Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Megreformálnátok a börtönöket,...

Megreformálnátok a börtönöket, az elítéltek falakon belüli kötelezettségeit?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tegnap vki feltett egy kérdést, h lehetne hatékonyabbá tenni a börtönöket. Én arra azt írtam, h sztem úgymond magánbörtönöket kéne építeni némi állami támogatással vagy épp uniós pályázattal, ami vagy az adott város tulajdona lenne, vagy akár cégeké. Ezután a környéken parlagon lévő földeket az elítéltekkel megtisztíttatni, növénytermesztésre alkalmassá tenni, és búzát vagy vmilyen növényt nevelni rajtuk, amit később ugyanúgy lehetne külföldre értékesíteni, vagy akár az adott település használhatná amire tudná.

Sztetek ez megvalósítható lenne? Vagy egyet értetek hasonló ötletekkel? Mert sztem mostanában a börtön nem igazi börtön, kapnak tv-t, meleg van, dolgozni nem nagyon kell bent.

Annyi elhanyagolt földterület van, amit lehetne termesztésre használni. Vagy amikor tisztítanák a földterületet, az ott kivágott cserjéket, kisebb fákat fel lehetne ajánlani a rászorulóknak télire akár.

Kíváncsian várom a válaszaitokat.

2011. nov. 29. 09:02
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
azt nem írtam, hogy ne dolgozz, csak azt hogy megteheted, hogy ne dolgozz, kapsz segélyt, abból te is jól tudsz lakni legalább annyira, mint egy elítélt, és még rosszarcok sincsenek
2011. nov. 30. 19:32
 22/22 zeronibble ***** válasza:
Kapjon ő is, és éljen meg belőle! Azt meg senki meg ne próbája bemesélni nekem, hogy nem éri meg munkára kényszeríteni egy ekkora embertömeget, meg azt se, hogy tőlem veszi el a munkalehetőséget, mert nekem pont a legalja meló nem hiányzik már, nekik meg még volna hova nemesedni tőle! Ha olcsó hazait termel, az megint közjó. Lehet nagyon mélyen hinni, hogy a mostani az életképes. Mást nem próbált senki, mert üzleti érdekek sérülnének meg blabla. A közérdek sokadlagos. Ettől még működhet a börtön adottságainak kihasználása, főleg ha mindenkinek jót tesz. Én nem fogadom védelmembe a multikat, ha nem haragszol.
2011. nov. 30. 20:04
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!