Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » El lehet valahogy kerülni a...

El lehet valahogy kerülni a népszámlálásban való részvételt?

Figyelt kérdés

Az országnak soha nem jelentek semmit, ha én szeretnék valamit az országtól, akkor finoman szólva is le vagyok pattintva. Nem érzem magam állampolgárnak, és nem szeretnék részt venni a népszámlálásban (ha máskor nem számítok, hát most sem).

El lehet valahogy kerülni a részvételt, mert úgy tudom kötelező?

2011. okt. 1. 11:14
1 2 3
 11/25 anonim válasza:
100%
Kedves kérdező, ebben az esetben csak azt tudom mondani: "El lehet menni."
2011. okt. 1. 13:13
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
A diplomások többsége NEM megy el, csak ha nem kap itthon munkát (jogászok), vagy rákényszerül (orvosok). Van olyan szakma, amiből egyszerűen nem lehet eltartani egy családot Magyarországon, nem fizetik meg kellően. Na ők azok akik elmennek, de a legtöbbjük nem szívesen teszi ezt meg.
2011. okt. 1. 13:59
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Ne azt kérdezd mit tehet az ország érted hanem, hogy Te mit tehetsz az országért.

Ha meg nem akarsz érte tenni..... Van még kb. 200 másik ország.

2011. okt. 1. 14:26
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Kezdem érteni, miért nem jelentesz semmit az országnak. Mond, mit adtál eddig ennek az országnak, hogy jogosnak érzed kérni valamit?

Ugye te azokat gyűlölöd, akik nem engedik, hogy lejmolj?

No kezdhetsz engem is...

Egyébként az önkéntes népszámlálás fogalomzavar.

2011. okt. 1. 14:26
 15/25 anonim ***** válasza:
Igazad van kérdező, fizetem az adót, robotolok, de egyfolytában csak elvesznek. Aztán 4 évente ígérgetnek, amiért én elmegyek szavazni, mert egy kicsit bízik az ember, aztán átvágnak a palánkon.
2011. okt. 1. 21:16
 16/25 anonim ***** válasza:
Az írástudatlan cigányok, hogy töltik ki?
2011. okt. 1. 21:20
 17/25 A kérdező kommentje:

"Ne azt kérdezd mit tehet az ország érted hanem, hogy Te mit tehetsz az országért.

"

Próbáltam tenni azért hogy jobb legyen (közlekedésbiztonság) és szartak rám magasból, sőt közölték velem, hogy akárhány levelet is fogok írni, ha megfeszülök is marad a rohadt bürokrácia, és akár embereknek kell meghalni hogy változzon valami...

NKH is elhajtott a francba egy olyan kérésemmel ami alapból mások érdekét szolgálná, és nem egy nagy dolgot kértem, csupán azt (ami külföldön alap) hogy tiszta lapokkal játszanak...

"

Ha meg nem akarsz érte tenni..... Van még kb. 200 másik ország

"

Gondolkoztam rajta, sőt egyre inkább egyre komolyabban gondolkozom rajta. DE ha mindenki értelmes elmegy innen, akkor ki marad itt?

Az ismerősi körömből kb. minden második kint él, és a dolgok jelenlegi állása szerint ők már sose fognak visszajönni. És teljesen meg tudom őket érteni...

Diplomásként itthon a magyar átlaghoz képest valóban többet lehet keresni, a fő probléma nem csak ez (bár ez is). Mert hiába hogy a 120e monduk a 60 kétszerese. Kint 10* annyit kereshetsz kb 2* megélheti költségek mellett... Tehát az életszínvonal arányok teljesen mások... Amúgy engem nem is ez zavar. Hanem a folyamatos lehúzás, igénytelenség, másik hülyére vevése, stb...

Hogy a boltban nem kapsz minőséget csak sz*rt és még sorolhatnám.

Nagyon kevés olyan ismerősöm van, aki kint csak pár évet töltött és utána hazajött. Aki kimegy, jellemzően kint is marad (nem véletlenül)...

2011. okt. 2. 01:50
 18/25 A kérdező kommentje:

"Ugye te azokat gyűlölöd, akik nem engedik, hogy lejmolj?

No kezdhetsz engem is...

Egyébként az önkéntes népszámlálás fogalomzavar."

Nem, nem a lejmolással van bajom. Hanem azzal, hogy régen egy fejlődő, sőt etalon jellegű ország voltunk a régióban. Nem tudok egy olyan dolgot mondani, amiben az elmúlt időszakban javult volna az ország és nem csak romlott volna...

Illetve az emberek hozzáállásával és szemléletmódjával is van bajom, de mindegy ez már nagyon messzire vezetne...

2011. okt. 2. 01:53
 19/25 A kérdező kommentje:

"

Igazad van kérdező, fizetem az adót, robotolok, de egyfolytában csak elvesznek. Aztán 4 évente ígérgetnek, amiért én elmegyek szavazni, mert egy kicsit bízik az ember, aztán átvágnak a palánkon."

Mo a virtualitás országa. Itt minden csak látszólagos. Látszólagos demokrácia, látszólagos fizetések, látszólagos fejlődés és még folytathatnánk sokáig...

Mindegy, már nagyon elmentek off-ba a válaszok.

A kérdésem továbbra is az, hogy tudom elkerülni büntetés nélkül a népszámlálásban való részvételt?

2011. okt. 2. 01:56
 20/25 A kérdező kommentje:

Off:

Egyébként érdekes dolog ez. Milyen már az az ország, aminek a miniszterelnöke (tehát aki vezeti és akinek többek között az lenne a feladata hogy hazaszeretetre nevelje a "népét") a nagy nyílvánosság előtt kijelenti, hogy "el lehet innen menni..."

És akkor csodálkozunk hogy hazautálat van bennem? Hát erre miért legyen bennem hazaszeretet?

2011. okt. 2. 02:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!