Mit szóltok ehhez az objektív, forrásokkal bőségesen alátámasztott metapédia bejegyzéshez?
Ez kérem egy KOLOSSZÁLIS F@SZSÁG. És sajnálom, hogy csak ilyen enyhe jelző jutott eszembe...
Pedro
Inkább nem írom le, mit szólok...
De, mégis, de csak érintőlegesen.
Egyetértek kmd-vel, egy "apró" eltéréssel:
Az életrajzi adatok sem... Érdemes megnézni a Wiki-t.
Csak egy példa:
Wiki: "1898-ban Einstein beleszeretett Mileva Marić szerb osztálytársnőjébe. (...) 1902-ben, viszonyuk eredményeképpen gyermekük született, de egy be nem bizonyított hír szerint az újszülött korán meghalt."
Ugyanez Meta-stílusban: "1903-ban elvette feleségül Mileva Maricot, aki három gyermekkel is megajándékozta."
Az utóbbi fogalmazási szempontból is kifogásolható:
"aki három gyermekkel is megajándékozta"
Miért, még mivel ajándékozta meg? Két kismacskával is? Vagy karácsonyra új nyakkendővel? ...
A cikk első néhány sora után nem bírtam továbbolvasni, ezért arról a részről nincs konkrét véleményem.
Viszont legörgettem a lap aljára, és ismét egy gyöngyszemre bukkantam:
"jogos a kérdés, hogy miért szavazott ismételten 80.000.000 ember Hitlerre"
Jogos? Mikor? Mennyi? Mi van???
Ja, hogy nem is annyi, és nem is úgy, és nem is akkor...
Nem is tudom hirtelen, kik és milyen témában szoktak ezekkel jönni...
# 15:
Nem kell szélsőségekbe esni: attól még, hogy a Wiki nem az egyetemes tudás enciklopédiája, igenis érdemes összehasonlítani vele. Ugyanis ha megnézed, a Wiki 26, azaz huszonhat forrásra hivatkozik, ami azért elég komoly szám; ezzel szemben a metapédia 2, azaz kettő darabot, azok is komolytalanok.
# 16:
Fusd át a Wikipédia vonatkozó oldalát is, amit belinkeltem, és rá fogsz jönni. ;)
De le is írtam néhány dolgot, csak olvasd el.
Üdv. :)
"Átfutottam a cikket, mi az ami nem igaz benne?"
Pld "Az E=MC elmélet felállítasa"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!