Baj ha a fiam 13 éves korában erősen érdeklődik a politika iránt?
"Minden Jobbikos zsidógyűlölő rasszista agresszív neo-náci s*ggfej, ugye? "
ha nektek szabad általánosítani, akkor nekem(ünk) is :)
"Mert a szélsőbalosok jobbak?"
nem, ugyanolyan idióták.
Általános tendencia, hogy minél hülyébb valaki, annál nagyobb valószínűséggel lesz szélsőséges (a nemzeti radikalizmus egy katyvasz, nem tisztán szélsőjobboldali, de soha nm fogja lemosni ezt a jelzőt magáról, okkal)
10.01 15:15! Azt hiszed, te nem politizálsz? A kivonulás is az. Nevezetesen, hogy megtagadsz mindent, aminek ehhez van köze, homokba dugod a fejed, azt hiszed, ha nem figyelsz rá, nem hat rád! Óriási tévedés. A hatás az, hogy legszívesebben mindenből kibújnál, ahelyett, hogy amit fontosnak tartasz az életben, azzal foglalkoznál, amit nem, az meg hidegen hagyna (majd foglakozik vele más).
Provokator! Azt hiszem, a frusztrált Te vagy. Belőled már a politika gondolata is erős indulatokat vált ki. Azt hiszem a politikával foglakozó és az összeesküvés elméleteket gyártó, aberrált emberek fogalma összemosódott, feltehetően, mert sok ilyennel találkoztál, netán a családodat is megosztotta, amit nagyon rosszul viselsz. Utóbbiban feltétlenül igazad van. Az előbbi viszont - minden látszat ellenére - nem igaz. Én például erősen politizálok, de ettől én veled nem fogok összeveszni, legfeljebb te velem.
Aki gyűlölködik, fröcsög, az nem politikával foglakozik, hanem ilyen természetű ember, és talált valamit, amiben gátlás nélkül kiélheti magát. El kell zárkózni tőle, ha észre téríteni nem lehet. Értelmesen megbeszélni az aktuális gondokat, problémákat, másik embert meghallgatni, véleményeket ütköztetni, hogy a legjobb jöjjön ki, egyáltalán a környezetünk eseményeire, állapotára figyelni és arra reagálni, az maga a politizálás. Erre, ennek a művelésére meg kell tanítani az embereket, ahogy a főzésre, vagy az autószerelésre is. És mikor kezdődjék ez, ha nem akkor, amikor a páciens érdeklődni kezd iránta. Igen, a szélsőségekről le kell beszélni lehetőleg szép szóval, példával, nem tiltással. Mindegy, hogy jobb, vagy bal, mindkettőben az a közös, hogy nem reálisan szemléli a világot, ezért megoldásokat is csak irreálisat tud.
Általában ez az igény (mint minden) valamilyen erős élmény hatására következik be és nem biztos, hogy tudatos. Nemhogy káros, de kifejezetten hasznos, mert segít megismerni a valós világot annak összes nyűgével együtt. És az ember attól lesz kevésbé védtelen, ha jobban kiigazodik a környezete történéseiben - vagyis a politikában.
Én nem szoktam általánosítani (legfeljebb nagyon keveset de ha valaki bebizonyítja az ellenkezőjét, akkor hajlandó vagyok megváltoztatni a véleményem), nem érdekel ha cionista/kínai/cigány/meleg valaki (vagy akár az összes egyszerre), amíg normálisan viselkedik.
Csak az zavar, hogy pl. sokan ha megtudják, hogy nemzeti radikális vagyok, lenáciznak, pedig nem vagyok az. Azon akadtam ki, hogy a 19:11es szerint az teljesen rendben van, ha a gyerek kommunista, de ha szélsőjobbos akkor le kell róla nevelni. Ez nem így működik..
Nem minden Jobbikos rasszista, nem minden cigány bűnöző stb..
A baloldallal meg nincs semmi bajom, van néhány dolog amiben egyetértek velük. De attól még nem állok át. A szívem máshol van :D
" Azon akadtam ki, hogy a 19:11es szerint az teljesen rendben van, ha a gyerek kommunista, de ha szélsőjobbos akkor le kell róla nevelni."
akkor nem vetted észre,hogy 19:11 cső kommunista! :)
Nyilván valóan agitproposat játszik és te nem vetted észre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!