Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi legmegvalósíthatóbb,...

Mi legmegvalósíthatóbb, működőképesebb eszme ezek közül: A kommunizmus, a nácizmus, vagy az iszlamizmus? Ezek közül melyiket kedvelitek a legjobban és melyikben élnétek a legszívesebben? Miért?

Figyelt kérdés
2011. aug. 19. 00:58
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
55%
Az 'izmusok' nem nyerők, mesterséges kreálmányok, amik hosszútávú tendenciákat határoznak meg a különböző társadalmakban. Szerintem emberiség elleni bűncselekmény az összes :S
2011. aug. 19. 08:51
 22/30 anonim ***** válasza:

"Minden vallást elítélek"

Kolopelének a pénz és a "tudás" az istene.

Elmagyarázom röviden miért tartják őt többen f@sznak.

Addig egyetértek vele, hogy ennek a rendszernek az alapjai nem rosszak. Azzal is osztom a véleményt, hogy az ember ügyes és szorgalmasan érhet el sikereket. Innentől ugorjunk az én példámra. Kolopelenél itt megállt a tudomány, gyakorlatilag eddig tud érvelni és már régóta ezt löki. Nézzük meg az én példámat. Hamar rájöttem, hogy a szabad gondolkodáshoz megfelelő létbiztonság kell, mivel aki nyomorog radikalizálódik, aki radikalizálódik az s@gg. Tehát van cégem, kocsim, házam stb., és kb napi 4 órát dolgozok. Innentől kezdve viszont a lét és az emberi kapcsolatok értelmezésével foglalkozok. Sokat utazok és teljesen más dolgok lettek fontosak az életben. Kevésbé primitív módon állok hozzá a vallásokhoz és más kultúrákhoz.

A kérdésre válaszolva értelmesebb dolog először csinálni valamit ami nagyon jól működik és utána elnevezni, mint kitalálni valamit "papíron" és kipróbálni, hogy működik e.

2011. aug. 19. 10:29
 23/30 anonim ***** válasza:

A kommunizmus mint eszme, szép és jó, a gyakorlati megvalósítása már nem igazán. Nem voltak eget verő fizetések, de mégis jobban megéltem az akkori kis fizetésemből, mint most az ugyancsak kis fizetésemből. Na jó, a boltok sem voltak ennyire roskadásig megrakva, de ez a kapitalizmus rákfenéje, rengeteg áru, reklámok, azaz fogyassz, vásárolj, költsd a pénzed, lehetőleg minél többet. Rend, munka, közbiztonság, összetartás volt, és a dolgozó, becsületes ember volt az első, nem a bűnözők. Aki pedig lázongott, nyilván elvitték, miért nem tud csendben maradni? Hurrá, most lehet lázongani, megengedett. De akárhogy lázadozik most valaki, attól még holnap éhen halhat, és ez a politikusokat piszokul nem érdekli.

Az iszlámról annyit, más vallás, más civilizáció, ezáltal más szokások, amelyek nekünk furcsák, de nekik nyilván a mi szokásaink különösek. Ha a kettő keveredik, abból már bonyodalom van. Személy szerint semmi bajom az iszlámmal, azért ott sem mindenki terrorista. Egyébként főleg a WTC elleni merénylet óta divat minden arabban terroristát látni. Már előre félek minden évfordulótól, mert ekkor a csapból is a terrorizmus elleni összefogás eszméje folyik. Egyes politológusok különben iszlám fellendülést és nyugati hanyatlást jósolnak a jövőben.

kolopele:

"Mindenki a saját sikerének a kovácsa."

Ez amolyan lázárjanis szöveg, elárulja, melyik pártot preferálod.

2011. aug. 19. 11:03
 24/30 anonim ***** válasza:
Egyik sz,arabb mint a másik. Egyikben sem élnék. Mind a hármot utálom.
2011. aug. 19. 11:10
 25/30 anonim ***** válasza:
a nárcizmus valósul meg -legalábbis a neten - megmámorosodik itt mindenki, hogy ír egy pár sort - és pillanatok alatt az egész világhoz szólt.. és rögvest istenségnek hiszi magát
2011. aug. 19. 11:11
 26/30 anonim ***** válasza:
60%

Királyhekker olyan buta, hogy görbíti a teret.

Kommunizmus...az neki jó volna...aha.

Én meg 10 évesen jedi kardot akartam, igazit. Aztán rájöttem, hogy a valóságban nincs jedi kard.

Hátha ő is rájön, hogy kommunizmus sincs, de ha lenne az akkor sem volna túl jó.

2011. aug. 19. 11:45
 27/30 anonim ***** válasza:
Öten nekem válaszoltak a kérdező helyett. Nem semmi. Lehet hogy kicsit erősen fogalmaztam a vallások terén, de mit csináljak ha így gondolom. Egyébként a pénz és a tudás mellett még nagyon sok minden érdekel, csak azt most nem fogom itt részletezni. Meg a gyerekeimmel is igen sokat megyünk sok felé. A Lázár hasonlat pedig teli találat...........
2011. aug. 19. 11:58
 28/30 anonim ***** válasza:

A mai világban az iszlamizmus.

De megfelelő nevelés után a kommunizmus sokkal fenntarthatóbb lenne.

2011. aug. 19. 13:52
 29/30 anonim ***** válasza:
Iszlamizmus=gyilkoás, halál, háború, elnyomás, diktatúra, faji hierarchia, nyomor... soroljam még? Az már működik (sajnos), miért lenne az nekem jó?? Engem ott rabszolgának eladnának, vagy ki is írtanának mint európai, magyar, és még keresztény is. De itt is az a kérdés hogy milyenre gondol a kérdező. Ha a perzsára az még jó is lenne de nem európában hanem ott, ha az ISIS félére akkor semmi kép sőt ítanám is azt az eszmét mert senkinek sem jó csak a sejkeknek, még a arab kisembereknek sem. Nemzetiszocializmus attól függ?? Ha nincs olyan erős rasszizmus akkor igen. Ha van akkor elviselhető nekem mint magyar. Ha nacionalizmus és szocializmust értesz alatta azaz nem olyan erős rasszizmust akkor igen. A kommunizmus szint úgy ha nem a sztálini akkor igen, ha az akkor nem. Tehát iszlamizmus semmi képpen sem. nemzetiszocializmus igen, kommunizmus igen.
2020. febr. 2. 14:10
 30/30 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. De miért is lennének ezek jók?? Legjobban talán a fasizmus.
2020. febr. 2. 14:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!