Mi legmegvalósíthatóbb, működőképesebb eszme ezek közül: A kommunizmus, a nácizmus, vagy az iszlamizmus? Ezek közül melyiket kedvelitek a legjobban és melyikben élnétek a legszívesebben? Miért?
"Minden vallást elítélek"
Kolopelének a pénz és a "tudás" az istene.
Elmagyarázom röviden miért tartják őt többen f@sznak.
Addig egyetértek vele, hogy ennek a rendszernek az alapjai nem rosszak. Azzal is osztom a véleményt, hogy az ember ügyes és szorgalmasan érhet el sikereket. Innentől ugorjunk az én példámra. Kolopelenél itt megállt a tudomány, gyakorlatilag eddig tud érvelni és már régóta ezt löki. Nézzük meg az én példámat. Hamar rájöttem, hogy a szabad gondolkodáshoz megfelelő létbiztonság kell, mivel aki nyomorog radikalizálódik, aki radikalizálódik az s@gg. Tehát van cégem, kocsim, házam stb., és kb napi 4 órát dolgozok. Innentől kezdve viszont a lét és az emberi kapcsolatok értelmezésével foglalkozok. Sokat utazok és teljesen más dolgok lettek fontosak az életben. Kevésbé primitív módon állok hozzá a vallásokhoz és más kultúrákhoz.
A kérdésre válaszolva értelmesebb dolog először csinálni valamit ami nagyon jól működik és utána elnevezni, mint kitalálni valamit "papíron" és kipróbálni, hogy működik e.
A kommunizmus mint eszme, szép és jó, a gyakorlati megvalósítása már nem igazán. Nem voltak eget verő fizetések, de mégis jobban megéltem az akkori kis fizetésemből, mint most az ugyancsak kis fizetésemből. Na jó, a boltok sem voltak ennyire roskadásig megrakva, de ez a kapitalizmus rákfenéje, rengeteg áru, reklámok, azaz fogyassz, vásárolj, költsd a pénzed, lehetőleg minél többet. Rend, munka, közbiztonság, összetartás volt, és a dolgozó, becsületes ember volt az első, nem a bűnözők. Aki pedig lázongott, nyilván elvitték, miért nem tud csendben maradni? Hurrá, most lehet lázongani, megengedett. De akárhogy lázadozik most valaki, attól még holnap éhen halhat, és ez a politikusokat piszokul nem érdekli.
Az iszlámról annyit, más vallás, más civilizáció, ezáltal más szokások, amelyek nekünk furcsák, de nekik nyilván a mi szokásaink különösek. Ha a kettő keveredik, abból már bonyodalom van. Személy szerint semmi bajom az iszlámmal, azért ott sem mindenki terrorista. Egyébként főleg a WTC elleni merénylet óta divat minden arabban terroristát látni. Már előre félek minden évfordulótól, mert ekkor a csapból is a terrorizmus elleni összefogás eszméje folyik. Egyes politológusok különben iszlám fellendülést és nyugati hanyatlást jósolnak a jövőben.
kolopele:
"Mindenki a saját sikerének a kovácsa."
Ez amolyan lázárjanis szöveg, elárulja, melyik pártot preferálod.
Királyhekker olyan buta, hogy görbíti a teret.
Kommunizmus...az neki jó volna...aha.
Én meg 10 évesen jedi kardot akartam, igazit. Aztán rájöttem, hogy a valóságban nincs jedi kard.
Hátha ő is rájön, hogy kommunizmus sincs, de ha lenne az akkor sem volna túl jó.
A mai világban az iszlamizmus.
De megfelelő nevelés után a kommunizmus sokkal fenntarthatóbb lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!