Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Megreformálnátok a börtönöket,...

Megreformálnátok a börtönöket, az elítéltek falakon belüli kötelezettségeit?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tegnap vki feltett egy kérdést, h lehetne hatékonyabbá tenni a börtönöket. Én arra azt írtam, h sztem úgymond magánbörtönöket kéne építeni némi állami támogatással vagy épp uniós pályázattal, ami vagy az adott város tulajdona lenne, vagy akár cégeké. Ezután a környéken parlagon lévő földeket az elítéltekkel megtisztíttatni, növénytermesztésre alkalmassá tenni, és búzát vagy vmilyen növényt nevelni rajtuk, amit később ugyanúgy lehetne külföldre értékesíteni, vagy akár az adott település használhatná amire tudná.

Sztetek ez megvalósítható lenne? Vagy egyet értetek hasonló ötletekkel? Mert sztem mostanában a börtön nem igazi börtön, kapnak tv-t, meleg van, dolgozni nem nagyon kell bent.

Annyi elhanyagolt földterület van, amit lehetne termesztésre használni. Vagy amikor tisztítanák a földterületet, az ott kivágott cserjéket, kisebb fákat fel lehetne ajánlani a rászorulóknak télire akár.

Kíváncsian várom a válaszaitokat.

2011. nov. 29. 09:02
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Szegény elítéltek!

Most beszéltem egy ismerőssel, aki a város szélén lakik. Pénteken d.u. fél öt - fél hat között az utcájuk zsinórban minden házba betörtek, és a lábszomszéd felőli utcában is. Egy valahol bejutottak az utcáról, attól kezdve a telkeket elválasztó kerítéseken keresztül közlekedtek, és az épületekbe nem az utcafront felőle bejárati ajtón, hanem az udvar felőle hátsó ajtón hatoltak be. Úgy mentek házról-házra.

Vittek, amit tudtak: laptop, kis TV, máshol a fagyasztót rámolták ki, stb.

Nagyon tudom sajnálni szegény elítélteket!

2011. nov. 29. 15:44
 12/22 anonim ***** válasza:
Bocsi a gépelési hibákért!
2011. nov. 29. 15:45
 13/22 doboszoli ***** válasza:

Hát igen, a börtönökben van egy sajátos "milliő."

Ám ne felejtsük el, hogy egyetlen elítélt sem érkezik SZOT beutalóval.

2011. nov. 29. 17:56
 14/22 anonim ***** válasza:

az elméleted teljesen rossz,

először is kezdjük ott, hogy az akácost ki nem szarja le? azzal mégis mi munka van?

búza termesztéshez pedig traktor kell, képzett emberrel, megbízható jó sofőrrel

ha pedig a földeken dolgoznak kiskapával, akkor na most ezeket az embereket ugye őriztetni is kellene, egy traktoros rabot nem lenne olyan egyszerű megállítani, ha begőzölne, aztán mégis hogy gondoltad ezt a munkát? simán megszöknének, megszöktetnék, nem Szibériában vagyunk kérem szépen

meg aztán parlagon lévő földekről nem nagyon hallottam

illetve a növénytermesztésnek rengeteg buktatója van, ha elönti a víz, vagy éppen a mostani időjárás az borzasztó, hogy hideg van, de hó nincs, és eddig meleg volt de eső nem volt, kiszáradt minden

az írományod első fele pedig akkora baromság, képtelenség, hogy erre ezen a mondaton kívül nem is reagálnék

2011. nov. 29. 19:44
 15/22 anonim ***** válasza:

egy valamit kifelejtettem;

mégis hogy képzeled, hogy a 40 fokba majd emberek fognak dolgozni? azok ott nem fognak dolgozni, mert nem lesz kedvük, motivációjuk, illetve lenne, ha kapnának rendes fizetést, de még mit nem

aztán munkára kényszeríteni őket diszkrimináció lenne

meg aztán a dolgozó emberek többszörösét megennék, mint amit üldögélve fogyasztanak

2011. nov. 29. 19:46
 16/22 A kérdező kommentje:

Ez csak egy ötlet volt te nyomoronc, 1000 más dolgot is végezhetnének a rabok, minthogy egy helyben ücsörögnek a cellában, nekem épp ez jutott eszembe. Attól mert neked ez a verzió nem szimpatikus, nem kell egyből pampogni, inkább keress más kérdést, hátha ott ki tudod mutatni az intelligenciád és vevő is lesz rá.

Érdekes mód eddig mások tudtak értelmeset reagálni,te vagy az első aki pampogni jött ide. Ha van jobb ötleted akkor írd azt, ne másokat ossz, meg kritizálj, ez csak a te szintedet mutatja.

2011. nov. 29. 21:04
 17/22 anonim ***** válasza:

ez egy halott ötlet, és kifejtettem, hogy miért

van valami problem?

az, hogy személyeskedsz, téged minősít, nem tudom, hogy az én írásomban mi kivetni való van, ami engem minősítene

az intelligenciámmal nincsen semmi probléma, talán csak annyi szerinted, hogy több az iq-m mint neked

jobb ötletem lenne, de reformokra nincs pénz, sőt ha én lennék a kormányfő a börtönreformok az utolsók lennének ebben az országban, annyi minden másra kellene költeni a pénzt

egyébként olyan foglalkozásokat vezetnék be, ami az egész napjukat leköti, társadalmi és szociális ismereteket, ami majd segít visszailleszkedni a társadalomba egy 14 évesen bekerült gyereknek aki 20-30 évesen szabadul

2011. nov. 29. 21:22
 18/22 zeronibble ***** válasza:

"munkára kényszeríteni őket diszkrimináció lenne"

Itt már kénytelen voltam belátni, hogy trollkodsz :) Nekem is dolgozni kell, mégse perelhetek érte senkit :)

2011. nov. 30. 08:23
 19/22 anonim ***** válasza:

nem trollkodok, de ezt írja elő a törvény

egyébként neked sem kötelező dolgozni, maradhatsz otthon is

2011. nov. 30. 15:12
 20/22 zeronibble ***** válasza:
Gáz, hogy létezik még ennyire egybites látásmód. Nekem se lesz mit zabálni, neki se legyen. Csak ha dolgozunk. Nem tudok embert, akinek ne büntetés lenne, hogy naponta korán kell kelni, húzni az igát, és épp ugyanazt a szegénységet sikerül újratermelni jövő hónapra, ha nem nagyobbat. Szerencsés esetben. Mert ha nincs mákja, nincs munkája se. A börtön miben kéne enyhébb legyen? Hol van ilyesmi kőbe vésve?
2011. nov. 30. 15:56
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!