cégek. Még világosabban: A holland nyugdíjas nyugdíját a kínai, indiai, brazil, stb. munkás termeli meg. Én magam is dolgoztam amerikai nyugdíjbiztosító cég multivállalatánál itthon Magyarországon, tehát legalább egy amerikai nyugdíjast tartottam el. Tehát szándékos megvezetés az a maszlag, miszerint egyre kevesebb befizetőnek kell egyre több ellátásra szorulót kiszolgálnia. A rendszer globálisan működik, nem országhatárokon belül kel elképzelni ! Hogy minálunk ez miért nem működik igazán, az már egy másik történet... De aki gondolkodik egy kicsit, tudja az okát !
2012. jan. 16. 20:51
 13/24 anonim válasza:
80%
"Széthull darabokra" (József Attila). Ugyanis Ti köcsög fideszes bunkók 2008-ban leszavaztátok a vizitdíjat, mára már világos, hogy a világon a mai korszerű egészségügy mindenhol forráshiánnyal küzd. Köszönjétek meg OV-nak, hogy jól átvert Benneteket. Mint ahogy én, 7 szakvizsgás 53 éves főorvos köszönöm, hogy havi 200-220 órát dolgozok azért, hogy a gyerekeim egyenek, tanuljanak, stb. Ma egy osztályvezető főorvos nettó fizetése kb. 187 ezer Ft. Ha ezt 100%-kal megemelnék, mindenki felháborodna. Pedig még akkor sem érnénk el a benzinkútkezelő színvonalát. Bravó fidesz!!!! Csak a legocsmányabb tanulatlan bunkó, sose dolgozott fideszes jogász számára van ma megélhetés. S mi van, ha belázasodtok? Sikítotok, mint a fürdősök, hogy óránként kb. 1700 Ft-ért azonnal menjen el hozzátok az ügyelet (most fejeztem be egy 12 órásat, de ez többnyire 24, sőt 36 órás nemalvás szokott lenni). És akkor még panaszkodtok, hogy "késik az ügyelet". Ma egy orvos volt a területemen 100.000 emberre (!!!)- igen, én, 1700 Ft-os számlázott jövedelemért. Ez az ország a 2008-as memorandum után megérdemli, hogy orvos ne lássa őket!!! Mellesleg a számlázott jövedelem "gondoskodik" arról, hogyha meghalok egy 140-nel tépő segélykocsiban, senki nem ismeri el "munkahelyi balesetnek". Javaslom, mindenki nézzen magába, s aki a fideszre szavazott, az tanulja meg mit kell tennie, ha lázas, vagy megy a hasa. És senki ne csodálkozzék azon, hogy a legjobb orvosaink csapatostól hagyják el azt az országot, amelyik kiutálta őket.
2012. jan. 17. 21:41
 14/24 anonim ***** válasza:
62%
Én ahhoz szólnék hozzá, hogy a legtöbb kórházban nincs kitéve szappan és kéztörlő, WC-papír, stb. Nos, folyékony szappanra (ami nehezebben mozdítható), a legtöbb kórháznak biztosan nem telik, ami mozdítható, azt pedig, háááát... A mi kórházunkban "kedves" látogatók leszerelték és ellopták a csaptelepeket is! :S Azok után, hogy a mentőautókból kilopják a GPS-t, nem tudom, mit várhatunk még...
2012. jan. 18. 07:28
 15/24 anonim ***** válasza:

ma 07:28 igaz sajnos, ma Mo-n, amit mozdítani lehet azt viszik!:(( Mikor még sokat járkáltam tavaly kórházba, wc-be hallottam, h azon poénkodnak, civilek, h tán jövőre fizetős lesz mer, h olyan rosszul állnak..:((

Nálunk a kórház-Sztk-ba vannak mosdok és csapok is..még!

De láttam olyan kórház építését, ahol a wc zárját itt Mo-n kívülre tették és nem belülre!!..^^'

2012. jan. 18. 15:42
 16/24 anonim ***** válasza:

"Köszönjétek meg OV-nak, hogy jól átvert Benneteket. Mint ahogy én, 7 szakvizsgás 53 éves főorvos köszönöm,"

Ezzel a stílussal max egy tizenéves retardált jobbikus lehetsz, de nem 53 éves főorvos.

2012. jan. 18. 16:48
 17/24 anonim ***** válasza:

"Konkrétan a ~ 7 ezer forintból a havi vitamin+zöldség megvehető, ami szerintem okosabb választás (egészségesen)."

Ugye tudod, hogy vannak olyan kórházi ellátásra szoruló bajok, amit az egészséges étkezés/életmód sem véd ki?

