Belépjünk az új KGST-be?
Oroszország létre akarja hozni a saját vezetésével, orosz közvetítő nyelvvel működő Eurázsiai Uniót, és állítólag Magyarország is, mint lojális állam, meghívást kapna. Én valószínűleg jól járnék, mert az iskolában jó voltam oroszból, bár le kéne porolni kicsit a tudásomat...
Mivel, nem az új KGST-t látom benne, ezért én is támogatom.
Amúgy is, hanyadik, Eurázsiai Unió ellenes kérdés lesz még itt? Miért kell tőle tartani?
Idáig, mindig azt hallottam, hogy a sovinizmus szerepe bele van kódolva, de én, ezt sehol sem találom. Aki ezt megmutatja, tegye - kíváncsivá tettetek engem.
Abba most nem mennék bele, mi ebben a jó Putyinnak. Pontosabban, mi vezette a felvetésre. Azért a részletek nélkül annyit megemlítenék, hogy a felvetést legvalószínűbben Putyin hatalmi ambíciói motiválják.
Az Eurázsiai Unióba sokkal többféle szemlélet és sokkal többféle gazdasági állapot, szerkezet, működési mód tartozna, mint az Európai Unióba. Az utóbbi mostani problémáinak gyökere a sokszínűség és az irányítás módszertana közti nagy ellentmondás. Példának itt van Görögország, ahol a népszerűség érdekében olyan életszínvonalat hoztak létre, amelynek nincs gazdasági alapja. Nem pont azonos okokból és hangsúllyal, hasonló a helyzet Olaszországgal és Portugáliával. Ezen országok kormányai kizárólag saját érdekeiket tartották szem előtt, miközben egy közösség tagjai voltak, tevékenységük pedig hatott a közösségre.
Az ellentmondás az, hogy ugyanakkor az Uniónak nincs alkalmas vezetése és módszere a beavatkozásra. Azért nincs, mert az ilyen hatalommal rendelkező emberek is valamely tagállamhoz tartoznak, márpedig akkora bizalom azért nincs, hogy a többi elhiggye: nem élnek vissza vele saját országuk javára. Ettől ilyen rettentő lassú az EU működése.
Na most ezt képzeljük el Eurázsiai Unióban. Vagyis nyilvánvaló, hogy a javaslat mögött nincs létrehozási szándék. Putyin ennyire nem ostoba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!