A liberálisok álszentek?
Pont erre a cinizmusra céloztam. Most azért kell leszólni, mert kevés kaja van, de mondjuk netre futja. Akkor zárjuk el az információtól, meg minden egyébtől, de érdekes módon Covenant meg a többi nem éhezik, nem küzd nehézségekkel, de ha neked van mondjuk valamiből kicsit is modernebb dolgod (pl. plazmatévéd), és nehezen fizeted a hiteleidet, mindjárt leszól.
De ő egy fillért nem adna, hogy jobb legyen. Mégis ez a sok liberális hányszor segített vajon nehéz sorú gyerekeken? Vagy befogadott akár egy cigányt is? Mert nincs velük baj, de segíteni már nem lehet rajtuk, igaz?
Na, ezt utálom. És ha én csak védeném magam, akkor rámtámadnak (mármint a liberálisok). Ha polgárőrök vonulnak fel faluban, mert olyan rossz a helyzet, az mindjárt veszélyes és rossz, ha cigányok idős embereket vernek, akkor nem szabad általánosítani. Gazdasági ügyekben detto. Ha a nyugattal való együttműködés gazdasági hanyatlással jár, azt akkor is csinálni kell, csak hogy nyugatiak legyünk. Mert az a trendi.
De ha más út lenne, ami működőképes, és segítene akár az embereken, az nem érdekli őket, mert csak a nyugattal lehet együttműködni.
Bizonyos értelemben ez szűklátokörre utal.
Szerintem te nem vagy tisztában a liberalizmus jelentésével.
A liberalizmusban szó sincs arról, hogy a személynek segítenie kéne.
A liberalizmus lényege az egyéni szabadság és a szabadpiac volna (szabadságszemléletük szerint a kettő nem zárja ki egymást).
Az állam feladata lenne, hogy mindenki számára biztosítsa az esélyek egyenlőségét, úgy, hogy lehetőleg minél kevésbé szóljon bele a gazdaságba és az emberek magánéletébe.
A polgárvédelemmel se az a baj, hogy felvonulnak (a liberálisoknak is szükségük van a rendőrségre), hanem hogy kik. Szerintem te se akarnád, hogy egy jól szervezett paramilitáris önjelölt igazságosztó szervezet masírozzon a faludban úgy, hogy te éppenséggel a paramilitáris szervezettel ellenkező ideológiájú vagy. De ha még az ilyen erőszakszervezetek meg is tudnák oldani a cigánykérdést - amit kétlek - szerinted mi történne az után? Szerintem se mondanának le csak úgy a hatalmukról.
<covenant> meg inkább baloldali, és szinte biztos vagyok benne, hogy szervezi és oktatja a munkásságot a munkahelyén, és aktív tagja a szakszervezetnek :)
Bár kezdem azt hinni, hogy ti a liberálist szitokszóként használjátok, és minden veletek egyet nem értőre ráaggatjátok. Benn mielőtt én is liberális vagyok, pedig egy szót nem szóltam a saját elképzeléseimről.
Igen, de mostanra átalakultak a dolgok. És pont a liberális pártok szorgalmazzák leginkább a nemzeti önazonosság feladását, az állam túlzott befolyását az egyén életére (Nagy-Britanniában is már minden be van kamerázva). És hiába szeretném azt hinni, hogy jók, mikor a liberális pártok mást mutatnak.
Mikor támogatják a bevándorlást, ami már most is sok probléma forrása.
Gazdasági téren meg nem a liberalizmussal értek egyet, hanem inkább a paretoi elvvel.
"Na, kikről van szó? ;)"
Rólatok, kedves <covenant> és társai. Nem is tudom, kik csapják a legnagyobb hisztit, amikor valaki nem ért veletek egyet. Az rögtön náci, fasiszta, antiszemita...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!