Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » El lehet valahogy kerülni a...

El lehet valahogy kerülni a népszámlálásban való részvételt?

Figyelt kérdés

Az országnak soha nem jelentek semmit, ha én szeretnék valamit az országtól, akkor finoman szólva is le vagyok pattintva. Nem érzem magam állampolgárnak, és nem szeretnék részt venni a népszámlálásban (ha máskor nem számítok, hát most sem).

El lehet valahogy kerülni a részvételt, mert úgy tudom kötelező?

2011. okt. 1. 11:14
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

Ja és még mielőtt valaki megvádolna:

Igen van munkám, dolgozom, fizetek adót, TB-t, mindenféle mondvacsinált indokkal becsengetek jó sokat az állambácsinak, megvettem saját pénzből az éves BKV bérletet, és nem én vagyok az, aki lenyúlja a szó szerint sz*os WC kefét a tecsóból...

2011. okt. 2. 02:16
 22/25 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Mikor is volt ez etalon ország? (100 éven belül). És mitől volt az? Mert ha erre a kérdésre válaszolsz, azt is megmondod mit kéne tenni.

Butának tartod az emberek jó részét? Oké. Nem nagy megállapítás. De a helyes válasz az, ha megmondod, hogyan lehet csökkenteni a butaságot. De azt még inkább meg kéne mondani, mitől lett akkora mértékű. Az emberek nem butának, gonosznak születnek (néhány orvosi esetet leszámítva). Azzá teszik őket. Más emberek haszonlesésből, a körülmények, egyebek.

Tehát ha kezded nem szeretni ezt az országot, kezdj azon gondolkodni, hogyan lehet megváltoztatni. Például először abban, amit a legjobban utálsz benne. És főleg kezdd el összegyűjteni azokat az embereket, akik ugyanígy gondolkodnak. Vagy még inkább győzz meg embereket, hogy helyes az álláspontod. Nem lesz könnyű, mert sok az ellendrukker abból a táborból, akik miatt gondjaid vannak. De rá fogsz jönni, hogy az a kisebbik baj. A nehezebb a nagyon rossz körülmények között élő tudatlan emberek meggyőzése arról, hogy maguk ellen tesznek. Próbáld ki, én erről nem akarlak meggyőzni, megvan hozzá a magadhoz való eszed, neked kell az első lépést megtenni.

Hatóságoknak írogatni persze fontos egyes esetekben, de nem ez az igazi megoldás. Valóban jórészt az fog történni, amit tapasztaltál. A nehezebb, de összehasonlíthatatlanul eredményesebb út az valami olyasmi, amit az előzőkben írtam. Ha ezt megérted, nem akarod a népszámlálást se elkerülni, sőt! Jó eszköznek tekinted távoli céljaid eléréséhez.

Sok sikert. Ebben nem leszel egyedül.

2011. okt. 2. 08:26
 23/25 A kérdező kommentje:

Teljesen szét "offoljuk" ezt a szegény témát, de mindegy...

"

Mikor is volt ez etalon ország? (100 éven belül). És mitől volt az? Mert ha erre a kérdésre válaszolsz, azt is megmondod mit kéne tenni.

"

Tudom most sokan ezért engem megköveznének: akkor amikor nálunk még pontosan jártak a vonatok, és nem voltak telefirkálva, teleszemetelve (a firka és a szemét nem magától lesz), amikor még a magyar ipar létezett és volt termelés, a boltban hús néven valóban húst kaptál nem valami annak látszót, amikor volt létbiztonság és tudtad hogy bármi lesz, lesz állásod ha csak nem csinálsz óriási marhaságot, amikor a nyugati aluljáróban nem gyomorgörccsel kellett átmenni hogy vajon most éppen melyik kis cigány fattyú fog leszúrni az mp3 lejátszódért, a magyar utakat magyar buszok rótták és nem mindenféle kínai vicik vacak, és még sorolhatnám...

Igen, úgy hívják átkos. Félreértés ne essék nem azt mondom hogy minden tekintetben jobb volt az átkosban. De az hogy X év elteltével ma a vonat lassabban és arányaiban jelentősebben drágábban ér oda bárhova mint annak idején, bicskanyitogató. És ez a helyzet mindenhol ugyanígy megfigyelhető (oktatás, egészségügy, utak állapota, stb...)

A magyarországi legnagyobb cégek közül tul. képpen kettő ami még félig meddig magyar: MOL és OTP. Az összes többit szépen eladták, felszámolták, külföldi kézben van, stb...

"Butának tartod az emberek jó részét? Oké. Nem nagy megállapítás."

