Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szerintetek össze fog omlani...

Szerintetek össze fog omlani az Európa unió? Ha igen, mik lesznek a következményei?

Figyelt kérdés
2011. dec. 3. 18:31
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"Tehát a tőke nevű szörny uralja a világot :)"

Nem, a világ tökének egy szörny az alja-ura

2011. dec. 4. 17:20
 12/13 anonim ***** válasza:

"Pont ezt a mentalitást követi Orbán is a "kurucos", "nem orthodox" módszereivel, és nézd meg hova jutottunk! "

Hova jutottunk? Én ugyan nem vagyok Orbán fan, sem fideszes, de azt azért tudom, hogy Orbánék milyen állapotban vették át az országot. Nem tudom mit vártál toluk, én kb ezt ami van.

2011. dec. 4. 19:08
 13/13 anonim ***** válasza:

"Hova jutottunk? Én ugyan nem vagyok Orbán fan, sem fideszes, de azt azért tudom, hogy Orbánék milyen állapotban vették át az országot. Nem tudom mit vártál toluk, én kb ezt ami van."

Én sem vagyok az, de választáskor még ők tűntek a legkisebb rossznak. Ha a nagy médiában nem is beszéltek konkrétumokról, de a szűkebb szakpolitikai kérdésekben nyilatkoztak, és nem az általános, csak a szaksajtó tudósított róla - és a témák bíztatóak voltak (súlyos érdeksérelmekkel járó, de az ország egészének szempontjából hasznos, illetve fontos változtatásokról volt szó, a hosszútávú fenntarthatóságot elősegítő lépésekről).

Én azt vártam volna, hogy ekkora háttérrel bizonyos korábbi tabutémákat megváltoztatnak, hozzá mernek majd nyúlni a dolgokhoz (nyugdíjak (svéd model), tömegközlekedés (túlzott támogatások megvonása, hatalmas adminisztráció lebontása), egészségügy(magántőke bevonása, korházi rendszer ésszerűsítése), és ezek nem vesznek el a korábbiakhoz hasonló lobbitevékenységnek és az ellenzéknek hála.

Ezt meg is kaptam, de nem úgy, ahogy számítottam rá.

Valóban, hozzányúltak a tabutémákhoz, de hiányolom a koncepciót, hiányolom az egyeztetéseket, hiányolom a józan észt. Nem azt vártam, hogy lenyúlják a pénzemet, hogy lerombolják a magántulajdonba vetett alapvető hitet (magánnyugdíjpénztár), hogy rombolják a gazdaságban a politikai stabilitást, kiszámíthatóságot (különadók), hogy az így lerabolt pénzt elherdálják (1kulcsos adó - még ha én jól is járnék vele), ahelyett, hogy a fent megemlített, hosszú távú fenntarthatóságot biztosító változtatásokba fektessenek bele.

Mit kaptunk? Bizonytalanságot az alapjogok területén, a gazadság terület, a külkapcsolatok terén. Egy olyan gazdasági/külpolitikai helyzetben, amikor csak az összefogás segít, amikor mások segítenek rajtunk, akkor nem harapunk bele a segítő kézbe, nem küldjük el őket a búsba. Amit szoktak mondani: el kell gondolkozni, hogy az autópályán mindenki szembe jön veled, lehet, hogy nem ők mennek rossz irányba. Éljenek a "nem orthodox" utak.

Tudom, így jártam. Ezt én már elkönyveltem magamban, hibáztam. De hogy te valóban ezt vártad volna...

2011. dec. 4. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!