Miért gondolják sokan (főleg jobboldalon), hogy mi magyarok különben vagyunk a szlovákoknál, románoknál?
Ugyanolyan közép-európai népek vagyunk szerintem, a Kárpát-medence pedig a közös hazánk.
Ti hogyan gondoljátok?
,,Az 1867-1918 közötti nemzetiségi politikánk szintén nem válik a dicsőségünkre."
Hát igen, adutnk nekik saját önkormányzatiságot, nyelvhasználati jogot bármilyen szinten, saját bankot, stb...
Bár egyesek szerint az is elvárható lett volna, hogy egy az egyben átadjuk nekik azt a területet, kérdem én, hol élnek az ilyenek??
"mindkét fél elég erősen kib@szott a másikkal"
Hú, a szlovákiai magyarság kib*szott a szlovákokkal? Mivel? Hogyan?
"Bőven lehetne példákat mondani azokról a magyarokról, akik ugyanezt csinálták régebben velük."
Tehát akkor bűnhődjön a magyar nép, igaz? Miért nem íratod a gyermekedet szlovák iskolába? Hiszen megérdemli ő is a bosszút, nem?
"Hol tettem soviniszta kijelentéseket? "
Mondtam, hogy soviniszta kijelentéseket tettél? Nem, nem írtam ilyet. Viszont zsidózásnak tituláltad azt, hogy megjegyeztem egy zsidó "fórumtársról", hogy zsidó. Saját bevallása szerint is az, akkor most hol a gondod végül is? Vagy tilos ezt a szót leírni?
"Hát igen, adutnk nekik saját önkormányzatiságot, nyelvhasználati jogot bármilyen szinten..."
1872 után egyetlen szlovák nyelvű középiskolai osztály sem működött Magyarországon.
ma 08:18
Talán azért mert mert olyan lenne mint ha ma a cigányoknak adnánk ugyanezt.
A románnál nincs szánalmasabb nép az egész világon.
Ennek az az oka, hogy a románok képtelenek elfogadni magukat. Valami másnak akarnak tűnni. Külföldön olasznak vagy spanyolnak mondják magukat, a nyelvüket évtizedeken át franciásították, utána újabb évtizedeken át oroszosították, mostanában pedig latinosítják-olaszosítják. Képtelenek megbékélni azzal, hogy ők kicsodák és mindig valami mások akarnak lenni, rómaiak, olaszok, latinok, mittudoménmik. Egyik felük mélyen szégyelli, hogy román, külföldön nem vallja be, hogy honnan jött, másik felük vad soviniszta. Egy másik nép sincs, amelyik ennyire tele van komplexusokkal.
A szlovákok tök átlagosak, amolyan fapados csehek, vagy "csehek, másodosztály".
Meg tudom érteni azokat a jóhiszemű, félretájékoztatott embereket, akik elhiszik, amit a tankönyvek, a média, a politika mond, hiszen sajnos ez az elfogadott és elterjedt. Ha viszont kicsit gondolkodunk és tájékozódunk, nem nehéz rájönni, hogy mind-mind zseniálisan megtervezett hazugságspirál, ami már évszázadok, sőt, talán évezredek óta gyűrűzik.
Ki okozza mindezt?
Elég, ha csak meghallgatod dr. Tóth Ferenc: Élősködőink című kb. 3 órás előadását. Megtalálható a neten, mindenkinek ajánlom figyelmébe.
A másik "kötelező olvasmány" a TALMUD, a harmadik pedig a Cion Bölcseinek Jegyzőkönyvei. Szintén megtalálhatóak a neten. Miután elolvastad (az Ószövetséggel együtt), kérdezd meg magadtól újra, hogy mi miért zajlik!? Aztán olvasd el újra és válaszolj magadnak! Köszönöm, ennyi.
23:43
"...viszont Szlovákiában nem szabad magyarul beszélni, magyarul tanulni, magyarul intézni a hivatalos ügyeket..."
Nem nagyon vagy ismerős arrafelé, úgy tűnik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!