Nem feltétlenül csak butának. Az igénytelenség, a "szarok rá" hozzáállás, a bunkóság (ha valakinek véletlenül nekimész, már kapásból át akarja vágni a torkod). Kint pedig mindenki részéről elhangzik a "bocs, bocs" és mindenki vidám mosollyal megy tovább...

Udvariasság, segítőkészség, stb...

Senki nem akar dolgozni. Ha egy fiatal lányt megkérdezel mit akar dolgozni, az esetek 90%ában azt válaszolja hogy úgy gondolja elveszi őt egy gazdag pali és akkor nem kell dolgoznia. A gond csak az, hogy ezt a lelkük mélyén komolyan is gondolják....

Persze, nincs elegendő munkahely. Vagy mégis? Vannak munkahelyek, csak sokaknak derogál dolgozni, illetve derogál azt dolgozni amit kell.

Pl. hogy diplomás nem talál munkát? Ne röhögtessenek már... Annyi árufeltöltőt (vagy egyéb ilyet) keresnek mint égen a csillag. Vagyis van munkahely, maximum nem az Ő izlésének megfelelő. De valahol el kell kezdeni, én is így kezdtem. Jó azt aláírom hogy vidéken ténleg kevesebb a munka, ez meg egyértelműen a kormány hibája: szépen tönkrevágták a gazdaságokat, stb...

Melyik épeszű szakértőnek jutna eszébe bárhol a világon hogy valaki vágja ki az almafát? Ja igen szakértő...

Külföldön is megy a "rokonunknak kéne valami zíros állás" ez biztosan így van. De hogy Mo-n minden igazi és valóban szakértelmet igénylő pozícióba csak kontárok legyenek... Egészen elképesztő...

Pl. rád hány eladó mosolyog a boltban amikor belépsz? Akár még lehet szó luxus boltról is... Pedig az lenne az alap hogy belépsz, már ugrik oda széles mosollyal. Hogy mit segíthet. Ehelyett ha fél órai keresgélés után megleled az eladót és segítséget kérsz, még ő lesz felháborodva... Értem én, neki is szar az élete, stb... De ez a munkája, sőt ez a szakmája. Ezt tanulta, ezt választotta... És ugyanez az élet minden területén megfigyelhető...

Megjártam a munkahelyek ranglétráját, dolgoztam elég sok helyen alja beosztásban, miközben már javában tanultam a fősulin... (nyomda (több beosztásban is), árufeltöltő, szórólaposztó, cola gyár, stb...). Betanított munka 8-10-12-14 órában. Utáltam persze, ehhez kétség nem fér, de csináltam. És ha rá lennék kényszerülve megint elmennék, nem érdekelne hogy elvileg magasabb képzettségem van. Szerencsére nem vagyok, remélem ez így is marad...

"

De a helyes válasz az, ha megmondod, hogyan lehet csökkenteni a butaságot. De azt még inkább meg kéne mondani, mitől lett akkora mértékű. "

Első körben az emberek hozzáállásán kéne változtatni, mert amíg olyan amilyen, a fejem tetejére is állhatok, nem fog itt semmi sem változni... Egy általam nagyon tisztelt emberke ( nevét most inkább nem írnám le, de szinte mindenki ismeri aki nem győzikén nevelkedett) azt válaszolta arra a kérdésre hogy az emberek hozzáállása fog-e változni szerinte a következő 5-10 évben:" valószínüleg nem, vagy ha igen, csak lejtmenetben..."

Első körben a médiumoknak kéne végre értelmes és nem agybutító műsurokat sugározniuk (persze amíg a tv-k azok kezében vannak akikéban, ez lehetetlen), aztán oktatás, oktatás, oktatás. Végül igen akár az állam is szervezhetne értelmes közösségeket, amiknek van értelmük és a csatlakozás önkéntes, az emberek fejlődését szolgálja.

Nem tudom kinek rémlik, de a Népstadiont rengeteg ember társadalmi munkában építette. Ma ezt elképzelhetőnek tartjuk? Nem. Mi is fog történni 1-2 éven belül? Lebontják. Azt, amit nagyon nagyon sok ember ingyen felépített. Miért? Mert hagyták tönkremenni (vagy mert valakinek ez így jó business, nem tudom). Igen majd most kapom hogy pénz, stb.. Valaminek az állagmegóvása nem kerül annyiba mint lebontani és újat építeni. PLáne nem akkor, ha félig meddig műemlék (hivatalosan nem az, de gyakorlatilag az lehetett volna...)

