Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 16 éves vagyok. Nem érdekel a...

16 éves vagyok. Nem érdekel a politika, nem is értek hozzá. De én ezen nagyon felhúztam magam? (lent)

Figyelt kérdés

Szóval anyát most hívta egy barátnője/kolleganője,hogy a nem tudom kik(nem nagyon értek hozzá) arra mennek rá,hogy bemennek az üzletbe,és ha szól a rádió bumm 150ezer ft.....Mert a szerzői jogok.....

Ennyire szabályosak már az emberek,hogy csak ebbe tudnak belekötni vagy mi van?

Nem szokott izgatni az ilyen téma de ez most nagyon felba*szott...

2011. febr. 19. 10:13
 1/10 anonim ***** válasza:
79%
Hát persze, hogy az embernek a bicska kinyílik a zsebében. Meg tudlak érteni. Az olyan trükkök után, hogy egy ország adakozását (vörösiszap-katasztrófa) lenyúlják, nem sok esély van rá, hogy az így behajtott összeget szerzői jogdíj kifizetésére fordítsák. Meg egyébként is...
2011. febr. 19. 10:28
 2/10 anonim ***** válasza:
12%

Szerzői jogi törvény. A törvényeket be kell tartani.

Elég bunkó prolitempó, hogy egyik nap azon sikoltoztok, hogy "nem tartják be a törvényeket", a másik nap meg azon, hogy a törvényeket be kell tartani. Most akkor legyen rend vagy ne legyen rend?

A mai szerzői jogi tv. 12 éve van hatályban, lett volna idő elolvasni ennyi idő alatt. És előtte is volt szerzői jogi szabályozás.

2011. febr. 19. 10:56
 3/10 iDev ***** válasza:
56%
Ez szerintem nem is annyira politika. Ebben az Artisjus meg a mahasz megy a hasonló "maffia" szervezetek keze van.
2011. febr. 19. 10:58
 4/10 anonim ***** válasza:
67%
Már nem azért de ne röhögtesd már ki magad azzal,hogy ezt jogosnak találod...De tudjátok milyenek ezek a ratyik,ahonnan lehet onnan lopnak.
2011. febr. 19. 11:02
 5/10 anonim ***** válasza:
75%

Egyrészt SZJT szerint: "(2) Jövedelemfokozás célját szolgálja a felhasználás, ha alkalmas arra, hogy a felhasználó (pl. üzlet, szórakozóhely) vevőkörét vagy látogatottságát növelje, vagy pedig, ha az üzlethelyiséget látogató vendégek vagy más fogyasztók szórakoztatását szolgálja."

Másrészt ha az üzletnek van erre vonatkozó engedélye, szerződése, akkor nem büntethetik. Ezt előbb ellenőrizni kell, anélkül nem büntethetnek, még akkor se, ha egy hisztis lakó jelentette be őket a hangerő miatt, az viszont csendháborítás kategória és független a SZJT-től.

2011. febr. 19. 11:26
 6/10 A kérdező kommentje:

de a rádió hallgatást nem úgy kell venni,hogy maxon szól a zene...csak pont úgy,h ne legyen az a kínos csönd néha..

és amúgy a CD és a kazetta hallgatást se lehet?

2011. febr. 19. 11:31
 7/10 anonim ***** válasza:
84%
Olyan helyeken nem, ahol ügyfél is van. Csak szerződéssel.
2011. febr. 19. 11:33
 8/10 anonim ***** válasza:
60%
Nem értem, hogy ezzel mi a probléma... Ez a törvény, aztán kész.
2011. febr. 19. 11:59
 9/10 anonim ***** válasza:
30%
Pont mivel nem értesz hozzá maradjál is csendben, ahelyett hogy hisztis kamasz módjára lázadsz minden és mindenki ellen.Jog és politika amúgy is két külön világ.
2011. febr. 19. 13:04
 10/10 anonim ***** válasza:
77%
ugyanúgy, ahogy a DVD filmek elején is ott van, hogy nagyobb tömeg számára tilos a sugárzása... internet-rádiót, más országból, úgy tudom, lehet.
2011. febr. 19. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!