Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért kell Magyarországon...

Miért kell Magyarországon mindenkinek saját lakás annyira, hogy eladósítják magukat egy életre érte?

Figyelt kérdés
Angliában élek pár éve, most hazajöttem egy hónapra látogatóba, és nem értem mi ez a nagy hepaj a lakáshitelekkel. Miért kell saját lakás? Odakint a legtöbb ember bérli a lakását havi vagy heti fix összegért, amiben benne van a lakás, a villany, az internet, minden. Én is ezt teszem. Amikor ezt megkérdezem, akkor jön a válasz, hogy "hát de a saját lakás az biztos". Miért lenne biztosabb, mint egy bérelt? Ugyanúgy fizetni kell a havi részletet, jó esetben nem devizában, plusz még a fenntartási költségeket is. Nem jobb a lakbért fizetni mint a hitelt? Ha esetleg megszorul valaki, akkor is átköltözhet egy olcsóbb lakásba, de a hiteles ezt nem teheti meg. Nem értem a logikát.
2011. szept. 1. 15:53
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Ja és az albis közben mit is csinált? Kidobott több millió forintot az ablakon.
2019. aug. 15. 17:35
 22/23 anonim ***** válasza:

"Vicces ezt a sok károgót olvasni. Aki 2011-ben,azaz az itteni károgások idején vett hitelre egy pesti panelt mondjuk, annak azóta bőségesen megérte. Még a hitel költségeket levonva is kb duplázta a vagyonát."

Ez már retrofitting, igazából 2011-ben aki arra tette fel a banki hitelét, hogy kétszeresére nő a lakásár, az járt jól. Az, hogy egy borzasztó kockázatos (mivel hitelre veszel valamit aminek az értéknövekedésére spekulálsz) befektetés bejött, nem igazolja, hogy jó ötlet volt. (Jó ötlet volt, de utólag derült csak ki, és semmilyen biztosíték nem volt rá, hogy bejön)

2019. aug. 15. 20:00
 23/23 anonim ***** válasza:

Nem spekula... Hanem egy átlag polgár aki albi helyett inkább hitelt fizetett. Akkor is jól járt volna ha nem emelkedik, mert jobb mint ablakon kidobni a pénzt albira.

De így extrán jól járt.

2019. aug. 15. 20:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!