Miért támogatják páran a kommunista ideológiát?
"Egy mesebeli, sosevolt, soselesz rendszer előnyeit ecsetelgeted nekem, és én vagyok a hülye."
Én az őközösséget nagyonis azonosítani tudom a kommunizmussal, tehát lényegében azért volt már.
Lennie meg sajnos muszáj lesz a jövőben, mivel a monetáris rendszer csak ideig óráig alkalmas a működésre. És most eljött az utolsó óra:
"Nálad sem, de ha ennyire fűt az ingyenmunka utáni ambíció, lenyírhatnád nálam a füvet."
Bemásolnád hol írtam olyat, hogy munkát keresek? Szerinted nincs nekem elég?
"Nálad sem, de ha ennyire fűt az ingyenmunka utáni ambíció, lenyírhatnád nálam a füvet."
Ha megadod a teljes neved, telefonszámod, pontos címed, és küldesz egy képet magadról, hogy felismerjelek, szívesen lenyírom a füvet nálatok.
"Akkor biztosan nem okoz számodra nehézséget leírni nekem azt, hogy hogyan kell bekonfigurálni egy pppoe kapcsolatot akkor, ha router is van a vonalon,"
Nem azt mondtam, hogy mindenféle külső segítség nélkül meg tudok oldani minden problémát!
"azt is tudod fejből, hogy mennyibe kerül a vállalati felhasználásra a licenc, ugyanis az nincs ingyen"
De ingyen van. Van olyan disztró, amiért valóban fizetni kell, de számos teljesen ingyenes változata létezik. Egyedül a valósidejű segítségnyújtásért szokás pénzt kérni, de a nem valós idejű továbbra is ingyenes.
"Tegyél valamit ingyen, ne fizetségért."
Nem vágom honnan vetted, hogy máskor fizetségért szoktam. És még mindig nem értem honnan veszed, hogy munkát keresek.
Nos mind a 7 oldalt nem olvastam végig, de itt egyesek nagy képzavarban vannak.
A kommunizmust a marxi ideológia akarta létrehozni. Annak a folyamata pedig ez: proletárforradalom->proletárdiktatúra, ahol az állam minden kisajátít a későbbi újrafelosztáshoz->az állam feloszlatja saját magát, létrejön a kommunizmus.
Na itt egyetlen egy probléma van: utópia. Sose jött ez létre, ennél fogva hü.lyeség, mindig megrekedt a dolog a proletárdiktatúra szintjén. Aki kommunizmust akar, a tényleges kommunizmus, ami önmagában is igazából egy baromság, logikusabb lenne ha anarchista lenne. Ugyan az mindkettő célja, csupán az anarchisták kihagynák a proletárdiktatúrát. Mondjuk ez meg azért lükeség, mert így meg aztán végképp nem lesz soha "igazi" kommunizmus.
Egyébként ez az igazi kommunista rendszer is a szabadságzsarnoksága. Mi van ha nem akarja valaki megosztani mindenét? Mi van ha én a csöves alkoholista, 2 osztályt elvégző hü.lyegyerekkel nem akarok egyenlő lenni? Sőt mi a makkért lennék vele egyenlő amikor semmire sem jó? Akkor lelőnek vagy mi a jó ég? Ez is ugyan olyan diktatúra még a végső stádiumában is mint a proletárdiktatúra...
"SENKI nem dolgozik ingyen. SENKI."
Konkrétan a versenyszférában MINDENKI ingyen dolgozik napi néhány órát, különben nem keletkezne a tulajdonosnak profitja.
"Konkrétan a versenyszférában MINDENKI ingyen dolgozik napi néhány órát, különben nem keletkezne a tulajdonosnak profitja."
ŐŐŐŐ... így sem ingyen dolgozik, hanem szimplán piaci béren. Tudod valamiből a tulajnak is meg kell élnie. Valószínűleg ő sem lopta a gépeket amikkel dolgozol, meg a házat amiben, meg kéne annak is térülnie.
ma 22:11
Rég volt a polgazdtan I. kollokvium, mi? Ismételd át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!