"Az emberek nem butának, gonosznak születnek (néhány orvosi esetet leszámítva). Azzá teszik őket. Más emberek haszonlesésből, a körülmények, egyebek. "

Így van. Példa: hü*e "menő" gyerek firkálta az aluljárót, persze a haveri körben akik baromira felnéztek rá ezért. Odamentem elmondani neki, hogy ettől neki nem lesz jobb, viszont nem lehet leszedni és undorítóan néz ki az egész? Szerinted mennyire hatotta meg? Elmondom: semennyire. Szart bele magasból. Jött a kamu dumával hogy jaj szegény intézetis, stb...

Az igaszságszolgáltatásnak (vele együtt a rendőröknek) kéne végre talpra állni és ha másképp nem megy, erőszakkal rábírni az embereket arra hogy végre normálisak legyenek. Milyen ország az, ahol a rendőrnek nulla a tekintélye, és le "sünözik"? Vannak normális rendőrök, de nagyon kevesen... Egy fecske nem csinál nyarat...

"Tehát ha kezded nem szeretni ezt az országot, kezdj azon gondolkodni, hogyan lehet megváltoztatni."

Lsd. fentebb. PL a szülők foglalkozzanak a gyerekkel, ne a TV-n nőjjön fel. Médiahatóság meg talán legyen már annyira talpra esett hogy pokémon és egyéb ilyen baromságokat nem csak a 1000. nézői levél után tiltja le, hanem egyből az első adás után. Győzikét, vv-t és minden ilyet pedig nem engednék...

"

Például először abban, amit a legjobban utálsz benne. És főleg kezdd el összegyűjteni azokat az embereket, akik ugyanígy gondolkodnak."

Mégis hgoy? Plakátoljam tele az országot? Jelentős változáshoz nagyon nagyon sok embert kell gyűjteni, akiknek van megfelelő mennyiségű energiája, pénze, ideje összeköttetése. Akik ezekkel rendelkeznek, azok sz*nak bele magasból. Valszeg jól élnek és nem érdekli mi folyik itt...

" Vagy még inkább győzz meg embereket, hogy helyes az álláspontod. "

A firkáló hülyegyereket mégis hogy? Vagy amikor az ellenőr vitázik a lógóssal? Apropó: Mo-n azt tekinti alapnak hogy a lógás engedett. Miért is?

"

Nem lesz könnyű, mert sok az ellendrukker abból a táborból, akik miatt gondjaid vannak. De rá fogsz jönni, hogy az a kisebbik baj. A nehezebb a nagyon rossz körülmények között élő tudatlan emberek meggyőzése arról, hogy maguk ellen tesznek."

Győzike ellen nem tudok versenyre kelni. Győzikét kapnak reggel délben, este, és most "ez a trendi"...

"

Próbáld ki, én erről nem akarlak meggyőzni, megvan hozzá a magadhoz való eszed, neked kell az első lépést megtenni.

"

Ok, mutasd meg az utat! Merre is kéne elkezdjem? Egyelőre nem látom...

"Hatóságoknak írogatni persze fontos egyes esetekben, de nem ez az igazi megoldás. Valóban jórészt az fog történni, amit tapasztaltál."

De miért? Az állam (elvileg) beszedi az adót és utána a benne élőkért van. Megint miért nekem kelljen megalázkodnom egy normális és józan ésszel felfogható dologért?

"

A nehezebb, de összehasonlíthatatlanul eredményesebb út az valami olyasmi, amit az előzőkben írtam. Ha ezt megérted, nem akarod a népszámlálást se elkerülni, sőt! Jó eszköznek tekinted távoli céljaid eléréséhez. "

Örülök hogy ilyen optimista vagy, egyelőre ezt én még nem látom. De komolyan mondom ha vázolsz egy pontos menetet hogy hogy képzeled, meg lehet próbálni. Írj privit!

"

Sok sikert. Ebben nem leszel egyedül.

"

Írj privit, várom!

Tudom hogy attól hogy itt egymagamban puffogok nem lesz jobb. De azt sem tudom merre kéne elinduljak...

2011. okt. 2. 09:27
 24/25 A kérdező kommentje:

Megszoksz vagy megszöksz.

Az igazat megvallva amíg kint élőktől csak hallomásból tudtam hogy mi van kint meg itt, addig ez olyan távolinak tűnt. Viszont amikor volt szerencsém egy hetet nyaralásképpen kint eltölteni, akkor ismertem fel igazán, mennyire is el vagyunk maradva. Egy hét, nem több. Ha egy hét ilyen hatást gyakorolt rám, akkor itt már valami nagyon nagyon nincsen rendben...

Eddig azt hittem meg tudom szokni. De lehet inkább a megszökést választom...

Vagy?

2011. okt. 2. 09:35
 25/25 anonim válasza:
aztamindenit!!!
2011. okt. 13. 00:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!