16 éves vagyok. Nem érdekel a politika, nem is értek hozzá. De én ezen nagyon felhúztam magam? (lent)
Szóval anyát most hívta egy barátnője/kolleganője,hogy a nem tudom kik(nem nagyon értek hozzá) arra mennek rá,hogy bemennek az üzletbe,és ha szól a rádió bumm 150ezer ft.....Mert a szerzői jogok.....
Ennyire szabályosak már az emberek,hogy csak ebbe tudnak belekötni vagy mi van?
Nem szokott izgatni az ilyen téma de ez most nagyon felba*szott...
Szerzői jogi törvény. A törvényeket be kell tartani.
Elég bunkó prolitempó, hogy egyik nap azon sikoltoztok, hogy "nem tartják be a törvényeket", a másik nap meg azon, hogy a törvényeket be kell tartani. Most akkor legyen rend vagy ne legyen rend?
A mai szerzői jogi tv. 12 éve van hatályban, lett volna idő elolvasni ennyi idő alatt. És előtte is volt szerzői jogi szabályozás.
Egyrészt SZJT szerint: "(2) Jövedelemfokozás célját szolgálja a felhasználás, ha alkalmas arra, hogy a felhasználó (pl. üzlet, szórakozóhely) vevőkörét vagy látogatottságát növelje, vagy pedig, ha az üzlethelyiséget látogató vendégek vagy más fogyasztók szórakoztatását szolgálja."
Másrészt ha az üzletnek van erre vonatkozó engedélye, szerződése, akkor nem büntethetik. Ezt előbb ellenőrizni kell, anélkül nem büntethetnek, még akkor se, ha egy hisztis lakó jelentette be őket a hangerő miatt, az viszont csendháborítás kategória és független a SZJT-től.
de a rádió hallgatást nem úgy kell venni,hogy maxon szól a zene...csak pont úgy,h ne legyen az a kínos csönd néha..
és amúgy a CD és a kazetta hallgatást se lehet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!