Ha nem hiszel nekem, akkor gondolj pl. arra az esetre, hogy miközben a bio zöldségpiacról jössz hazafelé megtömött kosaraddal, és szabályosan haladsz át a zebrán, elüt egy részeg sofőr...

2012. jan. 19. 07:11
 18/24 anonim ***** válasza:

"Köszönjétek meg OV-nak, hogy jól átvert Benneteket. Mint ahogy én, 7 szakvizsgás 53 éves főorvos köszönöm,"

Te valami megbukott kommunista politikus vagy, nem főorvos. Tudom, sz.ar így megbukva lenni, mert semmi lé nem jön. De majd ha netán megint sorra kerültök, akkor villoghattok. Kb 200 év múlva.

2012. jan. 21. 13:26
 19/24 anonim ***** válasza:

53-as főorvosnak.

Előrebocsájtom, hogy nem a Finguszra szavaztam, de nem hiszem, hogy a 300ft-os vizitdíj mentette volna meg az egészségügyet a pusztulástól. És egyébként mi az pl. hogyha gyógyszert akartam az apámnak felíratni, arra is elkérték a 300Ft-ot? Ráadásul mif@sznak vonnak tőlem akkor 3-4-féle Eü adót? Miért nem példálóznak pl. ilyenkor a skandináv egészségüggyel, ahol saját számládra fizetsz be, és ha nem voltál beteg 10 évig, akkor akár a rózsadombon is kikezeltetheted a náthádat, mert telik rá?

Miért mindig csak a sz@r külföldi hasonlatos dolgokkal példálóznak a mi szeretett tudós politikusaink?

Való igaz hogy van jó néhány orvos akinek 100 ezres a fizuja, de mindenki tudja, hogy ez munkakör függő. Mert van bőven hálapénzes, milliomos állás is ezek mellett.

A tanult, értelmiségi ember jogosan lázad a hitvány fizetés miatt, ezt is aláírom, de aki havi 70 ezerért napi 21tonnát pakol, vagy szalag mellett állva a monoton melót végzi, az nem érdemelne többet? Végül is Ő termeli meg mindenkiét. De ennek az országnak már reszeltek. A nép elengedte a gyeplőt, és a lovak az ingoványba mentek, ahonnan már nincs visszaút.

2012. jan. 22. 10:04
 20/24 anonim ***** válasza:
57%

"Előrebocsájtom, hogy nem a Finguszra szavaztam, de nem hiszem, hogy a 300ft-os vizitdíj mentette volna meg az egészségügyet a pusztulástól."

Hát távolabb lökte volna tőle valamivel.

"És egyébként mi az pl. hogyha gyógyszert akartam az apámnak felíratni, arra is elkérték a 300Ft-ot?"

Persze.Nem nagy összeg az ha csak naponta nem írtasz fel magadnak különféle gyógyszereket.

"Ráadásul mif@sznak vonnak tőlem akkor 3-4-féle Eü adót? Miért nem példálóznak pl. ilyenkor a skandináv egészségüggyel, ahol saját számládra fizetsz be, és ha nem voltál beteg 10 évig, akkor akár a rózsadombon is kikezeltetheted a náthádat, mert telik rá?"

Mert nem érdekük ezzel pedálozni.Különben ez a jóban meg rosszban is Magyarország marad.

"Miért mindig csak a sz@r külföldi hasonlatos dolgokkal példálóznak a mi szeretett tudós politikusaink?"

"Való igaz hogy van jó néhány orvos akinek 100 ezres a fizuja, de mindenki tudja, hogy ez munkakör függő. Mert van bőven hálapénzes, milliomos állás is ezek mellett."

Persze a 40-50 éves főorvos uraknak ,csak sajna nem ők teszik ki az egészségügy alkalmazottainak oroszlánrészét.

"A tanult, értelmiségi ember jogosan lázad a hitvány fizetés miatt, ezt is aláírom, de aki havi 70 ezerért napi 21tonnát pakol, vagy szalag mellett állva a monoton melót végzi, az nem érdemelne többet?"

De, követleje a munkaadójától.Csak lepődjön meg hogy kirúgják és felvesznek 20 másikat akinek nincs problémája a fizuval elég neki a 78 ezer is.De az orvosok az állam alkalmazottai és ők most kértek emelést a főnöktől.mivel kevesebben vannak jóval kelleténél a főnök nem fog senkit kivágni.Izmozik velük egy darabig ,de végül beadja a derekát.

"Végül is Ő termeli meg mindenkiét."

Aki a csomagokat pakolja ide-oda?

"De ennek az országnak már reszeltek. A nép elengedte a gyeplőt, és a lovak az ingoványba mentek, ahonnan már nincs visszaút."

De van ,de nem egyszerű kijutni belőle,de nem az ellenkező irányba kéne hajtani.

2012. jan. 22. 10:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!