Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Tényleg jó dolog megvárni,...

Tényleg jó dolog megvárni, amíg mindegyik roma elköveti a saját kis bűncselekményét és csak utána büntetjük őt meg egyénileg?

Figyelt kérdés

Elmondok egy példatörténetet.

Pisti kiment az utcára estefelé, az egyik barátjához tartott. Megtett párszáz métert a lakásuktól, mire belebotlott egy cigánybandába. Ők megállították őt, elkezdtek vele kötekedni, majd végül elkezdték lökdösni, egészen addig fajult a dolog, hogy már ordítottak rá, Pisti a földön volt és éppen rugdosták őt. Szanszét verték, elvették a pénzét, a mobilját, majd otthagyták őt. Mikor magához tért, hazavánszorgott. Másnap az édesanyja kíséretében feljelentést tett a rendőrségen, majd pár nap múlva elkaptak a 6 elkövetőből kettőt, a többi négyet nem találták meg.

Múlt az idő, elment 3 hónap, Pisti megint kiment az utcára, éppen boltba sietett, mert sütöttek otthon és nem volt meg pár hozzávaló. Mivel sürgős volt a dolga, ezért rövidítette a dolgot és betért egy szűkebb utcába, ahol egy 7 fős cigánybanda jött vele szembe. Amikor meglátták őt, összevigyorogtak és nagyon mutogattak feléje. Pisti félt, mert eszébe jutott a múltkori esete, ezért megszaporázta lépteit, de a cigány fiatalokat ez csak mégjobban felizgatta, mert látták rajta, hogy fél tőlük. Egy kis szórakozásra vágytak és nem utolsó sorban prédára. Megállították Pistit, aki annyira megrémült, hogy vad vágtába kezdett volna, de ketten gyorsabbak voltak nála, utánakaptak és leteperték őt a földre. Az izgalom a tetőfokára hágott a cigányok között, érezték, hogy eljött az ő idejük, végre kiélhetik vadállati vágyaikat. Pisti osztályrésze megint egy kiadós verés lett és megint elvették tőle a pénzt, ami nála volt. Pisti ismét hazatért, de immáron meg volt félemlítve és kezdett benne érlelődni a gyűlölet...

A kérdésem annyi lenne, hogy mi a véleményetek Pistiről, aki ezentúl ha csak találkozik egy cigánybandával az utcán, akkor előítéletéből és rasszizmusából fakadóan kitér az út másik oldalára?

Bűnös-e azért Pisti, mert tart a cigányságtól a két verése után és nem marad ott az utca azon részén, ahol a cigánybanda jön vele szemben?

Hiszen ott kellene maradnia, mert azok a cigányok még nem tettek ellene semmit, nem ők verték meg két alkalommal előtte. Ha átmegy a másik oldalra, az a cigánysággal szembeni előítéletét bizonyítja.

2011. aug. 10. 21:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
34%
Pedrónak abszolút igaza van. Nem lehet csak olyan embert büntetni, aki el is követi a bűncselekményt. Azért mert feltételezzük, hogy most majd el is követi, miközben békésen elsétál mellettünk, még senkit nem lehet lecsukni. Pistinek pechje volt, van ilyen. Az én egyik barátom fiát pont tegnap este verte meg szórakozásból egy részeg társaság, amikor hazafele ment. Egy cigány sem volt közöttük. Akkor most ezentúl ő is menjen át az út túloldalára ha szembe jön vele egy olyan társaság akik között nincs cigány? Sok a baj a cigányok egy részével, tenni is kellene valamit ellenük, nem mondom, csakhogy ez ugyanúgy vonatkozik azokra is akik nem cigányok. Mindkét tábor bővelkedik bűnöző hajlamú egyénekben. 49 éves koromra még semmilyen atrocitás nem ért velük kapcsolatban, lehet hogy ezért sem kívánom a halálukat, belém csak egyszer kötött egy részeg ember az utcán, azaz nem is kimondottan rám irányult, mert az autómba rúgott bele, csak amikor kissé erélyesen rászóltam akkor nekem támadt és kénytelen voltam a földre teperni. Szerencsére ennél több nem volt eddig, még a gyerekeimet sem érték atrocitások. Lehet hogy másképp vélekednék ha volna személyes sérelmem velük kapcsolatban, de akkor is csak azon ember felé, aki az elkövető volna. Más azért még nem feltétlenül bűnöző.
2011. aug. 10. 22:36
 12/16 anonim ***** válasza:

Kirájhekker

CSAK!

Pedro

2011. aug. 10. 22:46
 13/16 gr. Shadow ***** válasza:

Nos, mivel a kisfiamat éppen Pistikének hívják, egész pontosan tudom hogy nem kellene átmennie a túloldalra.

Azért mert ha valaki kezet mer emelni rá annak soha többé nem jut eszébe kezet emelni senkire mert nagyon-nagyon sokáig ápolni fogja az emlékemet.

2011. aug. 11. 10:29
 14/16 anonim ***** válasza:
Azért jellemzi az itt írogatók szellemi szintjét, hogy amíg Pedro válasza hasznos volt, az enyém 0 % - ot ért el, pedig igen hasonló állásponton voltunk. Persze én már csak mosolygok ezen, hiszen ezek az emberek akik kifejezetten arra mennek hogy engem lepontozzanak élik a kis sivár életüket miközben ennyi az összes örömük az életben. Én viszont továbbra is csinálom a gyáramat, nevelem a 4 gyerekemet luxus körülmények között, és tojok a gyűlölködő, rasszista, cigánygyűlölő, segélyből tengődő, hiteleiket fizetni nem tudó irigy hőbörgőkre. Azt hiszem, eszem ágában sincs a stílusomon változtatni, ide ez való.
2011. aug. 11. 13:40
 15/16 anonim ***** válasza:

Olvastam régebben egy hasonló esetet. Ott az lett a megoldás, hogy az áldozat keresett néhány megtermett, jól verekedő srácot, plusz hívott néhány havert, és időnként portyáztak. A srác elöl, a többiek - mintha nem is ismernék - jó nagy távolságban követték. Egy idő után meglett a fogás, a horda néhány tagja nagyon nagy verést kapott, a többiek elszaladtak. És ami érdekes: az eset után nem forraltak bosszút, inkább tartottak a valamikori áldozatuktól. (Ezt a sztorit több éve olvastam, azóta persze lehet, hogy megkéselték - remélem azért, hogy nem.)

Szóval az összefogás egy lehetséges megoldás. A cigányok általában tisztelik az erőt.

2011. aug. 12. 19:19
 16/16 anonim ***** válasza:
Miért nem úgy tetted fel a kérdésed, hogy tényleg jó-e megvárni míg minden ember elköveti a saját kis bűncselekményét, hisz te sem vagy bűntelen, mint ahogy senki sem. Ennyi erővel ki ki kellene irtani az egész emberiséget. Talán ez lenne a Földnek is a legjobb.
2012. júl. 23. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!