Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi ez a sok rovásírásos...

Mi ez a sok rovásírásos helységnévtábla?

Figyelt kérdés
Mostanában egyre több helyen ki van írva a településnév rovásírással is. Nagyon egyforma táblákat szoktam látni, mintha egy helyen készültek volna. Van erre valami állami támogatás, hogy így tejed?
2011. okt. 18. 20:07
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Nem tudom, minek ez az egész, ezt még én magam is, jobbikosként elítélem, hülyeségnek tartom. Vannak fontosabb, előbbrevaló dolgok is az országban, bár ezeket a Fidesz mind elintézi a 2/3-ával, más pártoknak sok szerep nem marad.
2011. okt. 18. 21:17
 12/18 anonim ***** válasza:
17%

"Miért zavar titeket a rovásírás?"

Mert szerintük romani helységnévtáblák kellenének, hogy ők is olvasni tudják.

2011. okt. 19. 03:23
 13/18 anonim ***** válasza:
62%

Miért van rájuk szükség?

Mi van ha 1000 éves álmából felébredve betéved a faluba/városba valami kóbor szittya? Honnan fogja tudni, hogy hova keveredett? Ha egy rosszabb utcába fordul, simán azt hiheti Új-Delhiben van.

2011. okt. 19. 09:12
 14/18 anonim ***** válasza:
59%

Miért zavar?

Mert tudtommal Magyarország ezer éve, letette a pogányságot. Volt valami István nevű pasas, ő ilyen király lett, később meg szent...nem tudom hallottatok már róla?

Meg hát nem is igazán értem a dolgot. Mit vagytok úgy oda a rovásírásért?

Egyiptomban az arabok sem festenek hieroglifákat. Az olaszok sem latinul írnak. Sőt, Normandiában franciául beszélnek, és nem valamiféle viking tájszólásban...

Aztán meg, ti fene nagy rovásírás rajongók, még csak nem is ismeritek a rovásírás történetét.

Elég szánalmas úgy használni valamit, hogy tisztában sem vagytok vele...

Ja, de igen én magyar ellenes vagyok, mindent gyűlölök ami magyar, annak örülnék ha az országot elfoglalnák a románok, és mellé még libsi-komcsi-cigány-zsidó vagyok.

Igen, ez nyílvánvaló nem kell elmondani.

2011. okt. 19. 09:52
 15/18 anonim ***** válasza:
44%

"Egész egyszerűen csak Magyarország újra a magyaroké lészen."

Ettől nem lesz a magyaroké az biztos. Hülyeségnek tartom mivel senki nem beszéli az országban. Igaza van az előttem szólóknak az egyiptomiak sem értik a hieroglifákat. Meg kell őrizni az emlékezetben ezt az írásmódot is. De had ne erőltessük már rá az emberekre azzal, hogy lassan minden városban kint van egy ilyen. Értelmetlen baromság. Nekem nem tettszik. Én levetetném az összeset és mehetne a tűzbe.

És még annyit, hogy nem attól lesz az ember magyar mert megjelenik egy ilyen tábla avatásán.

2011. okt. 19. 11:58
 16/18 anonim ***** válasza:

"De had ne erőltessük már rá az emberekre azzal, hogy lassan minden városban kint van egy ilyen."

Ha én kiteszek egy rovásírásos helységnév táblát a falu szélére, az még nem azt jelenti, hogy azt rá akarom erőltetni Józsi bácsira meg Mari nénire...

2011. okt. 20. 19:51
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

csakazértis:

Die letzte Hoffnung Ungarns.

2011. okt. 20. 20:41
 18/18 anonim ***** válasza:

És vajon hány ember tudja elolvasni azokat a táblákat? És vajon nem lehetett volna azt a pénzt, amit a táblákba öltek valami értelmesre is fordítani? Nem az ilyen legendás tévelygéstől lesz valaki magyarabb a másiknál, nem így kell tisztelegni az előtt, hogy magyar vagy, hanem mondjuk a nyelv helyes írott használatával, a történelem megtanulásával.

Hülyeségnek tartom, ráadásul nincsenek is bizonyítékok, hogy a régmúltban tényleg használták-e az írást. A legkorábbi emlékek a humanizmus korából maradtak fenn. A másik dolog, hogy azok, akik szorgalmazzák a rovásírás oktatását keresztények, és, mint tudjuk azok, akik a hagyomány szerint róttak, nem voltak keresztények. Utána lehet olvasni annak, aki nem hisz nekem.

Árikán

2012. jún. 4. 18:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!