Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Belépjünk az új KGST-be?

Belépjünk az új KGST-be?

Figyelt kérdés

Oroszország létre akarja hozni a saját vezetésével, orosz közvetítő nyelvvel működő Eurázsiai Uniót, és állítólag Magyarország is, mint lojális állam, meghívást kapna. Én valószínűleg jól járnék, mert az iskolában jó voltam oroszból, bár le kéne porolni kicsit a tudásomat...

[link]

2011. nov. 21. 16:04
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Én támogatnám.
2011. nov. 21. 21:07
 12/21 anonim ***** válasza:
na, amit itt általában támogatnak a GYK-n az a valóságban katasztrófához vagy háborúhoz vezetne...
2011. nov. 21. 21:15
 13/21 A kérdező kommentje:
Miért vezetne?
2011. nov. 21. 21:51
 14/21 anonim ***** válasza:
53%
Mert ha jól tudom, az előző KGST sem volt valami nagy siker. És mielőtt lepontoznának, mindenki vegye már a fáradságot és nézzen utána egy picikét, miért nyekkent meg annak idején a keleti blokk a gazdasági szervezetével együtt. Nem csodálom, ha most sem vevők rá.
2011. nov. 22. 00:41
 15/21 anonim ***** válasza:
85%

Mivel, nem az új KGST-t látom benne, ezért én is támogatom.

Amúgy is, hanyadik, Eurázsiai Unió ellenes kérdés lesz még itt? Miért kell tőle tartani?

Idáig, mindig azt hallottam, hogy a sovinizmus szerepe bele van kódolva, de én, ezt sehol sem találom. Aki ezt megmutatja, tegye - kíváncsivá tettetek engem.

2011. nov. 22. 13:12
 16/21 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem az "új KGST" kifejezés riaszt meg sokakat. Engem is. :)
2011. nov. 22. 13:13
 17/21 anonim ***** válasza:
49%
Szerintem meg az, hogy ÉLETKÉPTELEN.
2011. nov. 22. 15:32
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam utána, szóval nem akarom kritizálni, csak filózom, hogy ez az Eurázsiai Unió tuképpen miről is szólhat. Mit kell ill. lehet megtennie a tagoknak, amit kívülállóknak nem. Olcsóbban kapnak egymás termékeiből? Összehangolják a földrajzi, egyéb adottságokból adódó lehetőségeiket? A termelőknek egyik sem feltétlenül előny. Tényleg nem értek hozzá. :(
2011. nov. 22. 15:50
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Abba most nem mennék bele, mi ebben a jó Putyinnak. Pontosabban, mi vezette a felvetésre. Azért a részletek nélkül annyit megemlítenék, hogy a felvetést legvalószínűbben Putyin hatalmi ambíciói motiválják.

Az Eurázsiai Unióba sokkal többféle szemlélet és sokkal többféle gazdasági állapot, szerkezet, működési mód tartozna, mint az Európai Unióba. Az utóbbi mostani problémáinak gyökere a sokszínűség és az irányítás módszertana közti nagy ellentmondás. Példának itt van Görögország, ahol a népszerűség érdekében olyan életszínvonalat hoztak létre, amelynek nincs gazdasági alapja. Nem pont azonos okokból és hangsúllyal, hasonló a helyzet Olaszországgal és Portugáliával. Ezen országok kormányai kizárólag saját érdekeiket tartották szem előtt, miközben egy közösség tagjai voltak, tevékenységük pedig hatott a közösségre.

Az ellentmondás az, hogy ugyanakkor az Uniónak nincs alkalmas vezetése és módszere a beavatkozásra. Azért nincs, mert az ilyen hatalommal rendelkező emberek is valamely tagállamhoz tartoznak, márpedig akkora bizalom azért nincs, hogy a többi elhiggye: nem élnek vissza vele saját országuk javára. Ettől ilyen rettentő lassú az EU működése.

Na most ezt képzeljük el Eurázsiai Unióban. Vagyis nyilvánvaló, hogy a javaslat mögött nincs létrehozási szándék. Putyin ennyire nem ostoba.

2011. nov. 22. 16:21
 20/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, jó, hogy ilyen sokféle szempont volt. Mindegyiket hasznosnak tartottam.
2011. nov. 23. 08:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!