Más is észrevette, vagy csak a mi ismerőseink ilyenek?
svájcból, vagy norvégiából panaszkodni, az már szerintem csak megszokás. én is voltam angliában, és folyton panaszkodtam a pénzre, az ottaniak pedig nem értették, hogy miért.
szerintem egyszerűen ilyenek vagyunk, a félrerakás pedig alapból nem jellemző ránk, tisztelet a kivételnek. :)
Mert általában elhanyagolható kisebbség az, aki úgy indul el nyugatra, hogy beszél nyelveket, van szakmai tapasztalata, és ezek segítségével jól fizető munkát talál.
A többség valami lepra melót talál, ha talál egyáltalán, ahol a képességei szerint fizetik (magyarul sz*rul), és az egészet csak az pénisznövelésért csinálja, hogy elmondhassa, ő nyugaton van. Sosem ismerné be, hogy valójában sz*rul él.
Igen, nem szeretnek beszélni a munkájukról, a körülményekről, meg a munkamorálról. Abban biztos lehetsz, hogy sokkal jobban élnek mint itthon. Csak hiányzik nekik itthonról sok minden, vagy honvágyuk van.
Azért országot váltani nem egyszerű dolog, mert ott más a mentalitás meg a kultúra, magyarok számára idegen. Meg az emberek gondolkodásmódja is. Nem azt mondom, h nem lehet, de meg kell bírkózni kultúrális különbségekkel, értékrenddel, lelkülettel, más érzelemvilággal, vagyis nem piros fehér zöld!
A kinti gyerekek is úgy beleolvadnak a kinti környezetbe, hogy a magyar nyelvet se tudják beszélni, hiába beszélik azt a szüleik, asszimilálódnak. a magyar kultúrát, ünnepeket, hagyományokat kint nem lehet ápolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!